یکی از کانون های اصلی بروز پدیده ریزگردها خشک شدن تالاب هورالعظیم است

خبرگزاری شبستان: نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، یکی از کانون های اصلی بروز پدیده ریزگردها در استان خوزستان را خشک شدن تالاب هورالعظیم عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سید شریف حسینی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، شب گذشته(25 بهمن) در گفتگوی تلفنی با شبکه خبر در خصوص پدیده ریزگردها در خوزستان گفت: پدیده ریزگردها به یک بحران در خوزستان تبدیل شده و از این رو همه باید برای رفع این مشکل بسیج شوند.

 

وی با بیان اینکه کانون اصلی گرد و غبار بیش از همه، داخلی است و بخشی از آن نیز به دیگر کشورها به ویژه عراق مربوط می شود، تصریح کرد: یکی از کانون های اصلی بروز پدیده ریزگردها در خوزستان خشک شدن تالاب هورالعظیم است.

 

وی با اشاره به اینکه افرادی که در خشک شدن این هور و کم شدن آب سدهای استان موثر بوده اند، عامل اصلی این مشکلات هستند، اضافه کرد: اقدامات غیرکارشناسی گذشته باعث شده که 750 هزار هکتار از هورالعظیم خشک شود و تنها 100هزار هکتار آن آب داشته باشد.

 

حسینی، با بیان اینکه از 100 هزار هکتار موجود آب هورالعظیم، بخشی از آن در داخل عراق و بخشی از آن در اختیار وزارت نفت برای حفاری چاه های نفتی است، افزود: راهکار نخست برای کاهش اثرات این پدیده احیای هورالعظیم و هور شادگان است.

 

وی عنوان کرد:280 هزار هکتار از زمین ها در استان خوزستان، کانون های داخلی گرد و خاک است، قرار بود 200 هزار هکتار توسط مجموعه نفت در دولت قبل مالچ پاشی شود که تنها 12.5 آن اجرا شد و سپس به دلیل عدم تامین اعتبار، تعطیل شد.

 

وی راهکار دوم کاهش آسیب های ناشی از گرد و غبار را ایجاد کمربند سبز استان دانست و با بیان اینکه با کاشت نهال می توان بیابان های استان را به کمربند سبز تبدیل کرد، ادامه داد: افزایش مشارکت مردم راهبرد موثری برای رفع این مشکل است.

 

وی با اشاره به اینکه امسال از 14 بار وقوع این پدیده در خوزستان، 9 تا 10 مرتبه آن مربوط کانون های داخلی بوده است، خاطر نشان کرد: ضروری است برنامه های خاصی برای این موضوع تهیه شود و مسئولان را به حل مشکل وادار کنیم.

 

نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه استاندار خوزستان آنچه که در توان داشت انجام داد و وظایفی را هم که در اختیار نداشت برعهده گرفت، اذعان داشت: باید با هر نوع انتقال آب مخالفت شود چون نه علمی است و نه به نفع مبدا و مقصد خواهد بود.

 

وی با اشاره به مراجعه تعداد زیادی از مردم به مراکز درمانی به دلیل بروز مشکلات تنفسی، اظهار کرد: همچنین 900 میلیاد تومان به کشاورزان خوزستانی به واسطه وقوع پدیده گرد و خاک خسارت وارد شدند که لازم است بیمه و جبران خسارت کشاورزان در بسته حمایتی دولت برای استان لحاظ شود.

 

حسینی، تاکید کرد: همچنین برای بخش خصوصی که تمایل خود را برای سرمایه گذاری در استان به دلیل وقوع گرد و خاک از دست می دهد، کاهش مالیات در نظر گرفته شود و برای مشاغل آزاد نیز که دچار مشکل معیشتی می شوند، تسهیلاتی در نظر گرفت.

 

وی به لزوم توجه به متخصصان خوزستان و مسئله فرار مغزها در این شرایط اشاره کرد و یاد آور شد: علاوه بر این کارمندان و کارگران نیز تمایلی برای ماندن در استان خوزستان ندارند، در نظر گرفتن حق بدی آب و هوا نیز باید دستور کار قرار بگیرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 439629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha