لزوم مکانیزه شدن داوری مسابقات قرآن

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام حسینی بر مکانیزه شدن داوری مسابقات قرآن به منظور ایجاد خطای کمتر در قضاوت داوران، تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه رادیویی شنبه 16 اسفندماه «افق» با حضور حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و اجرای کارشناسی محمدرضا پورمعین به تحلیل سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن پرداخت.

 

حجت‌الاسلام حسینی در ابتدای این برنامه اظهار کرد: از شبکه رادیویی قرآن تشکر می‌کنم که امسال برای نخستین‌بار تمامی رقابت‌های مسابقات سراسری قرآن و افتتاحیه، اختتامیه و فینال رقابت‌ها را به صورت زنده و مستقیم پخش کرد که امیدواریم این توجه موجب شود تا سال آینده شبکه قرآن سیما نیز به پخش زنده رقابت‌ها بپردازد؛ هرچند شبکه قرآن هم فینال را بسیار کامل پخش کرد که بسیار مهم است.

 

وی افزود: هرچند که شبکه قرآن سیما و رادیو قرآن زحمات زیادی برای پوشش خبری این مسابقات داشتند، اما در بخش‌های خبری دیگر شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی هیچ انعکاسی از سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن ندیدیم.

 

مستندسازی مسابقات سراسری قرآن برای نخستین‌بار

 

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف اظهار کرد: در مسابقات سراسری قرآن سعی شد که نقاط قوت و ضعف احصا و به آن توجه شود؛ ما این نقطه ضعف را داشتیم که یک مستند کامل از مسابقات نداشتیم و امسال برای نخستین‌بار پروژه مستندسازی مسابقات را رقم زدیم تا برای سال‌های آینده با خیال راحت بتوانیم بخشی از مسابقات را برون‌سپاری کرده و به دیگران واگذار کنیم.

 

وی ادامه داد: ما در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف افرادی را داریم که بیش از دو دهه تجربه برگزاری مسابقات قرآن دارند و حضور همین افراد موجب شده تا تجربیات طی این سال‌ها منتقل شود.

 

حسینی افزود: در جهت فنی مسابقات، کار به خوبی اجرا شد اما به این معنی نیست که ما به قله رسیده‌ایم، بلکه هم در جهت فنی و دیگر زمینه‌ها هنوز جای پیشرفت وجود دارد اما سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن بیش از حد انتظار من بود.

 

وی در ادامه گفت: در حوزه فنی چند نوآوری داشتیم که امسال ظرفیت استاد راهنما را دوبرابر کردیم و این امر یکی از بسته‌های محتوایی خوب است؛ به محض اینکه شرکت‌کننده تلاوت خود را انجام می‌داد در کنار اساتید قرآن حاضر می‌شد تا از کاستی‌های تلاوت خود مطلع شود.

 

اختصاص جایزه‌ ویژه در سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن

 

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف عنوان کرد: جایزه ویژه تلاوت معنامحور، جایزه برترین تلاوت‌ها در زمینه صوت و لحن، جایزه برترین حسن حفظ و جایزه برگزیده مردمی از دیگر ابداعات امسال ما بود.

 

وی ادامه داد: امسال بخشی را آماده کرده بودیم تا فرازهای تلاوت هر روز از شبکه قرآن و رادیو قرآن پخش شود تا مردم و مخاطبان این شبکه‌ها نیز این تلاوت را ببیند و قضاوت کنند تا نظر خود را درباره این تلاوت‌ها بیان کرده و به تلاوت‌ها امتیاز دهند که البته این کار امسال اجرایی نشد و امیدواریم برای سال آینده اجرایی شود.

 

وی درباره داوری این دوره از رقابت‌ها، گفت: با توجه به اهتمامی که پیش از برگزاری مسابقات داشتیم تمام تلاش ما بر این بود تا افرادی که شایستگی داوری در این سطح از رقابت‌ها را دارند انتخاب و دعوت شوند هرچند که تا قبل از اینکه هم همین اتفاق رخ داده و هیچگاه به صورت سلیقه‌ای نبوده است.

 

وی یادآور شد: به علت تعداد زیاد داوران در تمامی رشته‌ها هرسال نمی‌توانیم از چهره‌های همیشگی استفاده کنیم و به همین دلیل حضور داوران در مسابقات قرآن اوقاف حالت سهمیه‌بندی و نوبتی بوده است اما با این حال باید داوری مسابقات را ارتقا دهیم.

 

حسینی عنوان کرد: در بحث داوری صوت و لحن اگر چه ملاک‌های داوری به طور دقیق مشخص است از اساتید و داوران قرآن درخواست کردیم که جلساتی را داشته باشند تا بتوانیم ملاک‌ها و معیارهایی را مشخص کنیم. آنطور که در دیگر مسابقات ملاک‌ها و معیارهای مشخص داریم هنوز در بحث داوری مسابقات قرآن نتوانسته‌ایم ملاک و معیار مشخصی داشته باشیم.

 

با کمک نرم‌افزارها قدری به داوران مسابقات قرآن کمک کنیم

 

وی در ادامه گفت: اگر بتوانیم با کمک نرم‌افزارها قدری به داوران کمک کنیم که اگر خطایی وجود داشته باشد توسط این نرم‌افزار تذکر داده شود.

 

در این بخش از برنامه افق، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حاج‌ابوالقاسم، میهمان تلفنی برنامه بود که در بخشی از سخنان خود گفت: ما داوران خوب و سرشناسی در حوزه مسابقات قرآن داریم که به طور طبیعی سطح داوری ما از یک قوت خوبی برخوردار است و قابل مقایسه با داوری دیگر کشورها نیست. مسابقات کشوری ما از سطح بالاتری نسبت به مسابقات بین‌المللی برخوردار است که به طبع باید داوران این رقابت‌ها نیز از رقابت‌های بین‌المللی از سطح بالاتری برخوردار باشند.

 

حافظ کل قرآن کریم افزود: داوران ما در مسابقات کشوری قرآن به خوبی از عهده این کار بر می‌آیند؛ ما داورانی در سطح بالا زیاد داریم و شاید لازم باشد که در ستاد عالی مسابقات داوران را شناسایی کرده و برای هر یک از داوران سهمیه‌هایی در نظر بگیریم تا به صورت منظم از این داوران استفاده شود.

 

وی یادآور شد: داورانی داریم که کمتر در مسابقات قرآن مورد استفاده قرار می‌گیرند و در صورتی که یک ساماندهی در این حوزه ایجاد شود زمینه آن فراهم می‌شود تا بتوانیم از داوران کمتر شناخته شده نیز در مسابقات قرآن استفاده کنیم.

 

لزوم استفاده از تمامی داوران در مسابقات قرآن

 

حاج‌ابوالقاسم در ادامه گفت: داوری مسابقات قرآن یک ظرافت‌هایی دارد و خوب است کسانی که تجربیات بیشتری دارند تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارند اما این کار در اولویت دوم است و اولویت اول این است که افرادی که می‌توانند داوری داشته باشند در مسابقات قرآن مورد استفاده قرار بگیرند.

 

داور سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن با بیان اینکه امسال در تمامی بخش‌ها از جمله صوت و لحن، وقف و ابتدا و... اعتراض داشتیم که طبیعی است، گفت: در مجموع باید یک نشست‌های تخصصی بین داوران برگزار شود و داوران به نتیجه برسند تا در برخی از مسائل که اختلاف نظر است شاهد بهبود وضعیت داوری باشیم. اگر داوری مسابقات به صورت هوشمند و مکانیزه تبدیل شود بسیاری از مشکلات حل می‌شود؛ هرچند که کار سختی است اما شدنی است تا دقت داوران هم بالاتر برود.

 

در این بخش از برنامه افق، حجت‌الاسلام حسینی درباره نحوه داوری مسابقات قرآن گفت: باید مرام‌نامه، منشور و دستورالعملی را تنظیم کنیم تا داوران مسابقات قرآن در شرایط خوبی به داوری بپردازند و در حین داوری، گفت‌وگوها و دیگر برنامه‌های حاشیه‌ای که ممکن است حواس داوران را پرت کند وجود نداشته باشد.

 

مسائل حاشیه‌ای باید از اتاق داوران مسابقات قرآن حذف شود

 

وی ادامه داد: برای اینکه اعتماد شرکت‌کنندگان به داوری بیش از قبل باشد و خللی ایجاد شود بنده این موضوع را پیگیری می‌کنم که مسائل حاشیه‌ای احتمالی از اتاق داوران حذف شود تا حواس داوران در حین انجام کار پرت نشود.

 

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در ادامه گفت: امسال در برگزاری سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن نسبت به همه بخش‌های مسابقات نظرسنجی داشتیم و فرم نظرسنجی درباره تمامی بخش‌های مسابقات قرآن را آماده کردیم و علاوه بر این تعداد زیادی مصاحبه با داوران، اساتید قرآن و شرکت‌کنندگان داشتیم که این مصاحبه‌ها در واقع به نوبه خود گنجینه‌ای است که نتایج این ارزیابی‌ها در آینده نزدیک اعلام می‌شود.

 

وی در این بخش از سخنان خود از میزبانان سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن در تبریز، گفت: میزبانی این مسابقات کار بسیار مشقت‌بار و سختی بود اما دوستان هم تا جایی که امکان داشت کار را به نحو احسن انجام دادند.

 

امسال جوایز را تا 20 درصد افزایش دادیم

 

حسینی با بیان اینکه امسال جوایز را نیز امسال 20 درصد افزایش دادیم، گفت: باید یک تجدید نظری در بحث جوایز مسابقات داشته باشیم اما آنچه که از دست ما برای نخستین‌ سال حضور بر می‌آمد افزایش 20 درصد جوایز بود.

 

وی در ادامه عنوان کرد: تاکنون ارتباط مستقیم و پیوسته و مداومی با شرکت‌کنندگان مسابقات قرآن نداشته‌ایم اما آنچه که امسال ادعا کردیم این بوده که سامانه تداوم ارتباط با شرکت‌کنندگان داشته باشیم تا یک سری آموزش‌ها و برنامه‌های تکمیلی و ارتقایی برای این افراد داشته باشیم تا بتوانند بسته‌های مورد نیاز خود را از ما دریافت کنند.

 

بنابرگزارش روابط عمومی شبکه رادیویی قرآن حسینی عنوان کرد: همچنین قول دادیم سال آینده پیش از برگزاری مسابقات سراسری یک اردوی آموزشی داشته باشیم تا همه شرکت‌کنندگان بتوانند در شرایط یکسان این دوره را پشت سر بگذارند و در رقابت‌های کشوری شرکت کنند.

 

وی ادامه داد: بحث دیگر این است که اعلام کرده‌ایم از سال آینده می‌خواهیم روند انتخاب نفرات برتر را تغییر دهیم و اینک یک نفر با چند صدم امتیاز اول شود نباشد بلکه باید بتوانیم حدنصابی را تعیین کنیم تا افرادی که آن حدنصاب را دریافت می‌کنند در رده‌های عالی، خوب و... قرار بگیرند.

 

پایان پیام/

کد خبر 445388

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha