به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم رونمايي از فيلم سينمايي «جامهدران» با حضور سيدجمال ساداتيان تهیه کننده، حميدرضا قطبي كارگردان، افسر اسدي و مصطفي زماني بازيگران این فیلم در سينما گالري پرديس ملت برگزار شد.
«جامهدران» فيلمي قصهگو است
حميدرضا قطبي، کارگردان این فیلم با اشاره به شكلگيري ايده اوليه براي ساخت اين فيلم گفت: سال 86 رمان «جامهدران» نوشته ناهيد طباطبايي را مطالعه كردم كه ضمن خواندن اين رمان سه قسمتي بسيار متاثر شدم و به علت آشنايي قبلي كه با خانم طباطبايي داشتم، با او تماس گرفتم و ايده اقتباس سينمايي را مطرح كردم. فيلمنامه اوليه توسط طباطبايي نوشته شد اما به قصه وفادار نبود.
وی ادامه داد: پس از آن چندبار فيلمنامه را بازنويسي كردم و بازنويسي نهايي با كمك امير مهاجر سلطاني انجام شد، تا اينكه سال 90 موفق به اخذ پروانه ساخت شديم. از آن زمان بسيار تلاش كرديم تا «جامهدران» به مرحله ساخت برسد.
قطبي در پاسخ به اين پرسش مبني بر اينكه هدف اصلي شما براي ساخت جامهدران منوط به كدام طبقه و قشر خاص است، بیان کرد: «جامهدران» را ساختم براي اينكه مردم ببينند. اشاره خاصي به طبقه ويژهاي نداشتم. معتقدم جامهدران فيلمي قصهگو است و من هم قصهگويي را دوست دارم و ميدانم كه مردم هم قصه شنيدن را ميپسندند.
وی افزود: افراد با ديدن اين فيلم متوجه خواهند شد، كتمان حقيقت تا چه حد در زندگيشان بحران ايجاد ميكند.
جامهدران فيلمي است كه روايت زنانهاي دارد
سيدجمال ساداتيان تهیه کننده این فیلم، «جامهدران» را فيلمي تاثيرگذار دانست كه قصه را به درستي روايت ميكند و گفت: علاوه بر فيلمنامه خوب، بازيگران در اين فيلم كار خود را به درستي انجام دادند. افرادي كه در اكران خصوصي فيلم را ديدهاند، با آن ارتباط خوبي برقرار كردهاند.
وی با تاكيد بر عدم وجود قصه مناسب در سينماي امروز، اين امر را مشكل فعلي فيلمها برشمرد و خاطرنشان کرد: چند سالي است كه بر كمبود قصه مناسب در فيلمها تاكيد ميشود و بيشتر مشكلات به دليل نبود قصه خوب است. اين فيلم تا حدي تاثيرگذار است كه مهتاب كرامتي با وجود اينكه با اين فيلم مدتي زندگي كرد، اما پس از تماشاي آن چشمانش اشكآلود شد. جامهدران فيلمي فمينيستي است كه روايت زنانهاي دارد.
ساداتيان با اشاره به اینکه این فيلم متناسب نسل جواني است كه از 30 يا 40 سال پيش خود و عقبه فرهنگي آن دوران بيخبرند، افزود: كساني كه دنبال فيلم قصه محور ميگردند، «جامهدران» برايشان مناسب است.
وی گفت: با حمايت استاندار سمنان موزه اين شهر را خالي كرديم تا به علت ريزهكاريهاي مد نظر براي بازسازي فضاها اين نياز تامين شود.
افسر اسدي بازيگر «جامهدران» كه نقش مادر شيرين (با بازي مهتاب كرامتي) را در اين فيلم ايفا ميكند، درباره پذيرفتن اين نقش در برنامه رونمایی از فیلم بيان كرد: زماني كه از طرف قطبي همزمان دعوت به كار شدم، به علت آشنايي كه با او داشتم به اعتبار و احترام قدمت دوستيمان به ديگر مسائل فكر نكردم و كار را قبول كردم. این فیلم فيلمي آبرومند است و سواد فيلم شناسيام ميگويد جامهدران كار بي نقصي است.
وی در ادامه جمله «در زندگي هميشه چيزهايي براي پنهان كردن وجود دارد» را شعار تبليغاتي «جامهدران» معرفي و همچنین از پوستر اين فيلم رونمايي کرد.
همچنان معتقدم سینما فیلمنامه خوب ندارد
مصطفی زمانی، بازیگر این فیلم درباره همکاری با سیدجمال ساداتیان به عنوان تهیه کننده گفت: بر اساس سابقه کاریام میدانستم ساداتیان به سینما احترام میگذارد آن زمان سر فیلم خط ویژه بودم و وقتی فیلم نامه را خواندن تصمیم گرفتم در جامه دران بازی کنیم. بعد از مدتی احساس کردم ساداتیان مانند فرزندش «جامهدران» را دوست دارد و بالاخره زمانی که برف میآمد و دمای هوا منفی 12 درجه بود کار را در شمال کشور کلید زدیم. این فیلم دو شخصیت مرد دارد که من هم نقش پسر و هم پدر را بازی میکنم و فیلم بیشتر به درون احساس یک زن رسوخ میکند.
وی افزود: در آن دهه آن نوع فرهنگ رفتاری با زن جا افتاده و به صورت عریان بود و امروز همچنان این رفتار وجود دارد، اما مخفی است.
زمانی با اشاره به فیلمنامه «جامهدران» بیان کرد: من با فیلمنامه کامل مواجه بودم و سعی کردم اگر چیزی به نظرم میرسید با کارگردان هماهنگ کنم. و جالب اینکه کارگردان پیش از من تمام راهها را رفته بود.
این بازیگر در پایان گفت: من همچنان پتانسیل حضور در سینما را دارم و معتقدم سینما فیلمنامه خوب ندارد. اما قرار نیست بازیمان را تغییر دهیم و ما روی زمان تأثیر نمیگذاریم و این هنر است که روی زمان تأثیر میگذارد. این فیلم بدعتی است و به نظرم شرافتمندانه است.
پایان پیام/
نظر شما