تلاوت های مشابه آفت رقابت های قرآنی است

خبرگزاری شبستان: کرمانی گفت: تلاوت های مشابه در مسابقات قرآن یک آفت است که داوری این رقابت ها را فرسایشی می کند.

محمد کرمانی، قاری شرکت کننده در سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن با بیان این مطلب که تلاوت های مشابه آفت مسابقات قرآن است، در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: متاسفانه شاهد هستیم که اغلب قرائت ها یک سبک و یک ردیف شده است و دارای قالب یکسان است، این نزدیکی قرائت ها داوری مسابقات را سخت و فرسایشی می کند.

 

وی افزود: داوران مسابقات باید به تلاوت 70 یا 80 قاری گوش دهند که اغلب یکسان هستند، این امر موجب می شود که داوران از نظر فکری و روحی خسته شوند. کرمانی با اشاره به اضطراب شرکت در مسابقات قرآن گفت: شرکت کنندگانی که در این رقابت ها حضور دارند فشار سخت روحی و روانی ای را تحمل می کنند و اگر هم در این مسابقات رتبه ای نیاورند تا چند ماه خود را ملامت می کنند.

 

قاری ممتاز کشورمان تصریح کرد: مسابقات قرآن شاید نزدیک به 8 یا 9 ماه از وقت یک قاری را تحت شعاع قرار داد و علت این اضطراب و سنگینی فشار آن است که همه به دنبال کسب رتبه اول هستند. کرمانی تصریح کرد: یکی از اشکالات مسابقات قرآن این است که تمام کانون توجهات معطوف به نفر اول مسابقات است در حالی که شاید نفرات دوم یا بعدی با اختلاف ناچیز چند صدم نمره اول نشده باشند.

 

وی افزود: یعنی نفر اول با اختلاف چند نمره به عرش اعلی می رسد و نفرات دیگر از گردونه رقابت ها عملا حذف می شوند. کرمانی عنوان کرد: بر همین اساس در عرف جامعه این طور جا افتاده که برای خواندن در محافل قاری عنوان بین المللی داشته باشد. امیدوارم این انحصار روزی برداشته شود و تمام کانون توجهات به نفر اول مسابقات معطوف نشود.

 

کرمانی تصریح کرد: یکی از دلایلی که موجب شده تا قاریان قرآن در مسابقات قرائت های شبیه به هم داشته باشند، اساتیدی هستند که این روش ها را امتحان کرده و همین راه را به قاریان خود دیکته می کنند.

 

وی عنوان کرد: ما در مسابقات قرآن گذشته قاریانی را می دیدیم که خود را متعلق به یک کسب و مکتب خاص می دیدند، آن زمان قرائت ها دارای روح معنوی بیشتری بود. برخی از سبک استاد مصطفی اسماعیل، منشاوی یا عبدالباسط تقلید می کردند اما متاسفانه طی سالیان اخیر این تنوع سبک در بین قرائت قاریان کمتر شده و اغلب نزدیک به هم می خوانند.

 

وی عنوان کرد: شاید یکی از دلایل آن بحث آیین نامه مسابقات است که تقلید صرف از اساتید را موجب کسب نمره اعلام کرده است. به هر حال تلاوت ها در مسابقات مانند یک الگوی شبیه به هم است که این نوع بدعت خواهد بود و امیدوارم طی سالیان آینده این مشکل برطرف شود تا دچار فرسایشی شدن مسابقات قرآن نباشیم.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 442947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha