كانون دانشگاهي موجب پیوند بچه های مسجدي با فرهیختگان مي شود/فعاليت ۱۰۰۰كانون در مساجد مازندران

خبرگزاري شبستان: مسئول ستاد هماهنگي و نظارت برکانون‌های فرهنگی و هنری مساجد مازندران خواستار معرفي مساجد دانشگاهها به كانون هاي فرهنگي و هنري استان جهت تشكيل كانون دانشگاهي شد وگفت: پیوند میان بچه های مسجدی با فرهیختگان دانشگاهی از مهمترين اهداف تشكيل اين كانون ها است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، محمدفوقي، مسئول ستاد هماهنگي و نظارت برکانون‌های فرهنگی و هنری مساجد مازندران امروز(18اسفند) در دومين جلسه هيئت نظارت بر كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد اين استان كه با حضور معاون سياسي و امنيتي استانداري، همزمان با بيست و دومين سالروز تاسيس كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد برگزار شد، اظهار داشت: اين كانون ها در سال71 نقطه اميدي جهت لبيك به خواست مقام معظم رهبري(مدظله العالي) مبني بر مقابله باتهاجم فرهنگي بوده است.

 

فوقي با اشاره به اینکه دستگاه‌هاي متعددي در کنار هم تلاش براي احياي كاركردهاي مسجد دارند که به معنای موازی‌کاری نیست، افزود: محوریت کار مسجد، بر عهده امام جماعت است و مجموعه نهادها بصورت خودجوش و مردمي با جهت‌دهی معنوی امام جماعت به عنوان رئيس طبيعي مسجد، در مسجد فعالیت می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه گفتمان اقتصاد مقاومتی بر عهده کانون مساجد بوده که مردم را با الگوی مصرف، اسراف، قناعت، صرفه جويي و روزي حلال آشنا کنند، تصریح کرد: اهمیت افزایش جمعیت به صورت گفتمان، کاهش آسیب‌های اجتماعی و زمينه سازي براي حضور كودكان و بانوان در مسجد، از سوی کانون هاي فرهنگي و هنري در مساجد اين استان درحال پيگيري و اجرا است كه در سال 94بصورت گسترده اجرا مي شود.

 

فوقی با اشاره به فعالیت بیش از 4 هزار و 105 مسجد در مازندران، افزود: یکهزار و 250 مسجد دارای امام جماعت و بیش از 2 هزار و 700 مسجد فاقد امام جماعت است كه مسجد فاقد امام جماعت همانند کلاس درس دانش آموزان بدون معلم است.

 

وي با بیان اینکه در 25 درصد مساجد اين استان تا پایان برنامه پنجم توسعه، باید کانون فرهنگی و هنری تشكيل شود، خاطرنشان كرد: تاكنون یک‌هزار کانون فرهنگی و هنری در مساجد ديار علويان راه‌اندازی شد.

 

فوقي با اشاره به اینکه منسجم ترین مرکز فرهنگی در سطح جامعه کانون های مساجد هستند، اظهار داشت: در حال حاضر  630كانون فرهنگي و هنري در مساجد روستايي و370كانون در مساجد شهري اين استان فعال هستند.

 

وي با اشاره به فعاليت  92كتابخانه باز و 250كتابخانه عمومي در جوار مساجد روستايي و شهري اين استان، يادآورشد: طرح تلاوت نور در يكهزار و 667 مسجد با همكاری ائمه جماعت (اهدای 25جلد قرآن کریم به مساجد درقالب طرح تلاوت نور)، طرح تفسير همراه در 982 مسجد با اهدای تفسیر همراه 15 جلدی به ائمه جماعات مساجد و 66 خانه نور در راستاي ترويج فرهنگ والاي قرآني در ديارعلويان در حال فعاليت هستند.

 

فوقي با اشاره به اينكه 10كانون مصلي با هدف جمع آوری شبهات دینی و تحویل به امام جمعه و بیان پاسخ شبهات در خطبه های نماز جمعه و هماهنگی با تعدادی از کانون فرهنگی و هنری مساجد هر هفته جهت حضور منسجم در نماز جمعه در اين استان فعاليت مي كنند، خواستار معرفي مساجد دانشگاه ها به كانون هاي فرهنگي و هنري مازندران جهت تشكيل كانون دانشگاهي شد.

 

وي با اشاره به فعاليت 6كانون فرهنگي و هنري مساجد در دانشگاه هاي مازندران، بيان داشت: پیوند میان بچه های مسجدی با فرهیختگان دانشگاهی از مهمترين اهداف تشكيل كانون دانشگاهي است.

 

فوقي با بیان اینکه امروز در بحث بیداری اسلامی کوردل ترین دشمنان هم اعتراف می کنند که سرمایه انقلاب ها و خیزش های جدید در کشورهای عربی و مساجد هستند، تصریح کرد: رایس طی آخرین سخنرانی خود در دانشگاه قاهره مصر گفت امروز جنگ ما با دولت ها نیست بلکه جنگ ما با مساجد به عنوان مراکز بیداری در جهان، است.

 

وی افزود: سیاستمدار انگلیسی فرد هالیدی که خود از طراحان جنگ نرم و جنگ های مخملی است در پاسخ به اینکه چرا با وجود پیروزی در 22 کشور توسط جنگ نرم اما چرا در ایران نتوانستید پیروز شوید، گفت تا زمانیکه مساجد در ایران فعال هستند تمامی طرح های ما خنثی می شود.

 

فوقي ضمن تشريح برنامه هاي بيست و دومين سالروز تاسيس ستادعالي كانون هاي مساجد، خاطرنشان كرد: آئین نکوداشت 18اسفند با حضور اقشار مختلف جامعه به مناسبت سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد همزمان با۱۸اسفند در مرکز مازندران با محوریت شهرستان های همجوار و دیگری ۱۹اسفند ماه در منطقه ویژه تنکابن برگزار مي شود.

 

وي با اشاره به اينكه در 22 امين سالروز تاسيس كانون هاي مساجد از 94 فعال مسجدي (ائمه جماعت مساجد، مديرمسئول كانون، كتابدار، فعال فرهنگي، رابط خواهر، مدير مسجد محور، خادم مسجد، منتخبين مرحله كشوري جشنواره مدهامتان و رسانه مسجد محور) در اين استان با حضور مسئولين، تجليل به عمل مي آيد، خاطرنشان كرد: پيام هاي وزيرفرهنگ و ارشاد اسلامي و نماينده ولي فقيه در مازندران به مناسبت 18 اسفند در مراسم بزرگداشت اين كانون ها قرائت خواهد شد.

 

به گزارش شبستان، پيشنهادات جهت تصويب جلسه اول هيئت نظارت بر كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد مازندران به شرح ذيل بوده كه امروز 18اسفند د ردومين جلسه تحت اين عنوان مراحل پيگيري مصوبات ارائه شد:

 

 1- تشكيل جلسه هيات نظارت بر كانونهاي فرهنگي هنري مساجد استان هر ماه يكبار به رياست استاندار يا معاونت سياسي امنيتي استانداري مازندران

 

2- تشكيل و راه اندازي جلسه هيات نظارت بر كانونهاي فرهنگي هنري مساجد شهرستانها

 

3-ارسال مجدد و تاكيد اجرائي نمودن نامه وزير كشور و استاندار مازندران به فرمانداريها در خصوص نماز و حمايت از كانونهاي فرهنگي هنري مساجد و تخصيص اعتبار مورد نياز

 

4- تشكيل كارگروه بند الف ماده 9 قانون برنامه پنجم توسعه و حمايت از احداث و راه اندازي فضاهاي فرهنگي مرتبط با كانونهاي فرهنگي هنري مساجد

 

5-با توجه به تفويض اختيار توسعه فرهنگي روستايي به كانونهاي فرهنگي هنري مساجد مقرر شد مديركل امور روستايي و شهري استانداري موضوع را در جلسه هيات نظارت بر كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد استان طرح و پيگيري نمايند.

 

6- با توجه به تفويض اختيار راه اندازي و تشكيل كتابخانه مساجد به كانونهاي فرهنگي هنري مساجد موضوع نيم درصد اعتبارات استفاده كتابخانه هاي مساجد از بودجه شهرداري ها با حضور مديرنهاد كتابخانه هاي عمومي استان در جلسه بعدي هيات نظارت كانون هاي مساجد استان طرح و پيگيري شود.

 

7-تخصيص رديف اعتبار ويژه از سوي استاندار به منظور احداث كانون و كتابخانه در جوار مساجد و جايگزين نمودن تجهيزات مستهلك

 

8-تاكيد بر تشكيل كانون هاي فرهنگي هنري مساجد دانشگاهي در دانشگاههايي كه داراي مساجد مي باشند از سوي نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاهها با توجه به تفاهم نامه منعقده

 

9- تاكيد بر تشكيل كانون هاي فرهنگي هنري مصلي ها در شهرستانها با توجه به تفاهم نامه منعقده

 

10- راه اندازي مراكز فرهنگي ديجيتال مساجد با همكاري مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه وزارت ارشاد به استان مازندران و اختصاص سهميه بيشتر به استان

 

 11-همكاري بسيج و اداره كل تبليغات اسلامي و فرمانداران در خصوص تشكيل كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد در روستاهاي بالاي هزار نفر جمعيت با توجه به بند ( و ) ماده 6 قانون برنامه پنجم توسعه

 

12-همكاري اداره كل تبليغات اسلامي استان در تامين امام جماعت كانون هاي مساجد

 

13-همكاري اداره كل اوقاف و امور خيريه استان در تامين فضاي مناسب كتابخانه و كانون مساجد

 

14-حمايت شهرداري ها از برنامه هاي فرهنگي هنري كانون هاي مساجد

 

پايان پيام/

 

کد خبر 445253

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha