باید از ظرفیت کانون های مساجد هم در حوزه اجرا و هم حوزه فکری بهره مند شویم

خبرگزاری شبستان: معاون برنامه ریزی و توسعه ستاد عالی کانون های مساجد، با بیان اینکه باید از ظرفیت کانون های مساجد هم در حوزه اجرا و هم حوزه فکری بهره مند شویم، اظهار داشت: باید به کانون های مساجد خوراک فکری بدهیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سعید سعادتی، معاون برنامه ریزی و توسعه ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، امروز(14 بهمن) در جلسه هیئت بارزسی اعزامی از ستاد عالی به خوزستان با کارکنان دبیرخانه کانون های مساجد استان، یکی از رویکردهای ستاد عالی را برنامه ریزی و تعامل دانست و گفت: در گذشته مرسوم بود که برنامه ریزی از بالا به پایین باشد یعنی برنامه های از رده ها بالا انجام و به پایین دست انتقال داده می شد.

 

وی با بیان اینکه زمانی نیز عملکرد در کل دنیا این گونه بود که برنامه ریزی از پایین به بالا باشد که بیشتر جنبه سیاسی داشت ولی زیاد عملیاتی نبود، افزود: مدلی که ستاد عالی کانون های مساجد در پیش می گیرد و در حال حاضر رویکرد دولت یازدهم نیز بر همین مبنا می باشد، برگرفته از منویات مقام معظم رهبری است و آن بحث تعاملی و مشارکت در سیاست گذاری ها و برنامه هاست.

 

وی بر شناخت شخصیت و اندیشه امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری تاکید کرد و با اشاره به اینکه حوزه فرهنگ و مسجد نیازمند آشنایی با منظومه امام راحل(ره) است، اضافه کرد: در ایام الله دهه فجر علاوه بر برنامه های روتینی که برگزار می شود، باید توجه به وصیت نامه و صحیفه امام خمینی(ره) نیز در دستور کار قرار گیرد.

 

سعادتی، کار فرهنگی را بسیار پیچیده عنوان کرد و با بیان اینکه برای کار فرهنگی دو مدل غربی و اسلامی مطرح است، تصریح کرد: در مدل غربی نیز دو دیدگاه مطرح است که دیدگاه مارکسیستی اشاره به این دارد که ابتدا باید به زیربنا توجه کرد و رو بنا مد نظر قرار گیرد که این عملکرد مناسبی نیست.

 

وی با اشاره به اینکه در دیدگاه دوم می گویند توسعه فرهنگ بر توسعه اقتصادی اولویت دارد، خاطر نشان کرد: ما در حوزه فرهنگی باید به مبانی و دیدگاه های امام راحل(ره) توجه کنیم، نظریه فرهنگی امام خمینی(ره) مبنی بر ساخت و توسعه انسان کامل است.

 

معاون برنامه ریزی و توسعه ستاد عالی کانون های مساجد کشور، در بخش دیگری از سخنان خود، اذعان داشت: دبیرخانه های کانون های مساجد استان ها نباید جزیره ای کار کنند بلکه باید به صورت هماهنگ و ملی فعالیت داشته باشند و در حوزه مطالبات نیز مطالبات مؤمنانه و همراه با آموزش و دستگیری باشد.

 

وی بر انجام تفاهم نامه هایی که سالانه بین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه کانون های مساجد در حوزه ستادی ردیف های برنامه ای و بودجه ای امضا می شود تاکید کرد و ابراز داشت: باید به مطالبات مقام معظم رهبری خطاب به مسئولان توجه کرد.

 

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در خصوص کار جمعی به سه نکته همت بلند، نگاه بلند و اخلاص تاکید دارند، تصریح کرد: اگز در کار جمعی یکی از همکاران ضعیف عمل کند به جمع آسیب می رساند از این رو باید حوزه های مختلف همدیگر را به لحاظ مسائل فکری و کاری کمک کنند.

 

سعادتی، از جمله اهداف این سفر را ارزیابی و بررسی فعالیت ها و عملکرد همکاران دبیرخانه کانون های مساجد عنوان کرد و با اشاره به اینکه این ارزیابی ها بر اساس شرح وظایفی است که برای هر بخش مشخص شده، اضافه کرد: بر اساس منویات مقام معظم رهبری باید در فعالیت ها ابتکار داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه ستاد عالی کانون های مساجد در بحث برنامه ریزی و هدفگذاری برنامه و بودجه بهترین عملکرد را در میان حوزه های وزارت ارشاد کسب کرده است، یاد آور شد: این امر به خاطر مدیریت صحیح در انجام فعالیت ها و همچنین بودجه هاست.

 

وی بر توجه به بیانات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی جهت ارتقای توسعه کیفی کانون های فرهنگی هنری مساجد تاکید کرد و گفت: در حوزه فرهنگ همه باید یک فرمانده فرهنگی داشته باشیم و آن بهره گیری از بیانات مقام معظم رهبری است.

 

معاون برنامه ریزی و توسعه ستاد عالی کانون های مساجد کشور، به اولویت بندی برنامه ها و ماموریت های کانون های مساجد اشاره کرد و افزود: مهمترین اولویت ما در بحث اولویت بندی کادرسازی و جانشین پروری است، در اولوتیت بندی سه شاخص ظرفیت ها، توانایی ها و امکانات بسیار مهم است.

 

وی با اشاره به اینکه اعضای کانون های مساجد ولی نعمتان ما هستند و در میان آنها نخبه های بسیاری هستند که باید با آنها ارتباط چهره به چهره برقرار کرد، اذعان داشت: باید از ظرفیت کانون ها هم در حوزه اجرا و هم حوزه فکری بهره مند شویم.

 

وی با بیان اینکه باید رویکرد و نگاه کانون ها نسبت به ستاد عالی و دبیرخانه کانون های مساجد به عنوان پدر پولدار تغییر کند، یاد آور شد: حتما باید نگرش پدر پولدار به پدر فکور و دوراندیش تغییر کند و بحث سیر مطالعاتی و مبانی فکری را از کارشناس آموزش بگیریم.

 

سعادتی، با تاکید بر اینکه جنگ امروز، جنگ اراده ها و عقیده هاست و هر کس فکر برتری دارد جریان برتر محسوب می شود، خاطر نشان کرد: باید به کانون های مساجد خوراک فکری بدهیم؛ رویکرد ستاد عالی در برنامه ششم توسعه رویکرد کیفی سازی است.

 

وی با اشاره به اینکه بر برگزاری جلسات هفتگی یا دوهفته یکبار با ارائه مستندات و گزارش تاکید کرد و اظهار داشت: یکی از مباحث مهمی که باید به آن توجه کرد آسیب شناسی و ارزیابی خودمان است اگر امروز مدعی عنصر فرهنگ هستیم باید به صورت روزانه مطالعه داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه هر کاری ککه موجب رشد انسان شود، کار فرهنگی است، عنوان کرد: در مباحث مالی حتما باید به سمت و سوی کارآفرینی و خودکفایی کانون ها پیش رویم و دبیرخانه های کانون ها خوراک فکری را به کانون ها دهند و در مسائل مالی نیز تا حدودی حمایت می کند.

 

معاون برنامه ریزی و توسعه ستاد عالی کانون های مساجد کشور، با اشاره به اینکه روح حاکم در برنامه پنجم توسعه، تعاون و مشارکت های مردمی و آمایش سرزمینی است، اضافه کرد: در برنامه ها باید تصدی گری را کاهش و تولی گری را افزایش داد.

 

وی با بیان تولی گری شامل چهار آیتم بسترسازی، حمایت، نظارت و راهبری است و مهمترین موضوع در این زمینه بحث برون سپاری است، خاطر نشان کرد: باید تدبر داشته باشیم و به به این سمت و سو حرکت کنیم تا شاهد ارتقای کیفی کانون های مساجد باشیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 436786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha