به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، در قرآن کریم آیات و سوره های متعددی در خصوص دعوت به انفاق، خیرخواهی و نیکوکاری وجود دارد و همواره انسانها و به ویژه مسلمانان را به انفاق، دستگیری از نیازمندان و ایتام توصیه کرده است.
بر همین اساس، دین مبین اسلام، احیای سنت حسنه احسان و نیکوکاری و توسعه و اشاعه فرهنگ انفاق و صدقه در جامعه را به عنوان مهمترین اهداف و دستاوردهای جامعه مد نظر دارد که بایستی مورد توجه مسئولان و احاد جامعه باشد.
کمیته امداد امام خمینی (ره) بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به عنوان حلقه واسط بین نیازمندان و ثروتمندان به فرمان بنیانگذار کبیر انقلاب تشکیل شد که رسالت اصلی آن تبادل عاطفه ها و محبت، ایجاد نشاط، شادابی و افزایش تعامل و همبستگی هاست.
در این راستا جشن نیکوکاری هر ساله در آستانه سال نو و فرارسیدن عید نوروز با هدف رفع نیازهای ضروری محرومان، فرهنگ همدل بودن، نوعدوستی، برقراری عدالت اجتماعی و شریک شدن در شادی خانواده های نیازمند با شور و شعف خاصی برگزار می شود.
هزار و ۸۰۰ پایگاه های ثابت و سیار در سطح مدارس، معابر و میادین کردستان امروز (13 اسفند) با عنوان شور نیکوکاری در سراسر استان پذیرایی دست های خیرخواهانه و سخاوتمندانه مردم خیری بود که امده بودند تا همراه با دیگر همنوعانشان به استقبال از بهار بروند و شادی هایشان با هم تقسیم کنند.
جشن نیکوکاری فرصت و زمینه ای برای مشارکت در کارهای خیرخواهانه است
نماینده ولی فقیه در کردستان در حاشیه برپایی پایگاه مرکزی کمیته امداد در میدان آزادی سنندج در جمع خبرنگاران گفت: خداوند در قران کریم خطاب به مسلمانان می فرمایند اگر می خواهید به خوبی های که خداوند در نظر گرفته است برسید، بایستی در کارهای خیر مشارکت کنید.
حجت الاسلام سید محمد حسینی شاهرودی، با بیان اینکه خداوند نیکوکاران را دوست دارد، افزود: جشن نیکوکاری فرصت و زمینه ای برای مشارکت در کارهای خیرخواهانه است و هرکسی به هر میزان که می تواند لازم است در این شور نوعدوستی شرکت کند.
وی شرکت در کار خیر را ذخیره ای برای دنیا و اخرت دانست و عنوان کرد: لازم است همه احاد جامعه در آستانه سال نو در امر خیر مشارکت داشته باشیم و با دستگیری از نیازمندان زمینه رضای پروردگار را نیز به دست آوریم.
نماینده ولی فقیه در کردستان، کمک کردن به نیازمندان از سنتهای با ارزش در احکام اسلامی برشمرد و اظهار داشت: احیای این سنت میتواند برکات بیشماری از خیر و نیکی برای جامعه داشته باشد.
جشن نیکوکاری فقر و محرومیت را از چهره جامعه کم رنگ می کند
امام جمعه سنندج نیز جشن نیکوکاری یکی از مناسبت های فرخنده در کشور دانست که موجب کاهش چهره فقر و محرومیت از رخسار خانواده های نیازمند می شود.
ماموستا عبدالرحمن خدایی افزود: مشارکت مردم در جشن احسان و نيكوكاري با هدف كمك به افراد نيازمند در جامعه از توصیههای دین اسلام است و لازم است مردم به عنوان یک امت مسلمان به این مهم اهتمام جدی داشته باشند.
وی اضافه کرد: برگزاری جشنهای نیکوکاری بازتاب بسیار زیادی بر جامعه دارد و فرهنگ مشارکت، تعامل، همبستگی و دوستی را در جامعه ترویج داده و فقر و محرومیت را بر میچیند.
احسان به معنای واقعی کلمه همان عبادت کردن است
امام جماعت مسجد جامع نور سنندج نیز یکی از راه های بیداری وجدان و نزدیکی به خدای سبحان را انجام دادن وظیفه انسانی و شرعی احسان و نیکوکاری دانست و گفت: احسان به معنای واقعی کلمه همان عبادت کردن است.
ماموستا ملا عطا محمودی، با بیان اینکه اگر ما با این نگرش که اگر تو خدا را نبینی خداوند شما را می بیند عبادت کنیم، به خیری و نیکی خواهیم رسید، اظهار داشت: با این نگرش ای انسان های آزاده احسان و نیکوکاری کنید که هم در دنیا و هم در قیامت پاداش آنرا خواهد دید.
تجلی نوعدوستی و نشاندن لبخند بر لب کودکان نیازمند در اخرین روزهای سال دستی را می گشاید و نگاهی را از نگرانی می رهاند پس بیاییم با تقسیم کردن نگاه های مهربانانه و همدلی مشعفانه نوید بخش احسان باشیم و مهربانی را بکاریم.
پایان پیام/
نظر شما