به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از راشاتودی ملک عبدالله پادشاه عربستان در سن 90 سالگی به علت عارضه تنفسی و کهولت سن جان باخت ، این در حالی است که در جهان عرب و غرب واکنش های متفاوتی نسبت به مرگ او صورت گرفت. سران جهان از جمله پادشاهان اروپایی و نخست وزیران و وزرای خارجه در این مراسم شرکت کردند و رسانه های مراسم تسلیت به سران سعودی را در ابعاد گسترده ای منعکس کردند. همانطور که مشخص است عرصه رهبران کاریزماتیک در سرزمین سعودی با مرگ عبدالله به پایان رسیده و اکنون ساختار حاکمیت در نسل دوم و پس از آن سوم دنبال خواهد شد .
زندگی ملک عبدالله مملو از تحولات گوناگون است اما نباید فراموش کرد شاهی که تا این اندازه از وی تعریف و تمجید می شود چهار دخترش را زندانی کرده و در دروان وی حقوق بشر در سرزمین سعودی وضعیت یخ زده ای همانند دوران گذشته داشته و به نظر نمی رسد علی رغم دفاعی که العربیه و رسانه های وابسته از هیات حاکمه جدید می کنند شرایط زندگی و حقایق زندگی عادی مردم سرزمین سعودی تغییر کند.
در همین حال با بررسی حقایق در سرزمین سعودی هفت مورد برجسته در خصوص این جامعه وجود دارد که باید به آن ها تیتر وار اشاره کرد:
1- سرزمینی که در آن هیچ انتخاباتی برگزار نمی شود، هیچ حزبی وجود ندارد ، پارلمانی نیست و هیچ مخالفی اجازه ابراز وجود ندارد.
2- مساوات : شغل برای پسران سعودی آن هم تنها برای 7 هزار تن از آنها که به خانواده و خاندان حکومتی اتصال دارند.
3- انتقال قدرت : نیمی برژنف وار و نیمی دیگر با استفاده از تئوری بازی ها
4- اجرای قانون: شلاق و گردن زدن
5-حقوق بشر: شکنجه
6-حقوق زنان : حتی رانندگی هم نمی توانند بکنند
7- تروریسم : دوست یا دشمن ؟
هفت موردی که در بالا ذکر شد سوالات بسیاری را در خصوص حقایق جامعه سعودی ایجاد می کند که باید در خصوص بررسی های دقیقی انجام شود و نشان می دهد ساختار پیچیده در این جامعه محصور در دیوارهای آهنین با چه فشار و تعارضی مواجهه است.
نظر شما