به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، کتاب "آرامش بهشتی؛ در پرتو اصلاح الگوی مصرف" درباره پاسخگوی بسیاری از مسائل روزمره مصرف با توجه به جنبه دنیوی و معنوی با رویکرد فرهنگسازی صحیح اسلامی در بحث درست مصرف کردن برای دومین بار از سوی موسسه پیام امام هادی (ع) به چاپ رسید.
بر اساس این گزارش، در این کتاب بسیاری مسائل مبتلا به روز جامعه از جمله احسان، انفاق، صدقه، قرض دادن، سرپرستی یتیمان، قناعت، شکر نعمت، کفران نعمت، اسراف، بخل و ... که عموم مردم با آنها سر و کار دارند، تشریح، و آیات و روایات مربوط به آن بیان شده است.
این کتاب به گونه ای تنظیم شده که مقابل هر آیه یا روایت ترجمه فارسی آن نیز آمده و در تدوین این اثر از بیش از یک صد منبع اصیل شیعه و سنی استفاده شده است. همچنین، در پایان کتاب نمودار کلی مباحث مطرح شده در یک صفحه تنظیم شده و چکیده کتاب به زبان انگلیسی در انتهای آن آمده است.
اسلام دین بهره بری از نعمت ها یا رهبانیت و پرهیز از نعمت، بایسته ها و نبایسته های عملی، اخلاقی و روحی در مصرف، دولتمردان و مصرف، ضمائم (کار و تلاش، حرص، طمع، سخنان بنیانگذار جمهوری اسلام امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی) بخش های مختلف این کتاب را تشکیل می دهند.
از دیگر عناوینی که در این اثر به چشم می خورند می توان به اسلام دین بهره بری، اسلام دین رهبانیت نیست، رهبانیت مسلمانان؛ جهاد، نماز، روزه، نشستن در مسجد و ...، موارد مصرف و بایسته های آن، (در چه راهی مصرف کنیم)، موارد مهم و تاکید شده در مصرف، انفاق و احسان و صدقه، مواسات، هزینه کردن برای خانواده و توسعه در زندگی، برآوردن حوائج، قرض دادن، ادای دین، سرپرستی یتیمان و بین وایان، زینت و تجمل در اسلام، اهمیت مدیریت صحیح و آینده نگری در مصرف، اقتصاد، قناعت، بسنده کردن به مقدار مورد نیاز(کفاف)، بی نیازی جستن از دیگران، رعایت تناسب با زمان و مکان، شکر نعمت، اظهار نعمت، پرهیز از نبایسته های عملی و ا خلاقی مرتبط با مصرف، کفران نعمت، اسراف و تبذیر، بخل و اقتار اشاره کرد.
همچنین، سیره پیامبر (ص)، هشدارهای تکان دهنده حضرت علی (ع) به حاکمان دنیا زده، شرکت در مجلس تشریفاتی، سفارش به صرفه جویی و حفظ اموال مسلمین، نامه هشداری دهنده امام علی (ع) به حاکمی از حاکمان، اهمیت دادن امام به گزارشات مردمی، توجه ویژه به طبقه پایین و محروم، حضرت علی (ع) و حدود چهارگانه سرای دنیوی، آیا همه بانوان مهاجران با چنین گردنبندی زینت می کنند؟ و لباس امیرمومنان (ع) از دیگر سر فصل هایی است که در این کتاب به رشته تحریر درآمده است.
در بخشی از کتاب "آرامش بهشتی؛ در پرتو اصلاح الگوی مصرف" عنوان شده است: "علی (ع) فرمودند: به راستی رسول خدا (ص) برای تو الگویی بسنده و شایسته است و رهنمون توست به ناپسندی و عیب دنیا و رسوایی های زیاد و بدی های فراوان آن زیرا نعمت های دنیا از او گرفته و بازداشته شده است و همه چیز آن برای غیر او آماده گشت و او از پستان دنیا شیر نخورد و از زیورهای آن چشم پوشید."
امیرمومنان علی (ع) درباره زهد رسول خدا (ص) می فرمایند: "محمد (ص) زاهدترین پیامبران بود. هیچ گاه سفره ای از جلوی او جمع نشد که غذایی در آن باشد، و هیچ گاه نان گندم نخورد و هیچ گاه سه شب (شبانه روز) پی در پی از نان جو سیر نبود. با آن که کشوری پهناروی زیر فرمان داشت و غنیمت های مردم در اختیارش بود، زر و سیمی از خود به جای نگذاشت و در یک روز سیصد هزار و چهار صد هزار درهم را میان مردم تقسیم می کرد، شامگاهان که مددجویی از او درخواست کمک می کرد، می فرمودند: سوگند به کسی که محمد (ص) را به حق به پیامبری برانگیخت هیچ پیمانه از جو و گندم و هیچ درهم و دیناری بر خاندان محمد (ص) به شب نرسیده است."
گفتنی است، "آرامش بهشتی؛ در پرتو اصلاح الگوی مصرف" در 348 صفحه، با بهای ده هزار تومان و با شمارگان 1000 نسخه از سوی موسسه امام هادی (ع) برای دومین نوبت روانه بازار کتاب شد.
پایان پیام/
نظر شما