«ایران» میهمان ویژه نمایشگاه ۲۰۱۵ مسکو/ توافق ۴ میلیاردی برای تامین کتب  مساجد

خبرگزاری شبستان: معاون وزیر ارشاد گفت: در حوزه دفاع مقدس توافقنامه هایی به ارزش ۴۶۵ میلیون تومان و همچنین ۷۸۶ میلیون ریال خرید کتاب داشته ایم در حوزه مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز مبلغ ۴ میلیارد تومان توافقنامه امضا کرده ایم.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، چهارمین نشست خبری فصلی «سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز ۲۷ بهمن ماه برگزار شد. در این نشست علاوه بر صالحی٬ محمودرضا برازش مدیرکل دفتر امور چاپ٬ همایون امیرزاده مشاور و سرپرست اداره کتاب٬ مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی و علی اصغر سیدآبادی نیز حضور داشتند که به درخواست معاون فرهنگی به تناوب از حضور آنها در نشست فصلی استفاده می شود.


سیدعباس صالحی در ابتدای این نشست به رویکردهای معاونت فرهنگی در مباحث فرهنگی و نشر اشاره کرد و گفت: رویکرد اول بحث دیپلماسی فرهنگی نشر است که خود در برگیرنده شش آیتم است. مورد اول بحث شرکت در نمایشگاههای خارجی است که اولویت و سیاست ما برای شرکت در این نمایشگاهها٬ ایران فرهنگی بوده است و با همین نگاه کشورهایی که در این قلمرو قرار می گیرند اهمیت پیدا کرده اند. شرکت در برخی از نمایشگاه ها با اعتبار به دستیابی و تبادل اطلاعات صورت می گیرد.

 

وی در ادامه با اشاره به میهمان ویژه نمایشگاه کتاب مسکو 2015 خاطرنشان کرد: مورد دوم مهمان ویژه ایران در نمایشگاه کتاب مسکو 2015 است که بر این اساس ستادی برای حضور فعال در نمایشگاه شکل گرفته است تا در بخش منطقه ای و با حضور کشورهای مشترک المنافع حضور جدی در این نمایشگاه داشته باشیم تا بتوانیم پل ارتباطی با این کشورها را تقویت کنیم.

 

صالحی در ادامه مورد سوم را در بحث دیپلماسی فرهنگی کشور افغانستان برشمرد و افزود: متأسفانه شرایط انتخابات افغانستان برخی مسایل را به تأخیر انداخت اما تعدادی از اقدامات ما در این کشور انجام شده است که از جمله آنها برگزاری نمایشگاه کتاب افغانستان، انتخاب پژوهشگر برتر افغانی در جایزه جهانی کتاب سال و حضور جشنواره شعر فجر در افغانستان است.

 

وی درباره مورد چهارم نیز توضیح داد: بحث بعدی در دیپلماسی فرهنگی نشر مهمان ویژه نمایشگاه کتاب آینده است. بر این اساس برای سال آینده کشورهای تاجیکستان و عمان را به عنوان کاندید در نظر داریم. هر دوی این کشور مزیت هایی دارند که بر اساس سیاست های شورای سیاستگذاری حداکثر تا سه هفته آینده یکی از این کشورها انتخاب می شوند.

 

معاون فرهنگی وزارت ارشاد طرح حمایت از ترجمه آثار ایرانی به زبان دیگر را بحث دیگر دیپلماسی فرهنگی دانست و بیان کرد: آیین نامه این طرح تهیه شده که در شورای مدیران نیز به تصویب رسید، اعتبارات مالی آن نیز برآورد شده و امیدواریم با اجرای این طرح مقدماتی برای گسترش میراث مکتوب و معاصر ما به زبان های مختلف پدید آید. تالارهای گفتگو در نمایشگاه کتاب تهران مورد ششم است که کلیت آن در شورای سیاستگذاری نمایشگاه بحث شده است و هدف از ایجاد آن استفاده از فرصت نمایشگاه کتاب برای حضور صاحب نظران فرهنگی خارجی در نمایشگاه کتاب است.

 

صالحی در ادامه سخنانش رویکرد دوم این معاونت را رویکرد تفویض به تشکل ها و نمادهای مدنی دانست و گفت: سیاست دولت و وزارت ارشاد ناظر به کاهش تصدی گری است و تشکل ها و نهادهای مدنی را برای این منظور به کار می گیرند که گواه این مطلب در نمایشگاه های کتاب خارجی و نمایشگاه کتاب تهران آینده است، به همین منظور 5 مدیریت اصلی کمیته های نمایشگاه کتاب؛ کمیته ناشران بین الملل، ناشران کودک و نوجوان، فعالیت های جنبی، نشست های علمی و کمیته اطلاع رسانی به نهادهای ذیربط و تشکل ها سپرده شده است.

 

وی با تأکید بر مشارکت سازمانی به عنوان رویکرد سوم این معاونت گفت: سیاست دولت آقای روحانی و جنتی به سمت مشارکت های حداکثری سازمان ها و نهادهای مدنی است و کار ما نیز در معاونت فرهنگی با این هدف شکل گرفته است. این نوع هم افزایی ها به کارها عمق می دهد و وقتی این اقدامات در کنار یکدیگر قرار می گیرند تجمیعی از کارهای خوب پدید می آید. در این حوزه هم وزارتخانه تفاهم نامه های شفافی را با وزاتخانه ها و نهادها داشته است و هم معاونت فرهنگی به صورت مجزا با حدود 10 مجموعه، تفاهم نامه امضا کرده است تا فرصت های سازمانی برای ما پدید آید.

 

وی رویکرد چهارم معاونت فرهنگی را عدالت فرهنگی در کشور خواند و اظهار کرد: بحث استعدادها و ظرفیت ها و دریافت محصولات فرهنگی با نگاه عدالت فرهنگی صورت گرفته و در این حوزه تفاهم نامه های استانی را به اجرا رساندیم و به همین دلیل در 20 نمایشگاه های کتاب استانی برگزار شد.

 

هزینه های نمایشگاه کتاب به صورت شفاف ارایه خواهد شد

سیدعباس صالحی ادامه داد: رویکرد پنجم معاونت فرهنگی شفافیت های کارکردی است که یک مورد از آن شفافیت در بحث داوران و اعلام نامزدهای جایزه ادبی جلال و کتاب سال بود. همچنین این شفافیت در هزینه های نمایشگاه نیز اجرا می شود و بر این اساس ریز هزینه های نمایشگاه کتاب تهران به صورت علنی و شفاف در پایان نمایشگاه ارایه خواهد شد.

 

حوزه دین سهم قابل توجهی از اعتبارات را طلب می کند

وی در بخش دیگری از سخنانش به بحث حمایت از موضوعات خاص در حوزه ادبیات و نشر اشاره کرد و گفت: این بحث حمایت بر اساس ارزش های دولت و نظام تعیین می شود که بحث دین و دفاع مقدس مهمترین آنها است. در حوزه دین با توجه به جایگاه دین در هویت جامعه و انقلابی ما بحث حمایت از ارزش های دینی اهمیت بالایی دارد و این مورد سهم قابل توجهی از اعتبارات را طلب می کند و به نحوی ما را مقید می کند که وزارتخانه در چهارچوب باورها و ارزش های اسلامی در تعمیق آن بکوشند.

 

وی ادامه داد: علیرغم مشکلات مالی 26 میلیارد و 849 میلیون ریال در حوزه دین توافقنامه در 44 موضوع امضا کرده ایم. همچنین حدود 42 میلیارد ریال کتاب های حوزه دین نیز خریداری شده است که سهم قابل توجهی از خرید را به خود اختصاص داده است.

 

معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در مورد دفاع مقدس نیز بیان کرد: در این حوزه نیز توافقنامه هایی به ارزش 465 میلیون تومان و همچنین 786 میلیون ریال خرید کتاب داشته ایم در حوزه مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز مبلغ 4 میلیارد تومان توافقنامه امضا کرده ایم و بخش قابل توجهی از تامین کتاب های مساجد را بر عهده گرفتیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 440058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha