به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، "قرار جمعه" جمعه سوم دی ماه باحضور استاد محمد شجاعی به موضوع امید در آموزه های مهدوی پرداخت. این برنامه به تهیه کنندگی علی سوادکوهی، کاری از گروه معارف شبکه یک سیما که هر صبح جمعه ساعت 8:20 به صورت زنده پخش میشود.
"امید مایه حیات انسان و حرکت و عاملی برای زندگی انسان است. امید با آرزو تفاوت دارد. انسان ها ذاتا عاشق همه کمالات هستند و همه چیز را به طور مطلق می خواهند. مانند آزادی مطلق، علم مطلق و کمال مطلق. در این راستا عشق به کمال مطلق باعث می شود که انسان از چیزی که دارد، راضی نباشد و به سوی خواسته خود حرکت کند.
حس کمال گرایی زمینه های آرزو را در انسان ایجاد می کند، در امید علاوه بر اینکه آرزو وجود دارد، حرکت نیز وجود دارد. امید زمانی صادقانه شکل می گیرد که باعث حرکت انسان به سوی خواسته خود شود، در روایتی آمده است" کلید همه بدبختی انسان تنبلی و بی حوصلگی است همچنین امام علی(ع) در روایتی می فرمایند: هر کس با امید است خالق نیز می باشد. بر این اساس کسی که منتظر ظهور امام عصر باشد ولی تلاشی نکند منتظر حقیقی نیست.
قرآن کریم در این رابطه می فرماید: کسی به رحمت خدا امیدوار است که ایمان داشته باشد، اهل هجرت از وابستگی ها باشد و در راه خدا مجاهدت کند. انسانی که به این اندازه در زندگی خود عملیاتی باشد، امیدوار است. امید به دو گونه کاذب و دروغین و صادقانه تقسیم می شود امید صادقانه تلاش یک فرد برای هموار کردن سختی ها و از میان برداشتن موانع برای رسیدن به خواسته هاست.
شخص امیدوار براساس روایتی از پیامبر(ص) که انتظار فرج را از بزرگترین اعمال دانسته اند. اگر خود را آماده ملاقات با امام عصر(ع) می کند باید زمینه سازی کند. برای شناختن یک منتظر واقعی. باید سبک زندگی او را زیر نظر گرفت و از سبک زندگی او می توان فهمید که غافل از حضرت بوده یا خود را برای دیدار حضرت آماده کرده است.
سبک زندگی یک فرد نشان می دهد که او به چه اندازه امید به ظهور دارد. نظام معرفتی و نظام عملی هر شخص نشان دهنده میزان امید در فرد است. گاهی انسان در نظام غلط معرفتی خود دائم به خود بدبین می شود. نشناختن اسباب و علل و عدم شناخت خداوند نیز در این زمینه به او کمک می کند.
به طور مثال در جریان کربلا 30 نفر از یاران عمر سعد دقایق آخر جنگ به سپاه امام حسین(ع) ملحق شدند. یعنی کمتر از 10-12 ساعت از انتهای جهنم به بهشت اعلی رسیدند.
بدبینی به دنبال خود شرک نیز می آورد و کسی که اسباب و علل را نشناسد، در نظام عملی خود تنبل و بی حوصله است، پیامبر(ص) در این زمینه می فرمایند" بیشتر جهنمیان به خاطر تنبلی و بی حوصلگی به جهنم می روند. به این معنا که ممکن است فردی صرفا آدم خوبی باشد ولی به خاطر تنبلی کاری نمی کند.
همه انبیاء بشارت به ظهور امام عصر(ع) داده اند، همه مکاتب الهی و غیرالهی آینده را آینده ای روشن برای بشر ترسیم کرده اند. کتب آسمانی، هندوییسم، بوداییسم و مارکسیسم نیز در مساله تشکیل حکومت واحد بشری مشترک در آینده نیز مشترک هستند. همچنین بین رهبران الهی در تورات و انجیل و زبور به این مساله اشاره شده است. در تورات نیز ده ها آیه در مورد ظهور با خصوصیات جزیی امام آمده است، پیامبر(ص) نیز در قرآن و خطبه غدیر نیز به ظهور منجی اشاره کرده اند ولی همه اینها مسایلی کلی و تاریخی است.
بشارت هایی وجود دارد که مربوط به زمان نزدیک ظهور است. در مورد بشارت های تاریخی در قرآن خداوند می فرماید: ما اراده کرده ایم تا مستضعفان جهان را وارث زمین کنیم. همچنین در روایات بسیاری ائمه در مورد امام زمان(ع) بشارت هایی داده اند که این بشارت ها باعث شده تا جامعه اسلامی پویا، فعال و امیدوار برای برطرف کردن موانع ظهور باشند.
پیامبر اسلام(ص) در روایتی فرموده اند: بشارت دهم به شما که مهدی(ع) در بین امت من مبعوث می شود و اهل آسمان و زمین از او راضی هستند که تمامی این مسایل وحدت و همدلی را نشان می دهد. پیامبر(ص) در ادامه این روایت می فرمایند" امام عصر(ع) فرزند نهمین از فرزندان من است او زمین را بعد از پرشدن ظلم و جور با عدل و قسط پر می کند.
بعد از ظهور نیز بشارت هایی به آبادانی و آثار خیر و برکت زمین داده شده است. دسته دیگری از روایات که مصداقی است. به انقلاب اسلامی ایران اشاره دارد که اهل سنت نیز به آن اشاره کرده اند.
حتی در مورد انقلاب، رهبری، جنگ هشت ساله نیز نشانه های مسلم و قطعی و تعیین کننده در مورد ظهور عنوان شده است. امام خمینی(ره) در این رابطه تصریح کرده اند: همه مسئولان جمهوری اسلامی ایران خود را برای ملاقات با حضرت ولیعصر(ع) آماده کنند ما در انتظار رویت خورشیدیم.
همچنین در بیانات مقام معظم رهبری بشارت هایی در مورد انقلاب جهانی امام عصر(ع) آمده است، امام خمینی(ره) می فرمایند: انقلاب ایران آغازگر انقلاب جهانی امام زمان(ع) است. ما در انقلاب هدف خاصی داریم که با شعار زمینه سازی شروع شده است و فرمایش امام خمینی(ره) در مورد زمینه سازی برای ظهور نیز به عملکرد مسئولان نظام اشاره دارد. به این معنی که اگر به فکر ایجاد حکومت حضرت نباشند، خائن هستند حتی اگر به مردم خدمت کنند.
جهان به دوران آرمانی حضرت مهدی موعود(ع) روز به روز نزدیک می شود و نامه مقام معظم رهبری در مورد هتاکی ها به پیامبر اسلام(ص) بسیار معنادار است و موج بزرگی را ایجاد خواهد کرد، ایشان بسیار دقیق رصد کرده اند که چه زمانی نامه را منتشر کنند. این پیام قطعا تحولات عظیمی را به ایجاد می کند.
پایان پیام/
نظر شما