نقشه های فرش ایران ثبت جهانی می شود/۴۰ درصد بیمه شدگان، قالیبافان واقعی نیستند

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز ملی فرش ایران از ثبت جهانی شدن نقشه های فرش ایران در راستای حمایت از تولید کنندگان فرش و رونق صادرات فرش دستباف ایرانی خبر داد.

حمید کارگر، رئیس مرکز ملی فرش ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد، با اعلام این خبر اظهار داشت: در همین راستا تا کنون 40 منطقه در دستور کار قرار گرفته که 10 مورد ثبت قطعی شده است.

 

وی افزود: پنج منطقه نیز به ثبت جهانی معنویت رسیده و 10 پرونده نیز در دست اقدام است.



وی یکی از اقدامات مهم مرکز ملی فرش ایران در حمایت از فرش دستباف ایرانی را انجام فرایند ثبت طرح فرش و نقوش ایرانی دانست و گفت: با این کار طرح و نقوش فرش به نام پدیدآورندگانشان ثبت می شود.

 

کارگر، در رابطه با اظهارات برخی در مورد کپی برداری چین از نقشه فرش ایران نیز تصریح کرد: در حال حاضر چین از بازار ایران، فرش دستباف خریداری می کند  و در سال جاری هشتمین کشور وارد کننده فرش از کشور بوده است.

 


وی کشور های آلمان، ایتالیا، سویس و فرانسه را از جمله خریداران فرش ایران اعلام کرد و بیان داشت: در 10 ماه سال جاری در ایران پنج هزار و 400 تن فرش به ارزش 284میلیون دلار تولید به 80 کشور جهان صادر شده است.



رییس مرکز ملی فرش ایران ضمن اعلام نبود آمار قطعی از تعداد بافندگان و میزان تولیدات فرش در کشور، خاطرنشان کرد: بر اساس شاخص های میزان تولید و واردات مواد اولیه، میزان صادرات فرش، تعداد اعضای تشکل های فرش و تعداد افراد بیمه شده تخمین زده می شود که 700 هزار نفر بافنده فرش در کشور وجود دارد که سالانه بیش از سه میلیون متر مربع فرش می بافند.



وی با بیان اینکه تا پایان سال 92، 480 هزار نفر از بافندگان کشور زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند، اظهار داشت: اعتبار مورد نیاز برای بیمه در سال 92 اختصاص نیافت که این امر مشکلاتی ایجاد کرده است.



رییس مرکز ملی فرش ایران متذکر شد: این در حالی است که 40 درصد افراد زیر پوشش خدمات بیمه ای، قالیبافان واقعی نیستند.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 444761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha