به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، جلسه نقد کتاب «مصلحت در فقه» امروز (21 اسفند) در مدرسه فقهی اهل البیت (ع) برگزار شد.
جلسه نقد کتاب «مصلحت در فقه» با حضور حجت الاسلام و المسلمین مرتضی آقامحمدی مدیر گروه مطالعات اسلامی مدرسه مرعشیه جامعه المصطفی و همچنین حجت الاسلام و المسلمین جواد خلیلی رئیس مدرسه بهبهانی به عنوان منتقدین کتاب و همچنین برخی علما و دانش پژوهان برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام و المسلمین خلیلی با بیان این که بعد از انقلاب اسلامی، فقه شیعه به عرصه عمومی آمد، عنوان کرد: بعد از انقلاب با امر واقع در بیرون درگیر و مواجه شدیم که برخی از پژوهشگران را تشویق کرد که به سمت احکام بیایند.
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری در پاسخ به نقدهایی که در مورد کتاب «مصلحت در فقه» شد، اظهار داشت: کتاب «مصلحت در فقه» حاصل دو سال دغدغه فکری بوده است و دلیل پرداختن به این کتاب این است که در عنفوان خود قرار دارد.
نویسنده کتاب «مصلحت در فقه» بیان داشت: فقه شیعی در همه جا از مصلحت بهره برده است و با وجود این که فقه شیعی فقر تاریخی دارد اما فقر فکری ندارد.
وی تصریح کرد: نگاهی که در گذشته به بحث مصلحت بود، بحث تزاحم بوده است که سبب شد فقه شیعی، فقر تاریخی داشته باشد، اما واقعیت این است که مصلحت می تواند در عرصه های دیگر کاربرد داشته باشد و قاعده مصلحت می تواند ما را از بحران هایی رها کند.
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری عنوان کرد: شریعت آن آموزه های مقدس است که خداوند فرموده است، در حالی که فقه یک دانش فرآورده انسانی است که به دنبال کشف شریعت و آموزه های دینی است.
کتاب «مصلحت در فقه» تألیف حجت الاسلام و المسلمین یحیی جهانگیری است و آیت الله محسن اراکی دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی و همچنین پروفسور لیاکتعلی تکیم استاد دانشگاه مک مستر کانادا مقدمه ای برای این کتاب به نگارش درآورده اند.
کتاب «مصلحت در فقه؛ مبانی، رهیافتها و کارکردها» دارای 8 فصل است و به مباحثی چون جایگاه مصلحت در فقه امامیه، اقوال و ادله حجیت مصلحت در فقه امامیه، جایگاه مصلحت در احکام حکومتی، مراجع تشخیص مصلحت و همچنین مصلحتمحوری آری؛ سکولاریزاسیون و عرفی گرایی هرگز پرداخته است.
پایان پیام/
نظر شما