به گزارش خبر گزاری شبستان از یزد، دکترمجید سریزدی مدیر عامل شرکت گروه هولینگ فرافر و مدیر کل دفتر توسعه و آبادانی منطقه نمونه گردشگري ارگ سريزد پیش از ظهر امروز(14 بهمن ماه) در نشست خبری سازمان میراث فرهنگی استان با اصحاب رسانه گفت : مرمت و احیاء ارگ سریزد یک عملکرد ملی سازمان میراث فرهنگی استان یزد است که تلاش می شود این ارگ به رتبه اول در کشور از نظر بین المللی قرار بگیرد.
ایشان گفت: همزمان با هفتمین روز از دهه مبارک فجر که به نام " توسعه فرهنگی ، عدالت و تمدن اسلامی" نامگذاری شده، مراسم روز جهانی "سریزد" و همچنین اعطای تندیس رتبه ممتاز به طرح مرمت ارگ سریزد از سوی نمایندگان یونسکو با حضور سفیران برخی از کشور ها و نماینده مجلس و مسئولین کشوری و استانی به دلیل حفاظت از میراث فرهنگی آسیا و اقیانوسیه، در مجموعه گردشگری "ارگ یزد" برگزار می گردد.
مدیر کل دفتر توسعه و آبادانی منطقه نمونه گردشگری ارگ سریزد خاطرنشان کرد: این مجموعه گردشگری با توجه به قرارگیری در محدوده ورودی یزد از طرف کرمان، قابلیت بسیاری برای جذب گردشگر دارد.
وی با اشاره به اینکه برنامهریزی لازم در زمینه جذب بیشتر گردشگران داخلی و خارجی به این مجموعه انجام شده، گفت: از جمله اقداماتی که تا به الان پیگیری شده، فراهم کردن زمینه حضور شبکه ریلی در این مجموعه در آیندهای نزدیک است.
سریزدی، این مجموعه را بزرگترین تک بنای خشتی دنیا خواند و افزود: براساس نظرسنجی میراث فرهنگی، مجموعه سریزد سومین خواستگاه بازدیدکنندگان و گردشگران خارجی از استان یزد است، ضمن این که ایام نوروز امسال نیز شاهد بازدید 22 هزار نفر از این مجموعه بودیم که بیش از 90 درصد آنها را گردشگران خارج استان تشکیل میدادند.
وی گفت: مجموعه سریزد با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته برای احیای و مرمت، توانسته رتبههای برتر از جمله احیاگر نمونه کشوردر سال90، بهرهور اول کشور و بالاترین رتبه جهانی حفاظت ازفرهنگ و تمدن تاریخی در سال 2014 میلادی یونسکو را از آن خود کند.
وی خاطرنشان کرد: این مجموعه از ویژگیهای کمنظیری برخوردار است که از جمله این موارد، میتوان به وجود قدیمیترین صندوق امانات بانکی در این مجموعه اشاره کرد که نشان از وجود تمدنی پیشرفته در منطقه سریزد است.
سریزدی تصریح کرد: ارگ سریزد مربوط به دوره ساسانیان و نزدیک به 1700 سال پیش است، گفت: وجود یک خمره در محل اتصال سقف و ستون ساختمان این ارگ نشان دهنده این است که در زمان ساخت این بنا، سازندگان قلعه به علم زلزله آگاهی داشتهاند و به همین علت است که در طول چندسال ساخت این بنا، توانسته روی پای خودش مستقر بماند.
وی در ادامه با اشاره به برخی چشماندازهای این مجموعه که تاکنون 13 میلیارد تومان برای مرمت و احیای آن هزینه شده و 10 میلیارد تومان سرمایهگذاری دیگر را نیز به دنبال خواهد داشت، افزود: در نظر داریم که برای اولین بار اقدام به ایجاد مزرعه شتر یا به عبارتی صنعت پرورش شتر به صورت جامع در این مجموعه کنیم و حتی در این رابطه اقداماتی برای ساخت پیست مسابقات بینالمللی شترسواری صورت گرفته است.
نظر شما