به گزارش خبرگزاری شبستان ازکرمانشاه، فضل الله رنجبر، روز یکشنبه(6 بهمن) با حضور در مجتمع بعثت از دبیرخانه کانون های مساجد و خبرگزاری شبستان بازدید کرد.
وی در خصوص نقش و جایگاه کانون های مساجد، اظهار کرد: اگر فرهنگ را بستر و اساس توسعه همه جانبه و پایدار می دانیم، محل انجام کارهای فرهنگی در کانون های فرهنگی هنری مساجد است و پیشبرد اهداف آن نیز تشکیل همین کانون ها، توسعه و غنی کردن آنها میسر می شود.
فرماندار کرمانشاه با تأکید بر مقوله کیفیت سازی به عنوان یک رکن اساسی در کانون های مساجد، ابراز کرد: به لحاظ اختصاص اعتبارات برای کانون های مساجد در کمیته برنامه ریزی شهرستان به عنوان یک دغدغه اساسی حمایت می کنم.
رنجبر، تصریح کرد: مدیریت کانون های مساجد باید از این مظلومیت خارج شود که با برگزاری همایش، جلسات و تعامل و ارتباط بیشتر با مدیران در این زمینه تبلیغ کنید.
وی گفت: باید با جبران این نقص، مدیریت کانون های مساجد دارای اهمیت بیشتری بشوند و در کانون توجهات مدیران قرار بگیرند.
فرماندار کرمانشاه با دعوت از مسئول دبیرخانه کانون ها مساجد استان برای شرکت در جلسات شورای اداری شهرستان، عنوان کرد: در این جلسات ضمن ارائه گزارشی از عملکرد کانون ها می توانید مشکلات و نحو کمک و مشارکت ادارات را مطرح کنید.
رنجبر، تصریح کرد: کانون های مساجد می توانند نقش برجسته ای در جهت اعتلا و ارتقاء سطح فرهنگی و تقویت روحیه مشارکت جویی مردم داشته باشند.
وی، با اشاره به نقش مساجد در پیروزی و به ثمر رساندن انقلاب، یادآور شد: مساجد به عنوان پایگاه های موثر در پیروزی، تثبیت و تداوم راه انقلاب و آرمان امام(ره) نقش برجسته ای در جامعه دارند.
این مقام مسئول، با تأکید بر اختصاص و هزینه کردن بودجه های فرهنگی در مساجد، خاطرنشان کرد: کانون های مساجد باید بیش از پیش در مدار و کانون توجه مدیران و عموم مردم قرار بگیرند.
رنجبر، با اشاره به جمعیت 300 هزار نفری فقیر و محروم ساکن در مناطق حاشیه ای و محل های اسکان غیررسمی، بیان کرد: با اولویت برای تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد در این مناطق حمایت می کنیم.
وی، خواستار مشارکت دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان در اجرای طرح ستاد ساماندهی مناطق حاشیه ای شهر کرمانشاه شد و اعلام آمادگی کرد: ما بر اساس طرح های پیشنهادی شما حاضریم اولویت اساسی و مهمی را به ایجاد و تقویت این کانون ها بدهیم.
فرماندار کرمانشاه خواستار ارائه طرح برای فعال کردن مسجد این محله و معرفی کانون فرهنگی هنری این مسجد به عنوان یکی از کانون های فعال و پویا جهت گنجاندن در طرح نهایی ساماندهی این محله شد.
رنجبر ابراز کرد: یکی از اولویت های اساسی ما در اعتبارات سال 94 توجه به همین کانون هاست.
وی، همچنین با اشاره به لزوم مشارکت کانون های مساجد با شورای شهر و شهرداری در برنامه های فرهنگی محلات، گفت: کانون های مساجد را به اعضای شورای شهر بشناسانید تا با بهره مندی از اعتبارات فرهنگی شهرداری با شکل دادن یک ارتباطی دو سویه در امر فرهنگسازی وظایف شهروندی تعامل سازنده ای داشته باشید.
فرماندار، با بیان اینکه تمامی پیام ها در کنار پیام های دینی جایگاه پیدا می کند، اظهار کرد: اگر می خواهیم شهروندان خوب و قانون مداری داشته باشیم باید این فرهنگ سازی را از طریق کانون ها در محلات آغاز کنیم.
وی، بهره مندی از بزرگانی مانند حضرت امام(ره)، مقام معظم رهبری و مراجع دینی را یکی از برکات موجود در کشور دانست و ادامه داد: دین اسلام و قرآن کریم سراسر فرهنگ است و سخنان و گفتار بزرگان دین نیز سراسر درس و عبرت است که رفاه اجتماعی و زندگی خوب را برای ما به ارمغان می آورد اما این مسئله کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
رنجبر تأکید کرد: برای برجسته کردن تمامی این سرمایه های ارزشمند دینی و فرهنگی، باید نگاهمان به مساجد و کانون های فرهنگی هنری باشد.
فرماندار کرمانشاه اضافه کرد: با این عقیده مخالفم که برخی می گویند مساجد نباید زیبا باشند، چرا که مسجد محلی است که پذیرای اقشار مختلف مردم است و بالعکس باید زیباتر، جذاب تر و با نشاط تر باشد.
وی، با تأکید فراوان بر این مسئله که نباید مسجد را دولتی کنیم، عنوان کرد: مسجد پایگاه مردمی است و باید براساس مشارکت های مردمی احداث و اداره شود این مسجد ارزشمندتر و پایدارتر است و هم می تواند اعتماد بیشتری را جلب کند.
رنجبر، با تأکید بر کشاندن نشست های مسئولان به مساجد، ابراز کرد: از طریق کانون های فرهنگی هنری مساجد می توان خیلی بهره ها و استفاده های دیگری برای اهداف انقلاب گرفت.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد کرمانشاه، نیز در ابتدا با ارائه گزارشی از فعالیت های کانون های مساجد، اظهار کرد: از مجموع یک هزار و 211 باب مسجد موجود در استان کرمانشاه، 440 باب دارای کانون فرهنگی هنری هستند.
طیب صفری، ابراز کرد: براساس برنامه پنجم توسعه باید 25 درصد مساجد کانون داشته باشند که در حال حاضر 37 درصد از مساجد استان دارای کانون بوده و 12 درصد از چشم انداز توسعه جلوتر هستیم.
وی با اشاره به حمایت و نظارت این دبیرخانه از طریق اختصاص اعتباراز محل استانی و ستاد عالی کانون های مساجد کشور برای راه اندازی کانون و تجهیز آن، ابراز تأسف کرد: اکثر مساجد از فضای لازم برای تأسیس کانون را ندارند.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان، همچنین به راه اندازی کتابخانه و فعالیت آن در کنار کانون ها اشاره و خاطرنشان کرد: کتابخانه بیش از 50 درصد از مساجد دارای کانون، با مجوز رسمی ستاد عالی دایر و فعال است.
صفری، با دعوت از فرماندار کرمانشاه جهت بازدید از کانون های فرهنگی هنری خواستار حضور وی در کانون ها و آشنایی بیشتر با فعالیت های گسترده فرهنگی، هنری، مذهبی و ورزشی در این مراکز شد.
وی همچنین به آغاز فعالیت خبرگزاری شبستان از سال 83 در استان و تعامل خوب این خبرگزاری دینی با ارگان ها و نهادهای مختلف اشاره کرد و یادآور شد: شبستان به عنوان تنها خبرگزاری دینی استان، فعالیت بسیار خوبی در پوشش اخبار استان داشته که نمونه بارز آن پوشش اخبار سفر مقام معظم رهبری، وقف، انتخابات، ازدواج و نمایشگاه های استانی و کشوری است.
مسئول دفتر نمایندگی خبرگزاری شبستان در کرمانشاه، همچنین توجه بیشتر به رسانه های استان را با توجه به قدرت و نقش آن در رسیدن به توسعه پایدار و رشد و پیشرفت بیشتر در کشور مورد تأکید قرار داد.
صفری، در بخش دیگری از سخنانش، ابراز کرد: ما به دنبال احیاء کارکردهای حقیقی مساجد هستیم تا کارهای فرهنگی و تصمیم گیری های جامعه را به سمت مساجد ببریم.
وی در پایان پیشنهاد داد که باید شورای فرهنگی متشکل از کانون ها، معلم مدرسه، شورای شهر، دهیاری و البته با محوریت کانون های مساجد در روستاها شکل بگیرند تا برنامه ها منسجمی را هم در روستاها داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما