هزینه برگزاری جشنوارهای تئاتری باید صرف ساخت سالن و تجهیزات برای تئاتر می شد

خبرگزاری شبستان: احسان حاجی پور کارگردان تئاتر بر این باور است : جشنواره تئاتر فجر علی رغم تلاش مدیران و دست اندرکاران در همه ادوار مسیر را برعکس و جابجا رفته است و کاش بودجه برگزاری این جشنواره و جشنواره های مشابه صرف ساخت سالن و تجهیزات برای تئاتر می شد.

احسان حاجی پور، کارگردان تئاتر در پاسخ به این سوال که آیا جشنواره تئاتر فجر در سی و دو دوره گذشته توانسته است اهداف اولیه ترسیم شده برای آن را محقق سازد، به خبرنگار تئاتر شبستان گفت: فکر می کنم چند سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دوره های اولیه مدیریت مرکز هنرهای نمایشی (دوره منتظری و شریف خدایی) یک سیاستی گذاشته شد که در کشور جشنواره های مختلفی  داشته باشیم و از آن زمان این جشنواره ها در تمام استان ها به عناوین مختلف برگزار می شود و یک بودجه هنگفت و منابع انسانی صرف آن می شود که د این بودجه می تواند در تولید نمایش و اجرای عمومی آثار به کار برود.

 

وی خاطر نشان کرد: وقتی وضعیت تئاتر هر روز بدتر می شود انتظار دارید جشنواره تئاتر خوب برگزار کنیم، یا می خواهیم جشنواره تئاتر فجر معمری برای امکانات مالی یا معنوی برای تئاتر  کشور باشد، سیاستی در این سال ها بر جشنواره حاکم شده است که  تنها برگزیدگان  جشنواره می توانند از این امکانات استفاده کنند.

 

این کارگردان تئاتر با بیان اینکه  وقتی جشنواره  تئاتر فجر  ابزاری برای رسیدن  افرادی به امکانات بیشتر در تئاتر است نمی تواند انتظار هنروری در آن داشت، گفت: ما با این جشنواره  با دست خودمان کانالی برای رانت ایجاد می کنیم، تیم آقای فلانی می آید که همه دوستان آن آقا هستند و جشنواره را در اختیار دارند و این هر سال تکرار می شود. این به شخص ها بستگی ندارد و فرقی ندارد که مدیر مرکز هنرهای نمایشی چه کسی باشد، وقتی نگاه اینچنینی بر جشنواره حاکم است، هدف تبدیل به ضد هدف می شود و جشنواره تبدیل می شود به تسویه حساب های شخصی در داوری ها و... از ابتدا بنای جشنواره  راه  را اشتباه رفته ایم، ماهیت و هدف اصلی جشنواره تئاتر فجر بد نبوده  و نیست اما این جشنواره اشتباه برگزار می شود.

 

احسان حاجی پور اذعان کرد: من فکر می کنم الان مسئله تئاتر اجرای عمومی آثار است، یک هنرمند با تمام مشکلات نمی تواند اثرش را به اجرا ببرد، الان جشنواره را عده ای به کانالی برای در اختیار گرفتن امکانات دولتی برای به اجرای عمومی برای اثر خود می دانند. این مختص جشنواره تئاتر فجر نیست و در دیگر جشنواره ها هم وجود دارد.

 

وی افزود:  در جشنواره آیینی سنتی پانزدهم گفته بودند نمایش هایی که به بخش صحنه ای راه پیدا می کنند می توانند  به اجرای عمومی بروند و من بعد از سه سال هنوز به دنبال اجرای عمومی اثر هستم اما نتوانسته ام اثرم را به صحنه ببرم. برای یک اثر این همه هزینه می شود، اگر در طول سال چند جشنواره باشکوه و درست داشته باشیم این  هزینه ها هیچ ایرادی ندارد و  اثر در رقابت است، ماهیت جشنواره هم در ن هآن است،  این تعدد جشنواره ها باعث ارزانی نمایشنامه نویس، کارگردان و حتی طراحی پوستر برای جشنواره می شود، جشنواره  علی السویه می شود. هنرمند برای مسئولان برگزاری جشنواره اهمیتی ندارد.

 

 

این کارگردان تئاتر پیشنهاد داد: بیاییم تعداد جشنواره ها را کم کنیم و به جای آن سالن بسازیم، یا  اجازه دهیم بخش خصوصی این کار را کند، یک سازمان سالن نمایشی می سازد اما در مکانی که مردم نمی توانند به آنجا بروند.

 

 احسان حاجی پور با بیان اینکه مشکلات تئاتر همه ارکان تئاتر را درگیر کرده است، گفت: مشکلات تئاتر به  مدیر به هنرمند حتی به تماشاگر تئاتر هم منتقل می شود، در طول  برگزاری جشنواره بلیت ها در دست همه  افراد دیده می شود حتی افرادی که اصلن تماشاگر تئاتر نیستند و این مشکاتی را برای مسئول سالنف برگزار کننده جشنواره و حتی تماشاگر و هنرمند ایجا می کند،  اگر از این جنجال ها فاصله بگیریم و عاقلانه فکر کنیم  این همه هزینه ای که برای جشنواره ها  می کنیم را باید صرف نوسازی تجهیزات تئاتری کنیم.

 

این هنرمند جوان گفت: مشکلات تئاتر عدیده است، جشنواره تئاتر فجر در این سالها رونق  داشته است، اما مسیر را برعکس رفته است، همه مدیران کار را کرده اند و زحمت کشیده اند، اما هدف و مسیر جا به جا شده است، قرار نبوده جشنواره تئاتر فجر این باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 432244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha