وجود معتادان، بزرگترین عامل گسترش و شیوع اعتیاد ‏

خبرگزاری شبستان: درمانگر اعتياد با بيان اينكه در حال حاضر بخش قابل توجهی از ظرفيت‌هاي سازمان‌هاي مردم‌نهاد در شناسایی علت‌ها و زمینه‌های بروز اعتیاد در فرد استفاده مي‌شود، گفت: براي تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بايد تمام توان در مهار و درمان اعتياد خلاصه شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان،حميده غلامرضايي درمانگر اعتیاد  با اشاره به علت اعتیاد در جامعه گفت: شناسایی علت اعتیاد یک فرد کمک چندانی به حل مسئله مبارزه با مواد مخدر نمی‌کند و ما نمی‌توانیم با تعمیم دادن این علت به دیگران از اعتیاد آنها جلوگیری کنیم، در حال حاضر ما تابع مسئله مهم‌تر و فوری‌تر هستیم و آن رو به رو شدن با خیل عظیم افرادی بوده که آلوده به مصرف مواد مخدر هستند، زیرا این خیل عظیم خود بزرگترین عامل گسترش و شیوع اعتیاد است.

 


وي با بيان اينكه بسترهایی وجود دارد که زمینه را برای بروز اعتیاد مساعدتر می‌كند، اظهار کرد : با توجه به اينكه دوستان ناباب، نابساماني خانواده، اختلال‌هاي روحي، رواني، مشكلات اقتصادي، اجتماعي و غيره زمينه بروز اعتياد به مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردان‌ها را فراهم مي‌كند اما عدم آگاهي فرد از عوارض خطرناك اعتياد حقيقت مهمي است كه همواره رو به فراموشي سپرده شده است.

اين درمانگر اعتياد، اظهار داشت: معتقدیم تاکنون حقیقت اعتیاد از چشم‌ها پنهان مانده است و سیستم‌های اطلاع‌رسانی نتوانسته‌اند حقیقت اعتیاد را به درستی نشان دهند و حتی به دلیل عدم شناخت نسبت به این پدیده، اطلاع‌رسانی اشتباه هم صورت گرفته که به‌عنوان نمونه می‌توان از تبلیغ درمان‌های کوتاه مدت، چند ساعته و چند روزه اعتیاد نام برد که نمونه‌ای بارز از اطلاع‌رسانی اشتباه است.

به گفته غلامرضايي، توليد مواد مخدر صنعتي با روش‌هاي كاملا آسان مصرف باعث شده كه مردم شخص معتاد را با فرد عادي تشخيص ندهند و در حال حاضر بخش زيادي از معتادان کشور کسانی هستند که ظاهرشان کاملا طبیعی و با نقش‌های اجتماعی ویژه و مترقی است به طوری که به سختی می‌توان پی به اعتیاد آنها برد.

وي افزود: همچنين تصورات غلط در اين زمينه كه گاهي به افراد بي‌اطلاع توصيه مي‌کنند مصرف مواد مخدر براي کاهش دردهاي رواني، اضطراب و افسردگي مفيد است، منجر به گرايش افراد به اعتياد مي‌شود.

اين درمانگر اعتياد توضيح داد: هرچند در اوايل مصرف تغيير خلق و ايجاد حالت شادي در فرد ديده مي‌شود اما بعد از مدتي با مقدار مصرف اوليه اين حالت ايجاد نمي‌شود و وي مجبور به مصرف مواد بيشتري مي‌شود و در دام اعتياد مي‌افتد.

غلامرضايي با اشاره به اينكه مخدرهايي مانند کوکائین، آمفتامین‌ها و شیشه بيشترين مصرف را بين نوجوانان و جوانان كشور دارد، اظهار داشت: گوشه‌گیری، افسردگی، کرختی و بی حالی، سستی و عدم توجه به ظاهر، عدم رعایت بهداشت شخصی و محیطی، بی‌اشتهایی، بی‌خوابی، خواب‌آلودگی، خواب زیاد، عقب‌ماندگی در تحصیلات، ترک کار، رفت ‌و آمدهای مشکوک و غیرعادی، تهدید به خودکشی یا دیگرکشی، خواب‌های ترسناک، عدم اطمینان، عدم خودباوری، احساس پوچی و بیهودگی، پرحرفی، پرخوری، فعالیت زیاد جسمی یا جنسی، خنده‌های زیاد، خنده‌های بی‌دلیل، حرکات خطرناک، رانندگی بدون احتیاط و غيره از عوارض مواد مخدر ياد شده است.

اين درمانگر اعتياد تصريح كرد: براي تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر، مسوولان ذيربط كه نقش اساسي و مهم در اين زمينه دارند، بايد مسايل ياد شده را محور اين رويكرد قرار دهند، ضروريست براي مقابله با افزايش اعتياد به مواد مخدر صنعتي و روانگردان‌ها، در مرحله نخست نسبت به درمان معتادان اقدامات زيادي را انجام داد تا بدين وسيله از گسترش شمار آنها كاسته شود، سپس راه‌هاي پيشگيري اوليه از مصرف مواد مخدر را شامل آگاهي و اطلاع رساني است را در پيش گرفت.


پایان پیام/

کد خبر 438513

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha