به گزارش خبرگزاری شبستان، روند تحولات یمن هر روز شاهد تحولات جدید است تا زمانی که طرح موسوم به خلیج فارس در یمن برای ناکام گذاشت انقلاب سال 2011 یمن اجرا می شد غربی ها و همپیمانان منطقه ای آنها حامی یمن بودند البته این حمایت آنها به مفهوم این نبود که رفاه و توسعه اقتصادی را برای مردم یمن به بار آورد.
آنها عبد ربه منصور هادی را به عنوان رئیس جمهوری کار گذاشته بودند تا خواسته های خود را از طریق آن اجرا کنند اما هنگامی که مردم یمن در اعتراض به افزایش قیمت های حامل های سوختی به خیابان ها آمدند و متعاقب آن دولت یمن نتوانست به خواسته های مردم جامه عمل بپوشاند روند سیاسی متزلزل تر از قبل شد.
هنگامی که کمیته های مردمی به میدان آمدند توطئه ها سعودی و غربی ها برای ناکام گذاشتن کمیته های مردمی تشدید شد.پس از اینکه عبد ربه منصور هادی در اقدامی استعفا داد تا مقدمات هرج و مرج را در یمن فراهم آورد غربی ها داعیه نبود امنیت را مطرح کردند.آمریکا بی ثباتی صنعا را بهانه کرد و سفارت خود را بست و به دنبال آن انگلیس و برخی کشورهای غربی و سپس سعودی ها و ترکیه از ارباب تبعیت کردند.
این در حالی است که جمال بن عمر فرستاده سازمان ملل در امور یمن از سوی درباره جنگ داخلی در یمن هشدار می دهد و از سویی به ادامه رایزنی ها با گروههای سیاسی یمنی ادامه می دهد.
روند تحولات پس از اعلامیه قانون اساسی از سوی نیروهای مردمی در ششم ماه جاری میلادی تسریع شد
حسن الصعدی در گفتگویی با شبکه المنار به اقدام غربی ها و دیگر تحولات یمن پرداخته است.
-دیدگاه شما درباره بسته شدن سفارت آمریکا چیست؟
این قابل پیش بینی بود و انصارالله آن را محتمل می دانست.این اقدامات در راستای فشاربیشتر بر انصارالله و انقلاب و کمیته های مردمی برای به دست آوردن امتیاز و وادار کردن کمیته های مردمی به عقب نشینی است.
این موضوع به خود آنها ربط دارد ما همواره اعلام کرده ایم که روابط با آمریکایی ها در راستای احترام به حاکمیت یمن و استقلال آن و عدم دخالت در امور داخلی آن است و بر همین اساس آنها باید شکل رابطه را حفظ کنند وآینده رابطه را تعیین کنند.
در صورتی که آمریکا به آن پایبند نباشد به خود آنها مربوط می شود اما این فشارها منجر به امتیاز دهی کمیته مردمی نمی شود و بر گزینه اهی انقلاب تاثیری نخواهد گذاشت و روند سیاسی بی تاثیر از آن خواهد بود.
-درباره روند تحولات سیاسی چه دیدگاهی دارید؟
درباره روند تحولات توافق درباره موضوع شورای ریاستی وجود دارد و اینکه رئیس از جنوب باشد همانطور که در رسانه ها مطرح است و همچنین توافق میان همگان برای اینکه رئیس شورای از جنوب باشد وجود دارد اما بازنگری در انحلال پارلمان بعید است.فقط حزب کنگره مردمی با انحلال پارلمان مخالف است زیرا فراکسیون اکثریت در پارلمان است و نمی خواهد که منحل شود اما بقیه گروهها با انحلال آن موافق هستند.
احتمال بازگشت حزب مردمی ناصری به میز مذاکرات نیز هست.اختلاف نظر ساده ای در گفتگوها رخ داده است و آنگونه که در رسانه ها مطرح می شود نیست.
-درباره روند تحولات میدانی و جنگ با القاعده چه نظری دارید به ویژه که رسانه ها از تسلط انصارالله بر استان البیضاء سخن گفته اند؟
این جنگ ها علیه القاعده است.عملیات از سوی ارتش انجام می شود و کمیته های مردمی فقط حامی و کمک کننده هستند.این نبردها فقط آنگونه که در رسانه ها مطرح می شود نیست و اینکه انصارالله تنها عملیات کننده باشد نیست بلکه تحرکی از سوی دولت و در راستای مقابله با القاعده است نه درگیری با قبال یا گروههای سیاسی داخلی.دستاوردهای میدانی ما علیه گروه سیاسی در یمن نیست و با هدف نفوذ در مناطق صورت نمی گیرد.
نظر شما