خبرگزاری شبستان: امسال، سال جهاد اقتصادی است و همه ارکان و مسئولان جامعه در هر موقعیت و جایگاهی که هستند باید برای تحقق این مهم کمر بسته و وارد میدان شوند، یکی از این اقشار که میتواند برای تحقق این جهاد مؤثر باشند اصحاب رسانه و خبرنگاران هستند.
آنچه که در پی میخوانید راهکارهایی از زبان «داود زارعیان»، مدیر کل روابط عمومی مخابرات درباره عملکرد صحیح رسانهها برای تحقق شعار سال در کشور است.
فقر محتوا مشکل رسانه داخلی
در ابتدا این سوال به ذهن می رسد که آیا رسانهها در کشور توانستهاند رسالت اطلاعرسانی خود را به درستی انجام دهند؟
برای ارزیابی قدرت رسانه معیارهای مختلفی وجود دارد، میتوان گفت دو معیار ضریب نفوذ و تولید محتوا از مناسبترین شاخصهای یک رسانه است؛ در اصل در حوزه رسانههای مکتوب در حالی که در اروپا ضریب نفوذ بیش از پنجاه است یعنی به ازای هر صد نفر بیش از پنجاه روزنامه وجود دارد، این در حالی است که در کشور ما به ازای هر صد نفر 5/2 نسخه روزنامه چاپ میشود، به تبع در چنین ضریب نفوذی قدرت چندانی را در مقایسه با رسانههای کشورهای اروپایی ندارد.
از لحاظ کمیت یا کیفیت؟
رسانههای دیگر همچون خبرگزاریهای بزرگ جهانی 80 درصد اخبار دنیا را در اختیار دارند و در اصل موضوع ایران بر سر محتوای رسانهها است که بیشتر از ترجمه استفاده میشود، منابع دست اول کمتر در دسترس است. به دلیل برخی محدودیتها انتشار اخبار با تأخیر انجام میشود و بسیاری از اوقات مردم از رسانههای شنیداری استفاده میکنند.
این عوامل موجب شده که قدرت رسانههای ایران در مقایسه با قدرت رسانهای برخی کشورها دچار مشکل باشد، اما درون کشور رسانههای سنتی از قبیل منبر، تریبونهای مذهبی است که این رسانهها وعاظ قدرت بیشتری نسبت به بسیاری از رسانهها در دنیا دارند، در اصل باید کاربرد و کاربری این رسانهها بررسی شده و این تریبونهای سنتی را گسترش داد.
بسترسازی و فرهنگسازی رسالت رسانه ها
با توجه به نامگذاری امسال به عنوان سال جهاد اقتصادی، به نظر شما رسانهها چگونه میتوانند این شعار را محقق کنند؟
رسالت رسانه در این حوزه بسترسازی و فرهنگسازی است، رسانهها باید بتوانند بستر لازم را برای این جهاد فراهم کرده و همزمان فرهنگسازی کنند. وقتی بحث جهاد اقتصادی مطرح میشود به این معناست که بیشتر تولید و کمتر مصرف شود، در هر دو صورت رسانهها نقش اصلی را ایفا میکنند تا فرآیند بسترسازی و فرهنگسازی را در جامعه فراهم کنند.
خبرنگاران و اصحاب رسانه در تحقق این هدف چگونه میتوانند نقش آفرینی کنند؟
طبیعی است صاحبان رسانه هدایتگر این جریان و بسترساز آن هستند.
صادقانه قلم بزنید تا عاقلان باور کنند
با اینکه در حال حاضر اعتماد مردم نسبت به رسانههای داخلی کم شده، چگونه میتوان اعتمادسازی کرد؟
با صداقت بازگو کردن حقایق و عینیت گفتن میتوان اعتماد مردم را جلب کرد. مردم باید بدانند آنچه که رسانهها میگویند حاکم بر کشور است، به نظر من مهمترین اصل در حوزه رسانه عینیت و صداقت است، اگر این دو در رسانهها رعایت شود مطمئن باشید که اعتماد مردم جلب خواهد شد.
ورود به بازی های سیاسی دردی دوا نمی کند
به نظر شما فاصله گرفتن از بازیهای سیاسی میتواند در تحقق اهداف مؤثر باشد؟
در اصل وقتی عینیت در دستور کار قرار گیرد به این معنی است که رسانه وارد بازی سیاسی نشده است. البته ناگفته نماند وارد سیاست شدن با وارد بازی سیاسی شدن فرق میکند و متأسفانه ورود رسانه ها به بازی سیاسی ضعف بزرگی است که رسانهها را از هدف اصلی دور کرده است.
پایان پیام/
نظر شما