حضور ۷۴ گردان مردمی در رزمایش امداد و نجات/استفاده از ریزپرنده ها در جمع‌آوری اطلاعات

خبرگزاری شبستان: سردار ذوالقدر از حضور ۷۴ گردان مردمی در برگزاری رزمایش امداد و نجات خبر داد و گفت: در این رزمایش برای اولین بار از ریزپرنده‌ها در امر جمع‌آوری اطلاعات از محل حادثه استفاده می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار احمد ذوالقدر، جانشین فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ در نشست خبری رزمایش امداد و نجات گردانهای بیت المقدس و کوثر سپاه تهران بزرگ با اشاره به حوادث طبیعی و کاهش خسارات و سرعت بازسازی بالا گفت: در سال گذشته در برگزاری رزمایش از سازمان‌ها و ارکان بسیج خواستیم که در ارتقا کیفی به مصدومان همکاری داشته باشند و با آموزشهای گوناگون یادگیری برای مواجهه با زلزله و تصادف و سایر حوادث را مدنظر قرار دهند.

وی افزود: امروز در راستای این امر یگان امداد و نجات در سپاه تهران بزرگ تاسیس شده است و پرسنل ثابت و متخصص دارد و مجهز به آمبولانس و سایر امکانات لازم در شرایط حاد و کمک رسانی را دارد.

سردار ذوالقدر با بیان اینکه این یگان فقط مختص تهران نیست گفت: در هر کجای کشور که حادثه‌ای رخ داده باشد این یگان امداد و نجات در عرصه های مختلف امدادگری تخلیه و اسکان می تواند حضور داشته باشد.

وی با اشاره به نقش بانوان دراین گردانها اظهار کرد: بانوان در شرایط حاد می‌توانند استرسها را کم کرده و تکلیف خانواده های بی سرپرست و اطفال و سالخوردگان را مشخص کنند و حتی در عرصه روانپزشکی موثر باشند.

وی ادامه داد: این رزمایش با همکاری سازمان علوم پزشکی و جامعه سپاه تهران انجام می شود و با آموزشهای خاص یگانهای موردنظر در رزمایش حضور می یابند.

وی با اشاره به جذب متخصص در سپاه در گردانهای گوناگون امنیتی دفاعی آموزشی و بهداشتی ادامه داد: این رزمایش در دو بخش در اسفند 93 و فروردین 94 به شکل مانور پیش بینی شده است در اسفند 93 امداد و نجات در قالب مانور از 6 تا 15 اسفند برگزار می شود. این رزمایشها با حضور 74 گردان مردمی برگزار می شوند.

سردار ذوالقدر اظهار کرد: ارکان و گردانهای این مانورها کاملاً مردمی هستند و از 74 گردان 45 گردان امداد و نجات هستند که 23 گردان خواهران و 22 گردان برادران را تشکیل می‌دهند و 52 گردان هم در رزمایش بیت المقدس در اول سال 94 حضور دارند.

وی افزود: این گردانها در 22 نقطه شهر تهران براساس مانور زلزله حضور دارند.

وی ادامه داد: سازمان مدیریت بحران تهران، اورژانس تهران، آتش نشانی تهران، سازمان آب برق گاز تهران، شهرداری تهران، پلیس تهران و سایر وزارتخانه‌ها و ادارات و سازمان جهاد پزشکی بسیج تهران در این مانور حضور دارند.

وی با بیان اینکه اولین و مهمترین امر در کمک به امدادرسانی قرق است ادامه داد: اگر قرق محدوده به خوبی انجام شود امداد و نجات به سرعت وارد محدوده شده و سایر امور به ترتیب انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه برای اولین بار در این مانور از ریزپرنده‌ها برای اطلاعات لازم از محل حادثه استفاده شده است گفت: این ریز پرنده ها با عکاسی از محل حادثه اطلاعات لازم را به قرارگاه مرکزی منتقل می کنند و در بخش دیگری از مانور از امداد هوایی با استفاده از هلی کوپتر استفاده می شود.

وی ادامه داد: همزمان با این موضوع ممکن است شرایط بحرانی و ناامنی در مراکز تجاری ایجاد شود به همین جهت در نقاطی امنیت و بازرسی فعال می شود.

وی با اشاره به برپایی بیمارستان صحرایی در بوستان ولایت در این مانور تصریح کرد: نمونه ای از بیمارستانهای صحرایی در حوادث مترقبه و کمک به امر پزشکی در مناطق محروم در بوستان ولایت برپا می شود.

وی اظهار کرد: این مانور در 4 نقطه بوستان ولایت دانشگاه شهید مطهری تیپ دوم آل محمد بعد از دانشگاه امام حسین و سوهانک و در چند نقطه عنوان شده دیگر برگزار می شود. در این نقاط یاد شده برای مانور تصادفات در جاده ها و بزرگراههای اصلی و یا آسیبهای مختلف با توجه به امکان منهدم شدن تانکرهای سوخت انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: این مانور در طی سه روز انجام شده و تاکتیک‌ها و سناریوهای گوناگون آن در عملیات دفاع از کوه و برزن به نمایش گذاشته می شود و هر کس در محدوده دفاعی خود ماموریت دفاع از کوه و برزن را انجام می‌دهد.

وی با اشاره به تمرین تاکتیکی و بازآموزی‌های لازم در انجام مانور افزود: علاوه بر ارزیابی تیم های لازم در مانور برای ارزیابی و نظارت بر نحوه انجام مانور ناظرین و مسئولان ستاد سپاه در 22 نقطه حضور دارند.

سردار ذوالقدر اظهار کرد: از ابتدا تا انتها تیمهای نظارت و نمایندگان آنها در 22 نقطه حضور دارند و در مورد ارزیابی مانور و نیازمندیهای آموزشی نظارت و گزارش می‌دهند.

پایان پیام/
 

کد خبر 441650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha