پرداخت يارانه كاري غلط است و با اقتصاد مقاومتي سازگاري ندارد

خبرگزاري شبستان: عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: موضوع يارانه از نظر علمي با خود اقتصاد مقاومتي هيچ سازگاري ندارد، در اقتصاد مقاومتي بايد اموال عمومي درست و دقيق و به جاي خودش مصرف شود، ما بياييم يك چيزي به عنوان يارانه در اختيار جوانان قرار دهيم و اين منشا حتي بيكاري جوانان شد.

به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، آيت‌الله شيخ محمدجواد فاضل لنكراني امروز (14 اسفند) در همايش اقتصاد مقاومتي از منظر دين كه در تالار اجتماعات شهرداري قم برگزار شد گفت: اين عنوان اقتصاد مقاومتي از عناوين بسيار مبارك و كليدي و مهم در مسائل اقتصادي است و طبيعي است كه اين عنوان بايد بحث‌هاي عميق پيرامون آن شود و زواياي آن بررسي گردد.

وي گفت: بايد ببينيم آنچه كه به عنوان سبب براي اقتصاد مقاومتي است چيست؟ شاخصه‌هاي اقتصاد مقاومتي چيست؟ مولفه‌هاي آن چيست؟ راهكارهاي اجرايي آن چيست؟ اين مسائل نيازمند يك جلسات علمي و پژوهشي قوي است.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم عنوان داشت: در كنار اين مسائل نگراني كه وجود دارد بايد مورد توجه باشد و آن اين است كه مبادا در حد چهارچوبه اين جلسات بحث‌ها بماند و در ميدان اجرا اثري از آن مشاهده نشود كه اين بسيار براي ما سخت است.

آيت‌الله فاضل‌لنكراني بيان داشت: اقتصاد از تمركز در يك مجموعه بيرون بيايد و حتي تمركز در مجموعه دولتي، اين مطلبي است كه سال‌هاست در حال انجام است و هر دولتي كه در نظام اسلامي روي كار آمده است، خود دولت به اين نتيجه رسيده كه بايد به سمت خصوصي پيش برود و كار به روي دوش مردم و جامعه قرار گيرد.

وي گفت: اين موضوع ريشه ديني دارد وقتي به قرآن كريم مراجعه مي‌كنيم در سوره حشر آيه 7، راجع به موضوع في هست و در آن همه مسائل عنوان شده است و ثروت نبايد در يك جا متمركز شود و فقط در دست يك گروه بچرخد.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم بيان داشت: متاسفانه در جامعه ما مشاهده مي‌كنيم كه اين موضوع وجود دارد و بعد از اينكه سال‌ها از موضوع اصل 44 مي‌گذرد اما هنوز مي‌بينيم كه اين اصل اجرا نشده و دولت‌هايي عملا و لسانا  مخالفت كردند، اين موضوع اصل 44 خيلي مهم است و اسلام با تمركز ثروت در يك بخش از جامعه مخالف است.

وي گفت: اسلام با راكت بودن ثروت مخالف است و تا اقتصاد روي دوش آحاد مردم قرار نگيرد به هيچ وجه به اقتصاد مقاومتي نمي‌رسيم.

آيت‌الله فاضل‌لنكراني بيان داشت: اسلام با اينكه ثروت در اختيار اهل قرار گيرد تاكيد دارد و بايد ثروت يك جامعه در اختيار اهلش باشد، چيزي كه عملا در سال‌هاي گذشته يك مقداري بر خلاف آن عمل شد، اموال كشور اين بايد در اختيار اهلش باشد، توزيع كردن ثروت به اسم عدالت حرف غلطي است.

وي گفت: اينكه بگوييم ثروتي در كشور وجود دارد و ثروت را به همه بدهيم و اسم آن را هم عدالت بگذاريم، اين غلط است، بنده در سال 89 يك مصاحبه‌اي در برنامه تلويزيوني داشتم و بنده در آنجا گفتم كه در زمان ما راجع موضوع يارانه تعريف مي‌شود، اما اگر از من طلبه سئوال شود، اين كار كاري نيست كه با فرهنگ ديني ما سازوگاري داشته باشد.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: موضوع يارانه از نظر علمي با خود اقتصاد مقاومتي هيچ سازگاري ندارد، در اقتصاد مقاومتي بايد اموال عمومي درست و دقيق و به جاي خودش مصرف شود، ما بياييم يك چيزي به عنوان يارانه در اختيار جوانان قرار دهيم و اين منشا حتي بيكاري جوانان شد.

آيت‌الله فاضل‌لنكراني گفت: ثروت بايد در اختيار عهدش باشد و بايد مسئولان اقتصادي كشور افرادي باشند كه بتوانند تحليل كنند و براي اقتصاد كشور برنامه‌ريزي كنند، وگرنه كسي را بياورند كه قدرت برنامه‌ريزي براي كشور ندارد، كما اينكه روشن بگويم كه در گذشته بود چنين موضوعي.

وي گفت: يكي از مولفه‌هاي مهم اقتصاد مقاومتي اين است كه اموال عمومي هدر نرود، بنده خبري را شنيدم كه گفتند در اواخر سدي را در جنوب ايران درست كردند و آبگيري هم كردند اما بعد از آن مشاهده كردند كه درون آن سد دو كوه نمك وجود دارد حالا چرا اين پروژه‌ها كارشناسي نشده بود بايد بررسي شود. چه كساني مي‌خواهند اين بيت المال را جواب دهند و اين مسائلي است كه رهبري معظم انقلاب روي آن تاكيد دارد.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: معناي اقتصاد مقاومتي اين نيست كه فقط استقامت كنيم، قبل از آن بايد تدبير و فكر داشته باشيم و بعد مقاومت باشد.

وي عنوان داشت: يكي از مولفه‌هاي ديگر موضوع ترغيب جوانان به كسب و تجارت در جامعه است، چيزي كه اسلام خيلي روي آن تكيه دارد، از آيات و روايات است و بايد جامعه را به سمت تجارت و كسب سوق دهيم و حتي بياييم اين ذهنيت را پاك كنيم كه اگر كسي رفت كسب و كار و تجارت كرد و ثروت به دست آورد، اين فرد مورد تشويق است و در روايات هم آمده است.

آيت‌الله فاضل‌لنكراني تصريح كرد: قطع وابستگي به بيگانگان يكي از مسائلي است كه در راستاي اقتصاد مقاومتي بايد به آن توجه داشت و اينكه تشريفات و تجملات را مشاهده مي‌كنيم بر خلاف اقتصاد مقاومتي است.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: اقتصاد مقاومتي اقتصاد عزتمند است و اقتصادي است كه يك كشور و ملت را عزتمند كند. اگر انسان چشمش به توليدات خارجي باشد قطعا به نتيجه نمي‌رسيم و اقتصاد مقاومتي شكل نمي‌گيرد.

پايان پيام/

کد خبر 444258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha