به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سلطانی فر، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم تجلیل از صادرکنندگان و فروشندگان برتر صنایع دستی کشور گفت: ژرف نگری مقام معظم رهبری در بخش اقتصاد امروز کارساز بوده و این روند در آینده نیز می تواند سازنده باشد.
سلطانی فر با بیان اینکه درآمدهای نفتی ایران به حدود 40 درصد درآمدهای شش ماه قبل کاهش پیدا کرده است، اذعان داشت: در شرایطی که با کاهش درآمد نفتی به عنوان مهمترین منبع درآمدی کشور مواجه هستیم باید مبانی اقتصادی تبیین شده از سوی مقام معظم رهبری را با جدیت بیشتر دنبال کنیم تا بتوانیم مسیر توسعه کشور را به خوبی طی کنیم.
وی با بیان اینکه کشورمان همواره طی سال های گذشته شرایط سخت را تجربه کرده است، اذعان داشت: منبع درآمد نفت که اقتصاد ما را دچار بیماری کرده فراز و نشیب های زیادی داشته که به صورت گسترده و جدی باید برای آن برنامه ریزی کنیم تا این رویکرد بتواند اقتصاد را از پای بیندازد.
معاون رییس جمهور با اشاره به وجود فاصله بین وضعیت موجود و ظرفیت اقتصادی کشور تاکید کرد: در بخش های مختلف این امکان وجود دارد که صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم به طوری که سال گذشته در صادرات غیرنفتی رشد 24 و نیم درصدی داشته ایم.
سلطانی فر خاطرنشان کرد: با رویکرد خوبی که دولت یازدهم به ویژه شخص رییس جمهور پیش گرفته است می توانیم برای اعتلا، آبادانی و توسعه کشور از این ظرفیت استفاده کنیم و کشور دارای رکود اقتصادی را به سمت پیشرفت و توسعه ببریم.
معاون رییس جمهور با اشاره به ظرفیت صادرات غیرنفتی در ایران تاکید کرد: با یک کار اساسی، زیربنایی و هم افزایی باید درآمد صادرات محصولات پتروشیمی، صنعتی، فنی مهندسی، صنایع دستی و فرش را جایگزین 30 تا 40 میلیارد دلاری کنیم که از محل صادرات نفت عایدمان می شود.
وی با اشاره به حمایت و پشتیبانی مردم از دولت تصریح کرد: در 24 خرداد ملت ایران در واقع به مدل مدیریتی گذشته "نه" گفتند و یک مدل جدید مدیریتی انتخاب کردند.
سلطانی فر با بیان اینکه کارهای زیربنایی اولیه در بخش صنایع دستی و توسعه این بخش انجام شده است، اظهار داشت: باید فکر، انرژی، اندیشه، نیرو و خلاقیت را کنار هم بگذاریم تا کشتی به طوفان نشسته را به ساحل آرام هدایت کنیم.
وی ادامه داد: انتقال هویت فرهنگی چندین هزار ساله این کشور، ایجاد اشتغال، افزایش ارزش افزوده و ارزآوری از جمله دستاوردهای صادرات صنایع دستی است که به رشد توسعه کشور در این بخش کمک خواهد کرد.
معاون رییس جمهور یادآور شد: با امکاناتی که در بخش صنایع دستی ایجاد شده طی سال های 94 و 95 با خیزش صنایع دستی مواجه خواهیم شد که به رشد و توسعه آن کمک می کند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: باید با برنامه ریزی و ایجاد ساختار و طرح های مناسب صادرات فرش و صنایع دستی را طی 3-4 سال آینده به یک و نیم تا 2 میلیارد دلار برسانیم.
در ادامه مراسم از 5 نفر از صادرکنندگان نمونه صنایع دستی در رشته های گیوه، سفال، سرامیک، شیشه دست ساز، مصنوعات چوبی، دستبافت های داری، خاتم، مینیاتور، قلم کاری، قلم زنی و مینا که محصولات خود را به کشورهای عراق، قطر، سوئد، آلمان، اتریش، نروژ، ژاپن، آلمان، هلند و چین صادر می کنند، تجلیل می شد. همچنین از 5 فروشنده برتر صنایع دستی استان ها در سال 92 تجلیل شد. این فروشندگان برتر از استان های فارس، تهران، خراسان رضوی، اصفهان و آذربایجان شرقی بودند.
بر اساس این گزارش، تعدادی از دست اندرکاران تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی، مسایل، مشکلات و دغدغه های حوزه صنایع دستی را مطرح کردند و راهکارهایی در راستای رفع آنها نیز ارایه دادند.
پایان پیام/
نظر شما