به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان و به نقل از روابط عمومی بهزیستی استان زنجان، گل نساء آقامحمدی، معاون پیشگیری بهزیستی استان زنجان در راستای ارتقاء آگاهی خانواده ها در فرآیند فرزند پروری اقدام به اجرای طرح مهارت های زندگی در محلات و آموزش زندگی خانواده کرده است.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان زنجان افزود:مخاطبان اصلی طرح مهارت های زندگی مادران هستند که 4هزار و800نفر در قالب مهارت های زندگی در محلات و هزار و 200نفر در قالب طرح آموزش زندگی خانواده آموزش دیده اند.
وی با اشاره به اهمیت آشنایی خانواده ها با فرزندپروری اظهار داشت: انتخاب منطقی در امر والدشدن و جلوگیری از تصادفی و شانسی بچه دار شدن ،آمادگی همه جانبه برای پذیرش مسئولیت فرزندان و ضرورت آموزش در حوزه فرزندپروری از مواردی است که می تواند به موفقیت والدین در تربیت کودکان کمک کند.
این مقام مسئول تأکید کرد: فرزندپروری و تربیت فرزند باید فرآیند انتخابی در همه زمینه های رشد کودکان باشد و برنامه ریزی درست و دقیق همراه با آموزش در این موردصورت پذیرد تا کودک و جامعه متحمل شکست و رنج نشود.
آقامحمدی از آشنایی 6 هزار مادر زنجانی با سبک های فرزند پروری خبر داد و خاطر نشان کرد: سبک مقتدرانه، سبک قدرت طلب و سبک آسان گیر روش هایی هستند که در این دوره ها مطرح، بررسی و آموزش داده می شود.
وی سبک مقتدرانه را منشاء گرفته از منطق و قدرت عنوان و تصریح کرد: این سبک مقتدرانه منجر به پرورش کودکان خود اتکاء، پیشرفت مدار و بشاش می شود و والدین قوانین و انتظارات روشنی را برای کودک وضع می کنند و با کودک در این مورد مذاکره می کنند و همین امر موجب پرورش کودکانی با عزت نفس بیشتر و آشفتگی روانی کمتر می شود.
آقامحمدی دیگر سبک فرزندپروری را که دارای قواعد و انتظارات خشکی است سبک قدرت طلب معرفی و اظهار کرد: والدین سخت گیر و جدی که فقط از کودک خود فرمانبرداری می خواهند موجب تحریک پذیری، خلق بی ثبات، ناخرسند، آسیب پذیر می شوند.
وی از سبک آسان گیر به عنوان آخرین سبک فرزندپروری یاد کرد و گفت: در این سبک والدین در مقایسه با ایده های خودشان به اولویت های فرزندان بها می دهند و هیچ معیاری برای کودک تعریف نمی کنند که در این حالت اغلب کودکان پرخاشگر و دارای رفتارهای تکانشی هستند که پیشرفت اندکی دارند و سرکش هستند.
گفتنی است این دوره ها جهت مادران در محلات آسیب خیز و حاشیه نشین بصورت رایگان برگزار می شود و تلاش می گردد خانواده ها نسبت به فرزندآوری و فرزندپروری اطلاعات جامع و کاملی کسب کنند.
پایان پیام/
نظر شما