به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، همایون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، امروز(13 بهمن) در نشستی با مسئول بازرسی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان، با بیان اینکه مقوله فرهنگ و هنر بسیار گسترده و وسیع است، گفت: همکاران ما در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ماموریت های بسیار متفاوتی در حوزه مطبوعات، کتاب، شعر، داستان، تئاتر، سینما، کانون های مساجد و قرآن و عترت دارند.
وی با بیان اینکه به نظر می رسد دامنه حضور ما در حوزه های مختلف بیشتر نقش نظارتی و حمایتی دارد ولی در برخی موارد در حوزه اجرا و تولید هم وارد شدیم و تولید کننده بخشی از اقلام فرهنگی هستیم، افزود: بخشی از فعالیت ها را وزارتخانه به بخش خصوصی همچون مؤسسات قرآنی و آموزشگاه های فرهنگی هنری واگذار کرده که ما آنها را حمایت می کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با اشاره به اینکه 65 مؤسسه قرآنی و 850 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان فعالیت می کنند که تا پایان سال به یک هزار باب می رسد، تصریح کرد: کانون های مساجد نماینده حوزه فرهنگ در نقاط مختلف و به ویزه محروم هستند و بالغ بر 45 هزار عضو دارند.
وی با بیان اینکه کانون های مساجد از آنجا که مورد اعتماد مردم هستند می توانند علاوه بر حوزه های دینی و قرآنی در حوزه های مختلف سلامت، تغذیه، اعتیاد و... فعالیت کنند، ادامه داد: در حوزه فرهنگ و هنر هنوز به یک ادبیات مشترکی نرسیده ایم، ما بر اساس قانون حرکت می کنیم و در این راه چهار اصل را مد نظر داریم.
وی این اصول چهارگانه را پیروی از قانون اساسی، تبعیت از فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و هنر، شورای عالی انقلاب فرهنگی و برنامه هایی که دولت به مردم ارائه می دهد، عنوان کرد و اذعان داشت: فرهنگ و ارشاد شاید تنها اداره ای در کشور باشد که ارتباط بسیار گسترده ای با اقشار مختلف همچون فرهیختگان و نخبگان دارد.
قنواتی، به توجه و گرایش مردم جهت استفاده از ابزارهای مختلف همچون ماهواره، اینترنت و... اشاره کرد و یاد آور شد: دشمنان همواره با ابزارهای مختلف در حال تلاش هستند تا فرهنگ غربی را ترویج دهند در مقابل حوزه های فرهنگی و هنری باید آنقدر برنامه های جذاب و متنوعی طراحی کنند که مردم برای پرکردن اوقات فراغت نیاز به استفاده ماهواره نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه باید از همه امکانات برای تحکیم مبانی انقلاب اسلامی و ارتباط هر چه بیشتر با مردم استفاده کنیم، خاطر نشان کرد: جلوی بسیاری از معضلات و مسائل اجتماعی را می توان به سادگی گرفت و شرط آن استفاده درست از امکاناتی است که در اختیار داریم.
وی با بیان اینکه ما در میان اهالی فرهنگ و هنر استعدادهای بسیاری داریم که انسان های معتقدی هستند و در راستای اهداف نظام حرکت می کنند ولی هیچ گونه بهره برداری از آنها نمی شود، اظهار کرد: ما نیاز به راهکاری داریم که بتوانیم مسائل اجتماعی را حل کنیم که در این زمینه نیازمند همکاری همه دستگاه ها هستیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با تاکید بر اینکه سینما، تئاتر، موسیقی و سایر فعالیت های هنری ابرازهای در دست ما هستند تا بتوانیم از طریق آنها فضایی را برای توسعه فرهنگی در استان ایجاد کنیم، عنوان کرد: خوزستان قلب تپنده کشور در امور اقتصادی است و مسلما می توان با سرمایه گذاری در این استان حوزه های فرهنگی را نیز ارتقا داد.
وی با اشاره به اینکه باید همه ظرفیت ها در کنار هم قرار گیرد و ابزار لازم برای رسیدن به اهداف خود را فراهم کنیم، گفت: مردم ما به تئاتر، سینما، جشنواره، موسیقی، کتاب و... نیاز دارند که باید در اختیارشان قرار دهیم در غیر این صورت در دنیایی که پر از زرق و برق و جاذبه است غرق می شوند و به سمت دیگری گرایش می یابند.
قنواتی، با بیان اینکه ایران کشوری دارای فرهنگ و تمدن و ادبیات غنی است که باید بتوانیم این غنای فرهنگی و ادبی را به صورت جذاب به نسل امروز و آینده منتقل کنیم، افزود: خوزستان به لحاظ فرهنگی و هنری استانی مستعد است و سعی داریم با استفاده از این ظرفیت ها به حوزه فرهنگ کمک کنیم.
عباس ولی زاده، مسئول بازرسی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خوزستان، نیز با بیان اینکه ملت ایران ملتی با فرهنگ هستند و قدمت تاریخی این مرز و بوم بیانگر این مدعاست، تصریح کرد: ملت مبارز ایران تاکنون دو پیروزی را پشت سر گذاشته که یکی پیروزی انقلاب اسلامی و دوم پیروزی در هشت سال دفاع مقدس است.
وی بر توجه به مسائل تربیتی در فعالیت های فرهنگی تاکید کرد و اذعان داشت: اسلام دینی غنی است و در قرآن، نهج البلاغه، نهج الفصاحه، صحیفه سجادیه و بسیاری از کتاب های ارزشمند اسلامی به مسائل تربیتی اشاره های فراوانی شده که باید از آنها الگو بگیریم و در جامعه پیاده کنیم.
پایان پیام/
نظر شما