به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان،سالانه حدود ۲۵ میلیون نفر برای زیارت امام رضا(ع)از استان سمنان عبور می کنند که باید سعی شود تا مسافران در امامزاه ها توقف کنند و از امکانات رفاهی و فرهنگی این امامزاده ها بهره ببرند.
سال گذشته متاسفانه ۲۹۹ نفر درجاده های استان سمنان کشته شده اند که علت عمده آن رانندگی بیش از حد و خستگی بوده است وطرح میقات الرضا می تواند جلوی بسیاری از ناهنجاری هایی که براثر این حادثه اتفاق می افتد جلوگیری کند.
این طرح بسیار خوبی برای رونق گردشگری مذهبی است تا زائران از اماکن مذهبی استان سمنان دیدن کنند و با جاذبه های گردشگری منطقه آشنا شوند.
راههای کشور برای استفاده زائران حرم مطهر رضوی ارتقا یابد
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: راههای کشور به ویژه در استانهای شمالی، باید برای استفاده زائران حرم مطهر رضوی ارتقا یابد.
عزتالله یوسفیانملا اظهار داشت: خدماتی که در راههای استان مازندران به زائران حرم مطهر رضوی داده میشود، به طور عمده شامل امور رستورانی، اغذیه و اشربه است که در تمام طول مسیر در استانهای مازندران و گلستان به حد وفور مراکز عرضه اغذیه و رستوران وجود دارد.
وی تصریح کرد: از این مرحله که بگذریم، عمده زائران حرم امن رضوی از استان مازندران عبور میکنند و در این استان، «توقف» به معنای خاص کلمه ندارند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: آنهایی که جادههای هراز و فیروزکوه را برای رسیدن به استان خراسان رضوی انتخاب میکنند، معمولاً مسافران وسایل نقلیه عمومی هستند و شمار مسافرانی که با خودروهای شخصی از این مسیر قصد رسیدن به بارگاه مطهر ثامنالحجج (ع) را دارند، بسیار کمتر از وسایل نقلیه عمومی است.
یوسفیانملا ادامه داد: دلیل این امر نیز مشخص بوده؛ چرا که مسیر تهران- سمنان- خراسان رضوی به طور عمده دارای راههای خوب و مناسب و چهار بانده بوده و تا حدودی نیز نزدیکتر است؛ ولی استان مازندران به هر حال در مسیر استقبال از زائران رضوی دارای ظرفیتهای خوبی است.
وی تصریح کرد: جایگاههای مناسب برای سوختگیری در استان مازندران به منظور استفاده زائران رضوی وجود دارد و پمپهای بنزین و گاز مهیای خدماترسانی در تمام ایام سال به زائران هستند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: در فصولی نیز که تردد از مسیرهای استان مازندران بیش از سایر روزهای سال شود، جمعیت هلال احمر به صورت ویژه در کنار سایر دستگاههای خدماترسان وارد عمل میشود و آمبولانسها و نیروهای این نهاد امدادی در آمادهباش کامل قرار دارند.
یوسفیانملا اظهار داشت: ماموران نیروی انتظامی و پلیس راه نیز در ایامی که مسافرتها زیاد میشود، نیروهای خود را افزایش میدهند و به طور کل، شرایط خوبی در استان مازندران برای مسافران و گردشگران و زائران حرم امن رضوی وجود دارد.
وی تصریح کرد: خوشبختانه شرایطی در کشور ایجاد شده که از میدان آزادی تهران به عنوان پایتخت ایران اسلامی به هر سو که طی طریق شود، راههای مناسبی وجود دارد؛ از تهران به سمت غرب کشور تا مرز بازرگان و منتهیالیه جنوب و غرب کشور جادهها شرایط خوبی دارند و به طور عمده چهار بانده هستند؛ اما متاسفانه در منطقه شمال ایران به هر طرف که طی مسیر شود، جادهها عمدتاً کوهستانی و باریک هستند و این امر خطراتی را با خود به همراه دارد و باید برای آنها فکری شود.
گرگان امکانات در سطح بالایی برای پذیرایی از زائران حرم رضوی ندارد
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: گرگان امکانات در سطح بالایی برای پذیرایی از زائران حرم امن رضوی و مسافران و گردشگران ندارد.
عیسی امامی اظهار داشت: گرگان امکانات در سطح بالایی برای پذیرایی از زائران حرم امن رضوی و مسافران و گردشگران ندارد؛ ولی به نسبت تا جایی که بتواند اسکان زائران را در حد معمول انجام دهد، قابلیت داشته و این امکانات در سطح حرفهای و مورد انتظار نیست.
وی تصریح کرد: امکانات استان گلستان در حد معمولی بوده و باید تدابیری اندیشیده شود تا این زیرساختها هر چه بیشتر در استان مهیا شود و بتوانیم از زائران حرم امام هشتم (ع) و سایر مسافران به خوبی پذیرایی کنیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: خدماترسانی به زائران رضوی در استان گلستان با توجه به اینکه بخش زیادی از مردم درگیر امر هستند، در حد مطلوبی است ولی در سطح بالا خدماترسانی صورت نمیگیرد و باید کوشید تا این خدمات درخور توجه باشد.
امامی ادامه داد: پذیرایی خوبی در برهه کنونی در مساجد و بقاع متبرکه از زائران رضوی در مناسبتهای خاص صورت میگیرد؛ ولی باید کوشید تا این خدماترسانیها در تمام طول سال تداوم داشته باشد و بتوانیم میزبانان مناسبی برای عاشقان ضامن آهو باشیم.
وی گفت: بر اساس بررسیهایی که صورت گرفته است، با وجود در محدودیت بودن مساجد، بقاع متبرکه و امامزادگان در ارتباط با اعتبارات و امکانات، این مراکز خدماترسانی بهتری نسبت به سایر نهادها به زائران رضوی دارند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مراکز عرضه مواد غذایی، خردهفروشیها و عمدهفروشیها در طول مسیرهای ارتباطی استان گلستان بسیار زیاد است و از این لحاظ میتوان خدمات خوبی را به زائران ارائه داد ولی به هر حال باید تلاش شود تا مسافران همواره در آسایش بیشتری قرار داشته باشند.
امامی افزود: استان گلستان در فصول خاصی به ویژه تابستانها شاهد ورود مسافران زیادی است و از این رو، بسیاری از زیرساختهای خدماترسانی در ارتباط با امور گردشگری در این استان مهیاست.
وی بیان کرد: کنترل مراکز خدماترسان به زائران رضوی باید بیش از گذشته باشد و مسئولان امر و متولیان گردشگری مذهبی، نیازهای مردم را بشناسند و در راستای تامین آنها گام بردارند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نیازهای عمومی و خاص مخاطبان امامزادگان و بقاع متبرکه و نیز زائران امام هشتم (ع) باید به خوبی پاسخ داده شود و در عین حال، با کنترل هر چه بیشتر مراکز خدماترسان بتوانیم رضایت عموم مردم را جلب کنیم.
مراکز مناسب زیادی برای اقامت افراد کمدرآمد در مشهد وجود ندارد
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: مراکز مناسب زیادی برای اقامت افراد کمدرآمد در مشهد وجود ندارد و در این زمینه باید کارهای بیشتری صورت گیرد.
سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی اظهار داشت: بخشی از زیرساختها در مشهد مقدس برای پذیرایی از زائران حرم امن رضوی مناسب است و مراکز اقامتی گستردهای در این شهر وجود دارد.
وی تصریح کرد: مراکز اقامتی مناسب زیادی برای افراد کمدرآمد وجود ندارد و محلهایی که در این ارتباط در مشهد ساخته شده، برای افراد با درآمدهای متوسط و بالاست.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: لازم است برای افراد کمدرآمد جامعه، مراکز اقامتی ویژهای در مشهد مقدس فراهم شود تا آنها نیز بتوانند به راحتی از مواهب معنوی زیارت امام هشتم (ع) بهره ببرند؛ در این زمینه، کارهایی آغاز شده ولی هنوز کامل نشده است.
قاضیزادههاشمی اظهار داشت: اماکن متبرکه و بقاع نیز در استان خراسان رضوی گسترش خوبی یافته و خدمات مناسبی در آنها ارائه میشود و این جای شکر دارد؛ اما مشهد در امکاناتی نظیر امور حمل و نقل و ترافیکی و خدمات ارتباطات و زیرساختهای اینچنینی مشکل جدی دارد که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود.
وی تصریح کرد: موضوع اصلیتر در این بخش، «هدایت زائر» است و زائران باید بتوانند از فرصت معنوی و فرهنگی مناسبتری برخوردار شوند و از فضای حاکم بر زیارت در امور معنوی استفاده بیشتری شود و این امر نیاز به برنامهریزی جدی دارد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: به جز مواردی در بقاع بزرگ چون حرم امام رضا (ع)، حرم حضرت شاهچراغ و حضرت معصومه (س) در حوزههای دیگر کار جدی در زمینه توسعه و عمران بقاع و گردشگری مذهبی در کشور صورت نگرفته است و استفاده مفیدی از آنها انجام نمیشود.
قاضیزادههاشمی افزود: تقویت و توسعه و عمران بقاع جزو امور موقوفات و منابع آن مشخص است و از محل بودجههای ملی چیزی به این امور اختصاص نمییابد؛ هر چند که سالهای گذشته در این ارتباط کمک شده اما باید تلاش کرد تا با جذب هر چه بیشتر حمایتهای خیران، کارهای مطلوبی در این بخش صورت داد.
شناسایی بقاع متبرکه زیرپوشش طرح ملی میقاتالرضا (ع) در 6 استان کشور
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان از شناسایی امامزادگان و بقاع متبرکه زیرپوشش طرح ملی میقاتالرضا (ع) در 6 استان کشور خبر داد.
حجتالاسلام عبدالله واحدی بیان کرد: با توجه به فرمایشات جامع و دقیقی که مقام معظم رهبری در خصوص تبدیل امامزادگان و بقاع متبرکه به قطبهای فرهنگی در کشور داشتند، برنامههای متعددی از سوی کارشناسان امر طرحریزی شده است که هر ساله اجرایی میشود.
وی تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه در همین راستا در نظر دارد امامزادگان و بقاع متبرکه در مسیر زائران امام رضا(ع) را به طور ویژه مورد توجه قرار دهد و از این رو، در 6 استان که به نوعی با مشهد مقدس ارتباط دارند، طرح جامعی در دست اجراست.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه در این استانها، اماکنی را به عنوان میقات الرضا(ع) به منظور خدمترسانی بهتر و هر چه بیشتر به زائران حرم امن رضوی آماده کرده است.
واحدی گفت: نبود امکانات معنوی، رفاهی، بهداشتی و امنیتی همواره یکی از دغدغههای مسئولان در خدماترسانی مطلوب به زائران حرم رضوی بوده است.
وی تصریح کرد: در کنار این امور، همچنین عدم وجود برنامههای فرهنگی در توقفگاهها یکی از اموری بود که باید بیشتر بدان توجه میشد و همه این امور نشان دهنده ضرورت اجرای طرح میقاتالرضا(ع) در مسیر زائران حرم مطهر رضوی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان گفت: به همین منظور، سازمان اوقاف و امور خیریه در قدم نخست نسبت به شناسایی امامزادگان و بقاع متبرکه در مسیر زائران رضوی و آن دسته از مراکزی که به راههای ارتباطی و جادهها نزدیکی بیشتری دارند، اقدام کرده است.
واحدی بیان کرد: تقويت باورهاي ديني و اعتقادي زائران و مجاوران، ترویج، گسترش و تقویت فرهنگ و آداب زیارت، پیشگیری از بروز ناهنجاریهای ناشی از تصادفات جادهای و ... از اهداف اصلی اجرای این طرح است که باید بدان توجه شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان با بیان اینکه قرآن کریم در توسعه فرهنگ وقف در جامعه اسلامی بسیار تأثیرگذار بوده است، این اثرگذاری را هم در امور محتوایی و هم موضوعی عنوان کرد و گفت: در بررسی وقفنامهها، مشخص میشود که ی تأثیر قرآن در گسترش فرهنگ در جامعه اسلامی تا چه حد زیاد بوده است
طرح ملی میقاتالرضا(ع)؛ راهی برای خدماترسانی بهتر به زائران رضوی
مدیر اطلاعرسانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان گفت: طرح ملی میقاتالرضا(ع) که در کشور در دست اجراست، بدون تردید راهی برای ارتقای خدماترسانی به زائران حرم رضوی محسوب میشود.
بهنام مطلبی اظهار کرد: طرح ملی میقاتالرضا(ع) در حالی در 6 استان منتهی به مشهد مقدس شامل سمنان، گلستان، مازندران، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی اجرایی میشود که هر کدام از این استانها با مشکلات و دغدغههای در راستای خدماترسانی مطلوب به زائران امام هشتم (ع) مواجه هستند و اجرای این طرح میتواند تا حدود زیادی از این کاستیها و مشکلات بکاهد.
وی تصریح کرد: طرح میقاتالرضا(ع) که بر اساس طرح ارائه شده آن به منظور ارائه خدمات رفاهی و فرهنگی مناسب به زائران حرم مطهر رضوی عملیاتی شده، راهی برای توجه هر چه بیشتر به زائرانی است که از بنیه مالی ضعیفتری برخوردار هستند و باید حمایت شوند تا بتوانند از مواهب معنوی زیارت ثامنالحجج(ع) به خوبی بهرهمند شوند.
مدیر اطلاعرسانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان افزود: استانهای مجری این طرح گرچه از مدتها پیش در راستای ارائه راهکارهایی به منظور خدماترسانی بهتر و بیشتر به زائران تلاشهایی انجام دادهاند؛ اما همه مردم و مسئولان به ویيه دولتمردان در برهه کنونی باید همراهی خوبی با سازمان اوقاف و امور خیریه داشته باشند تا این طرح به شکل مطلوبی به مرحله اجرا برسد.
مطلبی بیان داشت: بدون تردید پاسخگویی به نیازهای اجتماعی، فرهنگی، رفاهی و مذهبی زائران امام هشتم (ع) منحصر به یک یا چند استان نیست و همه مسئولان کشوری و استانی باید یاریگر مجریان طرح در نیل به هدف متعالی خدمترسانی به عاشقان ضامن آهو باشند.
وی گفت: همایش ملی میقاتالرضا(ع) که در راستای تبیین راههای خدماترسانی هر چه بیشتر به زائران بارگاه رضوی، بر اساس برنامهریزیهای انجام شده با حضور شماری از مسئولان کشوری و استانی در سمنان برگزار میشود، راهی برای رسیدن به نقطه مشترک و تفاهم برای کمک به اجرای این طرح ملی است.
مدیر اطلاعرسانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان ادامه داد: این همایش به منظور آشنا کردن هر چه بیشتر مردم و مسئولان با طرح میقاتالرضا(ع) و نیز تبیین راههای خدماترسانی هر چه بیشتر به زائران حرم امن رضوی در استان سمنان برگزار خواهد شد.
بر پایه این گزارش؛ همایش ملی میقاتالرضا(ع) قرار است بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، دوم بهمن امسال در سمنان برگزار شود.
پایان پیام/
نظر شما