اجرایی شدن حسابرسی تعهدی از آغاز سال ۹۴

خبرگزاری شبستان: رحیمی از اجرایی شدن حسابرسی تعهدی از آغاز سال آتی خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، امین‌حسین رحیمی، رییس دیوان محاسبات کشور از اجرایی شدن حسابرسی تعهدی از آغاز سال آتی خبر داد و گفت: انتظار مردم از جمهوری اسلامی نظامی کارآمد در تمام زمینه‌هاست و اینکه ما مسئولان بگوییم کارآمد هستیم کفایت نمی کند و پس از گذشت 36 سال از انقلاب باید این نظام را کارآمد نشان دهیم.

رییس دیوان محاسبات کشور با توجه به منابع محدود و نیازهای نامحدود کشور گفت: اگر اقدامات ما به گونه ای باشد با مصرف بودجه به توصیه کشور برسیم فکر می کنیم که ما کارآمد هستیم اما سالیان مصرف زیادی از بودجه وجود دارد و بیش از 80 درصد صرف هزینه های جاری می شود.

رحیمی با تصریح در اینکه تناسبی بین مصرف بودجه و توسعه کشوری وجود ندارد گفت: باید ایرادات را پیدا کنیم و روشهای غلط را اصلاح نماییم زیرا اگر روشهای قبل را ادامه دهیم علی رغم اینکه دوست داریم نظام کارآمدی را ارایه دهیم این کار را نکرده ایم.

وی افزود: گاهی آنچه باعث ناکارآمدی می شود به دلیل برخی قوانین است که باید آنها را اصلاح نماییم و یکی از مشکلات سازمان ما وجود قانونهای زیادی است که حدود 11 مورد بدون احتساب بخشنامه هاست که رویه ای اشتباه است.

وی با اشاره به مانده 64 و 63 قانون محاسبات عمومی گفت: در این قوانین حسابرسی به صورت نقدی است و ماده واحده قانون محاسبات می گوید تا پایان سال مالی اگر پولی مانده باشد باید به خزانه برگردد که این مساله مشکلاتی را ایجاد می کند و این نشان می دهد رویه های غلط حتی اگر به موجب قانون باشد باید اصلاح شود.

وی تاکید کرد: نظام حسابداری تعهدی برای دستگاهها زحمت دارد اما باعث کارآمدی نظام می شود زیرا در روش فعلی اطلاعات زیادی ثبت می شود که ایجاد مشکل می کند و اگر نظام بودجه به صورت حسابداری تعهدی باشد اول باید پروژه های ناتمام تعیین تکلیف شود و سپس پروژه های جدید آغاز گردد.

رحیمی با اشاره به اینکه حسابداری نقدی در دنیا منسوخ شده است گفت: ما در این زمینه بسیار عقب هستیم و در حسابرسی نقدی تنها درآمد و هزینه قید می شود و فرازهای مالی اعلام نمی گردد.

رییس سازمان حسابرسی کل کشور با اشاره به توافق نامه ای که طی یک بخش نامه صادر شد گفت: این موضوع بسیاری از مشکلات دستگاههای اجرایی را حل کرد.

رحیمی از واریز 14 هزار میلیارد در پایان سال گذشته به خزانه خبر داد و گفت: اینکه پایان سال مالی در اسفندماه است باعث می شود پول زیادی در پایان سال به خزانه ریخته شود و خزانه فرصت ندارد پیش از پایان سال مالی تمامی بودجه دستگاهها را به آنها ندارد و این رویه غلط باید اصلاح شود.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال 94 دستورالعمل ها مطابق قانون حسابداری تعهدی اجرا می شود گفت: کارگروهی در این راستا تشکیل شده است و اگر ایراداتی در این نوع اجرا باشد اصلاحات آن از ابتدای سال 95 اجرایی می‌گردد.

رحیمی نتیجه همایش امروز را اصلاح رویه غلط نظام حسابداری دانست و گفت: از ابتدای سال بعد حسابرسی به صورت نقدی انجام می شود و گزارشهای مالی مطلوب و پاسخگویی دولت همراه با شفافیت رخ می دهد.

وی در پایان گفت:‌نظام حسابداری تعهدی زمینه اجرای بودجه ریزی عملیاتی خواهد شد و لازمه بودجه ریزی عملیاتی است که قیمت تمام شده کالا و خدمات را نشان می دهد و در حال حاضر بیش از 80 درصد بودجه عمومی صرف هزینه های جاری می شود و ما نباید کشور را گران اداره کنیم.

پایان پیام/

 

کد خبر 440166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha