تکرار صحنه عاشورا در عملیات خیبر/ گردان هایی که همگی شهید شدند

خبرگزاری شبستان: فرمانده سپاه عاشورا گفت: شهید مهدی باکری در ماموریت گردان های حضرت علی اکبر و امام حسین(علیهم السلام) اعلام کرد: این عملیات، راه بازگشتی ندارد و هر کسی می خواهد می تواند برگردد، بچه ها به نشانه اعتراض گریه کردند و سرانجام همه در این عملیات شهید شدند.

سردار غلام عسگر کریمیان، فرمانده سپاه عاشورا، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با اشاره به سالگرد عملیات های بدر و خیبر ابراز داشت: سال چهارم جنگ در سال 1362 با توجه به اینکه تاکتیک های رزمندگان اسلام در قالب نیروهای ارتش و سپاه و بسیج توسط دشمن کشف شده بود، فرماندهان جنگ به فکر تاکتیک جدیدی برای تنبیه متجاوز شدند.

وی افزود: انتخاب حورالعظیم و حورالهویزه باغث غافلگیری دشمن می شد، به خاطر موانع طبیعی گسترده، دشمن تصور نمی کرد رزمندگان اسلام به ریسک بزرگی دست بزنند و عملیات خیبر را آغاز کنند.

فرمانده سپاه عاشورا تاکید کرد: شناسایی منطقه عملیاتی، از یک سال قبل توسط نیروهای بومی و قرارگاه کربلا با مسئولیت شهید علی هاشمی آغاز شد، مرحله شناسایی تا آنجایی پیش رفت که نیروهای اطلاعاتی ما مثل مردم عراق در شهر رفت و آمد می کردند.

کریمیان ادامه داد: بعد از اطمینان از شناسایی مواضع دشمن با استفاده از تاکتیک های نوین و اصل غافلگیری، عملیات خیبر در سوم اسفندماه سال 1363 با رمز «یا رسول الله» آغاز شد.

معجزه رزمی مهندسی در عملیات خیبر

وی اظهار داشت: یکی از اساسی ترین ویژگی های این عملیات، نداشتن عقبه مطمئن جهت پشتیبانی از نیروهای عمل کننده بود که فرماندهان، تدبیری کردند که گردان های پل سازی، پل معروف خیبر را طی 24 ساعت احداث کردند تا ابتکار عمل منطقه حورالعظیم به دست نیروهای اسلام بیفتد.

فرمانده سپاه عاشورا تاکید کرد: پل خیبر یکی از معجزه های مهندسی رزمی است که در طول 14 کیلومتر طی 24 ساعت احداث شد.

کریمیان گفت: وقتی جزیره مجنون جنوبی و شمالی که یک پنجم صادرات نفت عراق در آن صورت می گرفت توسط رزمندگان اسلام فتح شد، غنایم زیادی به دست ما افتاد که علیه دشمن استفاده کردیم.

وی با اشاره به شاخصه عملیات خیبر عنوان کرد: یکی از شاخصه های عملیات خیبر این بود که اولین عملیات بزرگ آبی خاکی دفاع مقدس نام گرفت و وقتی دشمن عاجز شد، بمباران وسیع شیمیایی به صورت آشکار صورت داد.

این آزاده دفاع مقدس ادامه داد: عملیات خیبر یکی از عملیات های وسیع و مهم بود چرا که بن بست ایجاد شده را شکست و به دنیا ثابت کرد که رزمندگان اسلام در آب نیز می توانند عملیات انجام دهند و این امر باعث تغییر توازن به نفع ایران شد.

کریمیان تاکید کرد: صحنه گردان اصلی عملیات خیبر و البته سایر عملیات ها مردم بودند، نقش مردم در هشت سال دفاع مقدس بی نظیر و مثال زدنی است.

گردان هایی که برنگشتند

فرمانده سپاه عاشورا در ادامه با اشاره به خسارت های وارد شده در عملیات خیبر گفت: هزینه ها و سرمایه های ارزشمندی در این عملیات از دست دادیم، شهید حمید باکری، شهید یاغچیان و شهید همت در این عملیات به شهادت رسیدند.

وی افزود: وقتی گردان حضرت علی  اکبر و امام حسین(علیهم السلام) ماموریت پیدا کردند که با نفوذ به عمق خاک دشمن، عقبه نیروهای اسلام را پشتیبانی کنند، شهید مهدی باکری به طور علنی اعلام کرد که این عملیات، شهادت طلبانه است و راه بازگشتی ندارد و هر کسی می خواهد برگردد، من هم که توفیق حضور دی این عملیات را داشتم، دیدم که بچه ها همه به نشانه اعتراض گریه کردند، همه افراد در این  عملیات به شهادت رسیدند و کسی از آن برنگشت.

کریمیان در پایان بر ضرورت استفاده از ظرفیت جوانان در کشور تاکید کرد و ابراز داشت: ما در هشت سال دفاع مقدس به پشتوانه استفاده از ظرفیت عظیم جوانان به پیروزی دست پیدا کردیم که امروز نیز باید با اعتماد به جوانان به عنوان سرمایه اصلی کشور از ظرفیت آنان استفاده کنیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 444335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha