به گزارش خبرگزاری شبستان، غالب قندیل تحلیلگر لبنانی در گفتگویی با شبکه المنار به بحث استراتژی که لبنان برای مقابله با تروریستها به آن نیاز دارد پرداخته است.
درباره استراتژی برای مبارزه با تروریسم چه نظری دارید؟
اتخاذ یک استراتژی برای مقابله با تروریسم در لبنان بیش از هر زمان دیگری احساس می شود و ضروری است.درباره اقدام سیاسی، رسانه ای و فرهنگی مشترک برای حفاظت از جامعه لبنان علیه گروههای تکفیری باید تفاهم به وجود آید.
این فقط موضوعی امنیتی و نظامی نیست و از راهکار امنیتی صرف به دست نمی آید بلکه باید اقدامی اجتماعی و فرهنگی و رسانه ای برای مقابله با آن صورت گیرد.تروریستها در راستای جذب جوانان مناطق فقیر و طبقه های پایین جامعه تلاش می کنند.آنها به دنبال بیکارانی که جامعه و حکومت را دشمن می دانند هستند. در واقع تروریستها از مشکلات اقتصادی و اجتماعی استفاده می کنند.همه جوانب مشکل باید بررسی شود تا بتوانیم استراتژی ملی برای مبارزه با تروریسم وضع کنیم.
مفهوم استراتژیکی یعنی برخورد با مشکل در همه جوانب و بررسی ریشه های آن.در بُعد اجتماعی باید مشکلات حل شود و محرومیت ها زدوده شود و از نظر فرهنگی و اقتصادی اقداماتی برای ارتقای مناطق فقیر نشین به عمل آید این نیازمند طرحهای بزرگ است.
درباره استراتژی مبارزه با تروریسم در گفتگوهای میان جریان المستقبل و حزب الله چه نظری دارید؟
این به میزان جدیت جریان المستقبل با دعوت حزب الله برای ترسیم استراتژی ملی مبارزه با ترویسم بستگی دارد.حزب الله استراتژی مبارزه با تروریسم را اجرایی کرده است و در این راه شهیدانی داده است و در هر مکانی که لازم بوده است جانفشانی کرده است.
مقاومت در کنار ارتش لبنان و نیروهای امنیتی حاضر است و به تعقیب تروریسم می پردازد و از لبنان دفاع می کند.اگر اراده لبنانی مشترک جدی و صادقانه از سوی همه طرفها وجود داشته باشد می توان به استراتژی برای مبارزه با تروریسم دست یافت.
اتخاذ تصمیم سیاسی برای توسعه و مبارزه با فقر و محرومیت به عنوان بخشی از تلاشها برای مبارزه با تروریسم ضروری است.این موضوع به گامهای عملی و سریع نیاز دارد زیرا در خشکاندن منابع تغذیه کننده تروریسم ضروری است.از طریق رسانه ها و فرهنگ سازی و بالا بردن درک شهروندی می توان با تروریسم مبارزه کرد به ویژه که تروریسم خطری برای همه لبنانی ها به شمار می رود و منطقه و گروه مشخصی را هدف قرار نمی دهد.
این موضوع به وحدت کلمه سیاسی نیاز دارد و باید اجماع برای مبارزه با تروریسم و تکفیری ها وجود داشته باشد و جنایات تروریستها نباید توجیه شود و تلاشی برای گمراه کردن مردم صورت نگیرد و اینگونه القا نشود که مشارکت حزب الله در سوریه عامل حضور تروریسم در لبنان است.همه باید با تروریسم مقابله کند زیرا همه را تهدید می کند.
عناصر تشکیل دهنده استراتژی مبارزه با تروریسم ملی چیست؟
بحث استراتژیکی باید همه گروههای فعال در جامعه لبنان را شامل شود و همه توان به کار گرفته شود و به گفتگوهای دوجانبه اکتفا نشود.ای استراتژی باید محور فعالیت دولت لبنان و برنامه بیانیه وزارتی لبنان باشد.جمع شدن حول ارتش و دستگاههای امنیتی بخش مهمی در مبارزه با تروریسم است.عملکرد رسانه های و خط مشی آن بخش مهم در مبارزه با تروریسم است.نباید فرهنگ سازی در زمینه برخورد با دشمن واحد صورت گیرد و نباید به شکل عمد یا غیر عمد تلاشی صورت گیرد.
متاسفانه فشار یا درخواست سیاسی از سوی برخی طرفها در خط مشی رسانه های تاثیر گذار است و در صورتی که تفاهم ملی برای مبارزه با تروریسم صورت گیرد عملکرد رسانه ای در مسیر جدید پیش می رود زیرا مواضع سیاسی در خط مشی رسانه ای تاثیر زیادی دارد.
نقش شخصیت های دینی در مبارزه با تروریسم چگونه است؟
شخصیت های دینی نقش اساسی و مهمی در آگاهی بخشی به مردم در مقابله با گروههای تکفیری و تروریسم دارند به ویژه که گروههای تکفیری متون اسلامی را برای توجیه جنایات خود بهانه می کنند و این بدترین شکل خدشه وارد کردن به وجهه دین است.موسسات دینی به ویژه دارالفتوی می تواند نقش مهمی در استراتژی مبارزه با تروریسم داشته باشد.
اوضاع لبنان در قبال تروریسم چگونه است؟
هر انسانی در برابر بحران به سرما، گرما و زیان و دیگر بحرانها اقدامی اتخاذ می کند هم اکنون ما در معرض طوفان تروریسم قرار داریم و باید به شکل جدی با آن مقابله کنیم.آنچه باعث تاسف است این است که برخی سر خود را در زیر برف کرده اند و دم از سیاست خویشتنداری می زنند.خطر در دروازه های ما است و چرا باید به گونه ای رفتار شود که گویا در جزیره دور افتاده قرار داریم؟همه می دانند که کل منطقه بحرانی است چرا برخی تصور می کنند که لبنان در آرامش به سر می برد؟
نظر شما