در مصر ثبات تنها یک شعار است

خبرگزاری شبستان: بیداری اسلامی تنها در تونس با موفقیت همراه بود اما در مصر و پس سقوط حسنی مبارک همه چیز در این کشور تغییر کرد. 

خبرگزاری شبستان 11فوریه یادآور چهارمین سالگرد سرنگونی حسنی مبارک، ریس جمهور سابق مصر، است. موج اعتراضاتی که اوایل سال 2011 خاورمیانه را درنوردید، افول باند سرمایه دار دیکتاتور مصر و آغاز دورانی تازه در سیاست منطقه را نوید می داد. کشور مصر مدت ها کانون ناآرامی های مخالفان در جهان عرب بود و موفقیت معترضان در عصر شورش در سیاست اسلامی به سرعت تغییراتی ایجاد کرد.

اما گاهی وعده ها محقق نمی شوند. جالب آنکه چهار سال پس از سرنگونی مبارک، پیروزی نامزد های اخوان المسلمین در انتخابات و تغییرات فراوان، نتیجه این انقلاب بازگشت رژیم اقتدار گرا و شیوه های قبل از تغییر قدرت بود.

اکنون رژیم حاکم مصر تحت حمایت نظامیان اداره می شود و عبدالفتاح السیسی بر مسند قدرت قرار دارد. وی سابقا به عنوان افسر اطلاعات  در ارتش مصر خدمت می کرد و در کابینه محمد مرسی رییس جمهور مخلوع این کشور، سمت وزارت دفاع را در اختیار داشت.

مرسی یکی از اعضای سازمان اخوان المسلمین بود که در سال  2013 در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد. در مصر، "ثبات " تنها یک شعار است و نو آوری سیاسی به عنوان یک خطر غیر قابل دفاع تلقی می شود.

این در حالی است که بحران سیاسی در مصر و دیگر کشورهای خارومیانه که درگیر بیداری اسلامی هست کماکان ادامه دارد و این بازگشت به عقب مساله است که بیشتر از یک داستان واقعیتی تلخ باشد.

کد خبر 439631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha