به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، عباس سلیمی نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران شامگاه دوشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه اصفهان به بیان تحلیلی از مستند "انقلاب 57" پرداخت و اظهار داشت: آمریکا بعد از شکست در ویتنام، به دنبال حضور فیزیکی در کشورهای مختلف نبود و تلاش کرد که در کشورهای مختلف ژاندارمهایی تعبیه کرده و از آنها برای حفظ منافع خود استفاده کند.
وی تصریح کرد: ایران در دهه 50 با افزایش قابل توجه قیمت نفت مواجه شد و در مستند انقلاب 57، شاه ژستی استقلا طلبانه گرفته بود و از ایستادگی مقابل آمریکا سخن میگفت در حالی که باید گفت که این تصاویر به صورت جعلی در مستند قرار گرفته زیرا اصل این صحبتها، مربوط به زمان دیگری بود.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه آنها در دوران بعد از کودتای 28 مرداد، به شاه اجازه دادند که ژست ضد غربی بگیرد، بیان داشت: غرب به دنبال این بود که افراد متفکر ایرانی شاه را انسانی ضد غربی بدانند و مسائلی که درباره دست نشانده غرب بودن او مطرح میشود را از بین ببرند.
وی ادامه داد: شاه به دنبال آن بود که در قضیه بازپسگیری نظامی ابوموسی نیز یک چهره ضد غربی از خود نشان دهد و با حرکتهای نمایشی، او را به یک چهره ملی و ضد غربی تبدیل کنند.
سلیمی نمین با بیان اینکه وجود اینکه شاه در کشور سوئیس یک کاخ داشت اما هنگام سفر به این کشور، راهی هتل سورتا شد، گفت: باید گفت که این مسئله نشان میدهد که شاه و همسرش با مشکلات اخلاقی مواجه بودند.
وی زمینهساز پیشرفت اقتصاد یک کشور را پیشرفت زیرساختهای اقتصادی عنوان کرد و گفت: باید گفت که در دهه 50، زیرساختهای اقتصادی کشور با مشکلات بسیاری مواجه بود و مردم با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکردند و روستاهای کشور وضعیت اسفباری داشت.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران درباره دلایل عدم موافقت امام خمینی(ره) با ملاقات با بختیار گفت: بختیار به دنبال آن بود که با سیاست خود، با استعفا از نخستوزیری شاه، به سمت نخست وزیری امام خمینی(ره) منصوب شود اما امام اجازه نداد که این اتفاق صورت گیرد زیرا هیچ یک از افراد حاضر در پهلوی را قبول نداشت.
وی اضافه کرد: این مستند با تناقضات مختلفی مواجه هست و در شرایطی که یک جای مستند از تعجب شاه نسبت به اعتراضات مردم از وضعیت فعلی سخن میگوید، در جای دیگر به نقل از او عنوان میکند که من پیام ملت را شنیدهام و با فساد مبارزه میکنم که این یک تناقض در مستند به شمار میرود.
پایان پیام/
نظر شما