به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکترمحمدرضا سعید آبادی، دبیرکل یونسکو در ایران در کارگاه آموزشی توسعه پایدار و سیاستگذاریهای ملی از منظر یونسکو که عصر امروز( 2 اسفند) در سالن همایش اداره کل مخابرات گیلان در رشت برگزار شد، در خصوص نقش کیفیت بخشی آموزش در توسعه پایدار، گفت: بین بخشی بودن از ویژگیهای توسعه پایدار است.
وی افزود: اگر فکر کنیم هر صنف و یا حوزه سیاستگذاری کار خود را باید بدون توجه به بخشهای دیگر انجام دهد، توسعه پایدار امکان پذیر نیست.
دبیرکل یونسکو در ایران، توسعه پایدار را موضوعی همراه با تفکر سیستمی دانست و گفت: تفکر سیستمی، تفکری است که چگونه دیدن یک ساختار و چگونگی حرکت دادن آن برای رسیدن به توسعه گفتگو میکند.
وی تاکید کرد: توسعه پایدار باید با سه رکن رشد و توسعه اقتصادی، پایداری زیست محیطی و ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
سعید آبادی، آینده نگر بودن را از دیگر ویژگیهای توسعه پایدار برشمرد و گفت: باید با زاویه آینده نگری به توسعه پایدار نگریست، زوایای آن را برای نسل نو ترسیم کرد تا در رفتار آیندگان تاثیر گذاشته و آینده تغییر کند.
وی اضافه کرد: ویژگی دیگر توسعه پایدار از پایین به بالا بودن و از بالا به پایین بودن آن است.
دبیرکل یونسکو در ایران اذعان داشت: توسعه پایدار در حیطه سیاستگذاری و مسئولان است اما این روند همه کار نیست و جهت حرکت در این نوع توسعه از پایین به بالا و هم از بالا به پایین است.
وی یاد آور شد: جوامع محلی و مردم باید در توسعه پایدار مشارکت داده شوند چرا که اگر تصمیمی بدون شهروندان گرفته شود از اصول توسعه پایدار دور است.
سعید آبادی با بیان اینکه برای تحقق توسعه پایدار مهمترین کار آموزش است، گفت: آموزش را با چهار بخش محتوای یادگیری، محیط یادگیری، نتایج و دستاوردهای یادگیری و بسیج امکانات میتوان مطرح کرد.
وی اظهار کرد: باید توجه داشت چقدر برنامههای آموزشی، موضوعات و مشکلات امروز جامعه جهانی را مطرح کرده و تا چه میزان تعاملی، یادگیر محور، مسئله محور و بومی شده است.
دبیرکل یونسکو در ایران در خصوص دستاوردهای یادگیری برای رسیدن به توسعه پایدار گفت: توسعه پایدار به دنبال ظرفیتی است که همه شهروندان در هر سطح و سنی امکان استفاده از ظرفیتهای توسعه را داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما