به گزارش خبرنگار شبستان، دو هفتهنامه تحلیلی خبری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی شماره هشتم خود را با گزیدهای از بیانات مقام معظم رهبری با عنوان "جوانی فرصتی برای خودسازی علمی و فکری" آغاز کرده که در بخشی از آن می خوانیم: در حرکت عظیم ملت ایران، نسل جوان باید پیشرو باشد. برای نسل جوان بخصوص نسل جوان دانشجو بیتفاوتی و خونسردی جایز نیست، آن جوانی که به سرنوشت کشور نیندیشد و حوادث و خصومتهایی را که نسبت به کشورش در دنیا سازماندهی میشود، نبیند و نسبت به آن نجوشد و نخروشد، آن جوان لایق نیست.
شبکه هنر در ادامه با معرفی کتاب معارف انقلاب، مروری بر دیدگاههای حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون انقلاب اسلامی نیز پرداخته است. این کتاب 12 اردیبهشت به طور همزمان در استانهای تهران و قم رونمایی شد. در این کتاب که 1049 صفحه دارد، بیش از 400 فراز از دیدگاههای معظم له با موضوع انقلاب اسلامی که در طول بیش از 20 سال گذشته در دیدارها، سخنرانیها و خطبههای نماز جمعه بیان شده، جمعآوری شده است.
"لحظههای روحانی" عنوان گفتوگویی است با محمدپور، مبدع خط سبحان و نقاشی خط «هوالجمیل» که در شماره جدید شبکه هنر به چشم میخورد. محمدپور شش سالی را صرف ابداع دو خط سبحان و هوالجمیل کرده و تحقیقات زیادی را برای کشف ویژگیهای معنوی و ظاهری کلمات کرده است. خط سبحان یکی از خطوط ایرانی اسلامی است که قابلیت نوشتاری دو زبان فارسی و عربی را دارد.
گزارش نشست هنر مفهومی شرق، از دیگر مطالب این شماره است که فرهاد صادقی، استاد هنر دانشگاه تربیت معلم در این نشست با هنر اسلامی را مهمترین عامل مفهومیتر شدن هنر شرق خوانده و گفته است: هنر در زبان سانسکریت سونره نام دارد که به معنای انسان کامل است. این مفهوم در اندیشه اسلامی نیز درباره هنر مشاهده میشود و در همه جا با کمال و فضیلت همراه است. همین کمالاندیش بودن هنر در دوره اسلامی و توجه آن به بیان مفاهیم آن را در حوزه هنر مفهومی قرار میدهد.
شبکه هنر به بهانه برگزاری نمایشگاه عکس" آن" دو صفحهای را در بخش عکس با عنوان" آن فرصتی برای استعدادهای جوان" به این نمایشگاه اختصاص داده است و گزارشی نیز از پنجمین گردهمایی مسئولان تجسمی استانهای حوزه هنری تهیه کرده است.
آثار مکتوب مرکز موسیقی حوزه هنری همچون" فرهنگ آهنگسازی" اثر علیرضا مشایخی، "ردیف موسیقی ایرانی برای عود" تألیف منصور نریمان، "رفاقت با سازهای ایرانی" از فاطمه ملکی، "ترنم" اثر رضا مهدوی، "حبیب سماعی و راویان آثار او" از شهاب منا، "منقبخوانی" اثر هوشنگ جاوید، "کوتاهترین راه نوازندگی پیانو" از محسن الهامیان، "آشنایی با موسیقی نواحی ایران" اثر هوشنگ جاوید و "مجموعه مقالات درباره سنتور" از شهاب منا به طور اجمالی در شماره هشتم شبکه هنر معرفی شده است.
گفتوگو با ناصر فیض، مدیر دفتر حوزه هنری در مورد برنامههای طنز در سال 90 بخشی از صفحات گفتوگوی شبکه هنر را به خود اختصاص داده است. فیض در مورد سیاست کاری و برنامههای این دفتر گفته است: سیاست کلی دفتر طنز گسترش طنز فاخر فارسی در جامعه است، طنزی که بتواند تواناییهای ویژه زبان فارسی را به کار ببندد و از آن در شرایط مناسب و زمان مناسب به نفع اصلاح کژیها و ناراستیها بهرهمند شود. تبیین معیارهای دقیق اخلاقی، ارزشی، فرهنگی و دینی، سیاستی است که بدون در نظر گرفتن آن رسیدن به طنز فاخر امکانپذیر نخواهد بود. در سال 90 به این نگرش هدفمندتر از سالهای قبل توجه خواهیم کرد.
آغاز بیداری زمین (گزارشی از گردهمایی بحر بیداری در حمایت از مردم بحرین)، اشغال بحرین و مسئولیتهای فرارو، از این بیدار میکنم فریاد، خیزش هنرمندان در برابر بحران و بحرین به روایت رنگها مطالب پایانی شماره هشتم شبکه هنر را به خود اختصاص میدهد.
گفتنی است، صاحبامتیاز و مدیرمسئول دو هفتهنامه تحلیلی خبری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری و محسن مؤمنی شریف است که سردبیری آن را در شماره هشتم پارسا سپهری بر عهده داشته است.
پایان پیام/
نظر شما