تشابه تحول عظیم فرهنگی در انقلاب اسلامی و صدر اسلام

خبرگزاری شبستان:مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: تحول عظیم فرهنگی که با انقلاب اسامی در ایران به وجود آمد مشابه صدر اسلام بود، همانطور که پیامبر اسلام (ص) در حجاز، افرادی چون ابوذرها و سلمان‌ها پرورش دادند، امام خمینی (ره) نیز در ایران همین کار را کردند.

حجت الاسلام و المسلمین رمضان محمدی مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم، با بیان این که ایام دهه فجر معجزه قرن و انفجار نور بود، عنوان کرد: انقلاب اسلامی تحول بنیادی و عظیمی در ایران، منطقه و کل جهان ایجاد کرد.

 

مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به این که انقلاب اسلامی در همه ابعاد از جمله بعد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، علمی، اقتصادی و نظامی دستاوردهای زیادی دارد، گفت: زمانی این دستاوردها معلوم می‌شود که در همه ابعاد زندگی مقایسه ای با گذشته داشته باشیم.

 

شعار رژیم پهلوی برگشت به دوران ساسانیان و هخامنشیان بود

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی با اشاره به این که در گذشته ایران از نظر سیاسی کاملا به غرب وابسته بود، بیان داشت: قبل از انقلاب، شعار رژیم پهلوی برگشت به دوران ساسانیان و هخامنشیان بود زیرا اوج شکوفایی قدرت و تمدان ایران و دوره غرب‌ستیزی در زمان هخامنشیان بود و بیشترین درگیری هخامنشیان با غرب بود ولی رژیم از این شعارها پیروی نمی‌کرد.

 

وی افزود: اگر شعار رژیم پهلوی پیروی از حکومت هخامنشیان بود نباید به غرب وابسته می‌شد ولی در عمل می‌بینیم که آن زمان، ایران به طور کامل وابسته به غرب بود و از خود هیچ اختیاری نداشت.

 

مردم ایران دنیای دوقطبی را به هم زدند

 

مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: مردم ایران با پیروزی انقلاب اسلامی، دنیای دوقطبی را که کشورها باید پیرو آمریکا و یا روسیه می‌شدند به هم زد و به جای آن، یک ولی فقیه و هوشمند در رأس حکومت قرار گرفت.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی خاطرنشان کرد: امروز، مقام معظم رهبری بسیاری از خطرهایی که این مدت، ایران و مردم ایران را تهدید کرده است رصد می‌کند و مردم جامعه را بیدار می‌کند و حفظ کرامت ایرانیان را مواظبت می‌کند که خدشه دار نشود و کشور ما هیچ وابستگی به دنیای غرب ندارد.

 

در گذشته نظام حاکم بر ایران وابسته به غرب بود

 

 وی با بیان این که کشور ایران از نظر سیاسی قابل مقایسه با قبل از انقلاب اسلامی نیست گفت: مردم به خوبی درک می‌کنند که ایران از نظر سیاسی مستقل است و به هیچ کشوری وابسته نیست و در کل جریان‌های سیاسی منطقه و دنیا تأثیرگذار است.

 

مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه عنوان کرد: قبل از انقلاب اسلامی، ایران از نظر اجتماعی به گونه‌ای بود که مردم تحقیر می‌شدند و هویتی برای آنان نمانده بود، نظام حاکم بر ایران، وابسته به غرب بود و برای روستائیان ارزش و شخصیتی قائل نبود؛ به همین دلیل مردم روستاها به شهرها مهاجرت می‌کردند.

 

مردم ایران هیمنه ابرقدرت‌ها را در هم شکستند

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی اظهار داشت: جمهوری اسلامی برای تک تک مردم ایران ارزش قائل شد، مردم ایران، قدرت و هیمنه ابرقدرت‌ها را در هم شکستند و هشت سال دفاع مقدس را با اقتدار پشت سر گذراندند.

 

امروز اسلام آمریکایی در ایران منزوی شده است

 

وی با اشاره به وضعیت فرهنگی مردم در گذشته بیان کرد: رژیم پهلوی با اسلام‌زدایی، اسلام را از همه شئونات زندگی مردم حذف کرده بود و بی‌بند و باری در کشور گسترش یافته بود، وضعیت عریان گذشته، کتاب‌های آموزش و پرورش و الگوی زندگی به سبک مبتذل غربی بود.

 

مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: امروز اسلام آمریکایی منزوی شده است و امام خمینی (ره) به کمک جوانان ایران، اسلام راستین را به عرصه زندگی مردم آورد به طوری که امام راحل (ره) فرمودند که ملت ایران ره صد ساله را یک شبه پیمودند.

 

تشابه تحول عظیم فرهنگی در انقلاب اسلامی و صدر اسلام

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی تأکید کرد: تحول عظیم فرهنگی که با انقلاب اسامی در ایران به وجود آمد مشابه صدر اسلام بود، همان طور که پیامبر اسلام (ص) در بیابان حجاز، افرادی چون ابوذرها و سلمان‌ها پرورش دادند، امام خمینی (ره) نیز همین کار را در ایران انجام دادند.

 

 وی با بیان این که در گذشته، ایران هیچ پیشرفتی در مسائل علمی نداشت، گفت: در گذشته حتی ظروف پلاستیکی از کشورهای خارجی وارد می‌شد، اما پس از انقلاب اسلامی در بعد صنعتی، علوم انسانی و علوم پزشکی پیشرفت‌های چشمگیری داشته ایم که قابل مقایسه با گذشته نیست به طوری که سرعت علمی جمهوری اسلامی ایران 11 برابر رشد علم در جهان است.  

 

مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادامه داد: خداوند در آیه 60 سوره انفال می‌فرماید: «وَ‌أعِدُّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّة» و مسلمانان را به گردآوری تجهیزات نظامی فرا می‌خواند، امروز نیز کشور ما از نظر تجهیزات نظامی به پیشرفت‌هایی دست یافته است که هیچ کشوری فکر تعدی به مملکت ما را ندارد.

 

انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن تداعی راه انبیاست

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی با اشاره به این که از نظر اقتصادی، ثروت آن زمان هیچ گاه به دست مردم نمی رسید، بیان داشت: امروز با وجود این که کشور ایران در تحریم شدید به سر می‌برد ولی ثروت ایران صرف امور اجتماعی، فرهنگی، نظامی و آبادانی می‌شود و همه مردم از آن متنعم هستند.

 

وی عنوان کرد: ما از هر بعد که وارد می‌شویم قابل مقایسه با گذشته است، این انقلاب مردمی است و دستاوردهای آن، تداعی راه انبیاست و حفظ آن وظیفه همه آحاد مردم است.

 

مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران پس از حکومت پیامبر اسلام (ص) و امام علی (ع)، اولین دولت شیعی در عالم است و 14 قرن است که دولتی با پایه‌های معرفتی شیعی به وجود نیامده است، بنابراین مردم وظیفه دارند که این نظام پرنور و نوپا را حفاظت کنند.

 

حفظ انقلاب اسلامی مهم‌تر از پیروزی آن است/ بنیادهای فکری و ارزشی خود را محکم کنیم

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی با بیان این که نهضت‌های مختلفی در دوران‌های مختلف به وجود آمده است، تصریح کرد: تداوم و حفظ یک نهضت مهم‌تر از برپایی نهضت است، حفظ منطقه‌ای که فتح شده است مهم‌تر از اصل فتح است.

 

وی خاطرنشان کرد: برای حفظ جمهوری اسلامی ابتدا باید بنیادهای فکری و ارزشی خود از جمله معارف دینی را محکم کنیم و در حفظ انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن سستی به خود راه ندهیم.

 

هم بصیرت دینی و هم بصیرت انقلابی داشته باشیم

 

مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان این که هم بصیرت دینی و هم بصیرت انقلابی داشته باشیم گفت: شور و نشاط انقلابی در حفظ انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن مهم است و این که نشان دهیم انقلاب اسلامی ما با هدایت رهبری حفظ و تحکیم می‌شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی افزود: در جنگ صفین زمانی که یکی از فرماندهان امام علی (ع) بدون اجازه آن حضرت با یکی از فرماندهان دشمن مبارزه کرد و بر او پیروز شد، امام علی (ع) اظهار ناخشنودی کردند و فرمودند که جنگ، صلح و یا هر حرکتی که توسط مسلمانان صورت باید با اجازه رهبر باشد.

 

وی تصریح کرد: تداوم انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن نیز منوط به این است که بصیر و هوشمند باشیم و به مقام معظم رهبری (مد ظله) که پاسدار مرزهای اعتقادی و سیاسی ماست وفادار باشیم.

 

مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در پایان گفت: مقام معظم رهبری (مد ظله) بی توجه به ذخایر دنیاست و توجه به حفظ آرمان‌های امام (ره) دارد، بنابراین چشم و گوش ما باید به ایشان باشد تا این نظام پربرکت به راه خود ادامه دهد.

 

پایان پیام/

کد خبر 438963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • جوادي از قم IR ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۶
    0 0
    عالي بود متشكريم