تئاتر را در مظلومیت رها کردیم/جشنواره فجر نوروز تئاتر ایران است

خبرگزاری شبستان: :علی جنتی با بیان اینکه در این سال ها چنان که بایسته و شایسته است حامی هنر تئاتر نبودیم، گفت: تئاتر را در مظلومیت رها کرده یم، از مدیران فرهنگ و هنر در همه نهادها می خواهم که آستانه تحمل خود را بالا ببرند و پاسخگویی اهالی تئاتر باشند، تئاتر شایسته بی مهری نیست و نباید روابط جای ضوابط را بگیرد.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره بین المللی  تئاتر فجر که شامگاه یکشنبه 12 بهمن در تالار وحدت برگزار شد، با ابراز خرسندی از حضور  در میان اساتید و پیشکسوتان  تئاتر گفت: گزاف نیست که هنر تئاتر را همزاد آفرینش انسان بدانیم، گویی در هر پرده آن سفری هیجان انگیز میان خیال و واقعیت است، تئاتر روایت شاعرانه ای از طریقت و هزارتویی برای رسیدن به عالم اخلاق و معناست.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تئاتر هنری شریف و عاری از هنرگونه مطلق نگاری است، خاطر نشان کرد: باید به تئاتر به عنوان هنری اثرگذار نگریست، هنرمند تئاتر آزاداندیش است و از ویژگی های آزاداندیشی پذیرش نقد است،  وقتی نقد را می شنود به نظر مخالف احترام می گذارد، اما تحقیر را برنمی تابد، آزاداندیشی میراث ماندگار بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی است که برای رشد هنر ایران اسلامی نظراتی را ارایه کردند، امروز روز امام (ره)است و به روان پاکش درود می فرستیم.

 

علی جنتی جشنواره تئاتر فجر را نوروز تئاتر ایران دانست و گفت: جشنواره فجر با حضور بیش از 2 هزار هنرمند و رقابت گروه های خارجی جشنواره موفقی است، این را  باید به فال نیک گرفت و به دست اندرکاران آن تبریک گفت. باید اعتراف کرد در این سال ها چنان که بایسته و شایسته است حامی هنر تئاتر نبودیم و آن را در مظلومیت رها کردیم از مدیران فرهنگ و هنر در همه نهادها می خواهم که آستانه تحمل خود را بالا ببرند و پاسخگویی اهالی تئاتر باشند، تئاتر شایسته بی مهری نیست و نباید روابط جای ضوابط را بگیرد. باید آینده را از آن تئاتر کنیم و باید در اقتصاد به تئاتر هم توجه کنیم. باید تئاتر را هرچه بیشتر به میان مردم برد اگرچه قهرمانان تئاتر خود مردم هستند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح سئوال هایی گفت: چرا  هنر شریف تئاتر در سطح جامعه نهادینه نشده است؟ سالانه جمع کثیری دانش آموخته تئاتر داریم اما چرا به این هنر و فن به عنوان نیاز نگریسته نمی شود؟ چگونه باید تئاتر را نهادینه کرد که تعاملات و فراز و نشیب های سیاسی بر آن تأثیر نگذارد؟ پاسخ به این پرسش ها مجالی دراز می طلبد که این امر را به کارشناسان و اهالی تئاتر وا می گذارم.

 

علی جنتی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید حامی جریان هنر است و تمام توان خود را برای راهکارهای کارشناسی بکار می گیرد، اظهار داشت: در عرصه جهانی به دنبال این هستیم که با هنر جهانی پیوند برقرار کنیم تئاتر ایران این ظرفیت را دارد که در گذرگاه تضارب آرا گفتمان صلح و دوستی ایرانیان را با دیگر کشورها به اشتراک بگذارد.

 

وی اذعان کرد: سخت کوشی و همت عالی اهالی تئاتر را در این هنر ارج می نهم و از اینکه می بینم این جشنواره موجب شور و اشتیاق است به خود می بالم و این وظیفه ام را سنگین تر می کنند و امیدوارم چراغ تئاتر  برای همیشه روشن بماند.

 

پایان پیام/

کد خبر 436285

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha