به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، ایران و گروه 1+5 در مدت تمدیدی مذاکرات هسته ای خود به دنبال آنند تا از هر فرصتی به منظور به نتیجه رساندن این گفتگوها برسانند.
در همین رابطه، کنفرانس امنیتی مونیخ فرصت مناسبی است تا طرفین از میزان چالش های موجود در مذاکرات هسته ای کم کنند.
در همین زمینه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به همراه سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی و مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه و تیم فنی هستهای ایران روز جمعه به منظور شرکت در پنجاه و یکمین نشست کنفرانس امنیتی مونیخ وارد آلمان شد.
عصر روز گذشته در اولین اقدام در زمینه مذاکرات هسته ای در مونیخ، محمد جواد ظریف با جان کری وزیر خارجه آمریکا دیدار و گفتگو کرد.
این دیدار که چهارمین ملاقات دو طرف در زمان تمدیدی مذاکرات هسته ای را تشکیل می داد، دو ساعت به طول انجامید.
یک مقام آمریکایی در خصوص این دیدار حدوداً دو ساعته که ساعاتی پیش پایان یافت گفته که جان کری «بر عزم آمریکاییها بر گام برداشتن به سوی رسیدن به توافق سیاسی تا پایان مارس تأکید کرده است.»
آخر مارس یعنی ۱۰ فروردین و این همان ضربالاجلی است که ایران و ۱+۵ برای رسیدن به چهارچوب توافق سیاسی بر سر پرونده هستهای، تعیین کردهاند.
این مقام آمریکایی همچنین گفته که روسای دستگاههای دیپلماسی ایران و آمریکا بر سر حفظ ارتباط نزدیک و تلاش برای دیدار در آینده نزدیک به توافق رسیدهاند.
ظریف پیش از عزیمت به مونیخ گفته بود که دیدارهای مفصلی با کری و سه وزیر خارجه اروپایی در گروه ۱+۵ خواهد داشت و با یادآوری این نکته که همه وزرای خارجه شش کشور در مونیخ حضور ندارند حصول توافق سیاسی امکانپذیر نیست و رایزنیها در مونیخ برای به پیش بردن مذاکرات به جلو صورت میگیرد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و جان کری همتای آمریکایی سوم بهمن ماه نیز در داووس سوئیس و در حاشیه چهل و پنجمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در حدود نیم ساعت به گفتوگو پرداختند.
ظریف و کری ۲۴ دی ماه نیز بعد از تمدید هفت ماهه توافق ژنو به مدت هشت ساعت در ژنو به گفتوگو پرداختند و دو روز بعد ۲۶ دی ماه در پاریس به مدت یک ساعت گفتوگو کردند.
پس از آن، ظریف همچنین در ادامه دیدارهای خود با فرانک والتر اشتاین مایر همتای آلمانی خود دیدار و گفتوگو کرد.
پایان پیام/
نظر شما