خدمات رسانی اجتماعی کارکرد مسجد/آمادگی مساجد بین‌راهی صومعه‌سرا درنوروز

خبرگزاری شبستان: در صدر اسلام، خدمات رسانی اجتماعی یکی از کارکردهای مسجد بود که امروزه نیز مانند گذشته یکی از مکان‌هایی است که می‌تواند به مردم در راستای کسب فرایض معنوی خدمت‌رسانی کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا، در فرهنگ دينى، نام «مسجد» يادآور بندگى و كرنش در پيشگاه خداوند متعال است، «مسجد» يعنى؛جايگاه سجده، و سجده اوج عبادت و بندگى انسان براى خداست.

در حقيقت، برترين و اصيل ترين محل براى عبادت و تقربّ جستن به خداوند متعال مسجد است، بنابراين، در قرآن كريم مانند سوره حج آیه چهار، سوره اسراء آیه یک، سوره حج آیه 18 و ... بر جنبه‌هاى عبادى مسجد بيش از هر بعد ديگرى تكيه شده است.

مسجد پايگاه عمومى مسلمانان و محل حضور قشرهاى گوناگون است، از اين رو جايگاه مناسبى براى تعاون اجتماعى مسلمانان و مشاركت آنان در رفع نارسايى‌هاى اجتماعى است.

در صدر اسلام مسجد، پناهگاه غریبان و در راه ماندگان یا به تعبیر قرآن «ابن السبیل» بود؛ به گونه‌ای که در شهرهای اسلامی هرگاه فرد تازه واردی داخل شهر می‌شد و در آن شهر کسی را نمی‌شناخت، یکسره به سراغ مسجد آن شهر می‌رفت و در مدت اقامت خود در آنجا سکونت می گزید.

در صدر اسلام، خدمات رسانی اجتماعی یکی از کارکردهای مسجد بود که امروزه مانند گذشته یکی از مکان‌هاییست که می‌تواند به مردم در راستای کسب فرایض معنوی خدمت‌رسانی کند.

آمادگی 13 مسجد بین‌راهی صومعه‌سرا برای استقبال از مسافران نوروزی

حجت‌الاسلام منوچهر احمدی‌پور، رئیس تبلیغات اسلامی صومعه‌سرا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: بهره‌برداری از فیوضات معنوی مساجد برای بالا بردن درک و آگاهی شخص به مرحله کمال انسانی بسیار موثر است.

وی با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی بر مبنای تعالیم دینی و اسلامی بنا شده است، افزود: مردم و مسئولان توجه ویژه‌ای به نماز دارند و در این راستا تبلیغات اسلامی و مسئولان صومعه‌سرا بر خود واجب دیدند که شرایط اقامه نماز را برای مومنان فراهم کنند.

رئیس تبلیغات اسلامی صومعه‌سرا با بیان اینکه این شهرستان دارای 220 مسجد و حسینیه است، گفت: از تعداد مذکور 13 مسجد در مسیر بین راهی واقع شده‌ است که آماده استقبال از مهمانان نوروزی است.

حجت‌الاسلام احمدی‌پور تصریح کرد: با همکاری هیئت‌امنای مساجد و حسینیه‌ها، اماکن مذکور غبارروبی و در امر پاکیزگی، بهداشت و سرویس بهداشتی آماده خدمات رسانی به مسافران نورزی هستند.

وی خاطرنشان کرد: با هماهنگی‌های به عمل آمده با روحانیون مستقر و طرح هجرت، مساجد بین راهی در ایام نوروز فریضه نماز را به صورت جماعت برپا می‌کنند و مراسم‌های ایام فاطمیه نیز در این مساجد برگزار می‌شود.

فعالیت 220 مسجد در صومعه‌سرا

رئیس تبلیغات اسلامی صومعه‌سرا با بیان اینکه 220 مسجد در سه بخش صومعه‌سرا در حوزه روستایی و شهری فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: یکصد مسجد در بخش مرکزی، 70 مسجد در بخش گوراب زرمیخ و 50 مسجد در بخش تولمات است.

حجت‌الاسلام احمدی‌پور با بیان اینکه باید برنامه‌های متنوعی در مسجد برگزار شود تا جوانان جذب شوند، افزود: یکی از بهترین‌ راه‌های مقابله با جنگ نرم دشمن و تهاجم فرهنگی جذب جوانان و بصیرت‌افزایی آنان است.

وی با بیان اینکه مساجد در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش به سزایی دارند، گفت: برای برقراری نظم و انضباط اجتماعی و کاهش ناهنجاری در جامعه، شناخت مساجد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رئیس تبلیغات اسلامی صومعه‌سرا با بیان اینکه میزان بزهکاری و جرایم اجتماعی در ایران نسبت به غرب بسیار پایین‌تر است، تصریح کرد: با جذب جوانان به مساجد می‌توان این میزان را به حداقل رساند.

اهدای 600 جلد کتاب به مساجد و هیئت‌های مذهبی صومعه‌سرا

حجت‌الاسلام احمدی‌پور با بیان اینکه با اهدای کتاب باید ترویج کتاب‌خوانی در جامعه نهادینه شود، خاطرنشان کرد: در راستای بالا بردن سطح آگاهی مردم و با حمایت و تجهیز کتابخانه‌های شبستانی روستایی و شهری 600 جلد کتاب به موسسات قرآنی، مساجد، هیئت‌های مذهبی و ... اهدا شد.

وی ارزش ریالی کتاب‌های اهدایی به هر مسجد، هیئت مذهبی و ... را از ۳۰۰هزار تا دو میلیون تومان عنوان کرد.

رئیس تبلیغات اسلامی صومعه‌سرا اظهار کرد: بر این اساس در نظر داریم تا با اهدای کتاب به مساجد روستاهای این شهرستان در کنار سایر دستگاه‌های فرهنگی در مسیر توسعه کتاب و کتابخوانی گام برداریم.

حجت‌الاسلام احمدی‌پور با بیان اینکه یکی از مهمترین شاخص‌های ترقی هر جامعه‌ای رشد کتابخوانی و تولید کتاب است، افزود: جامعه‌ای که از کتاب فاصله بگیرد از رشد و تعالی فاصله می‌گیرد.

وی گفت: ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و آشنا کردن جوانان و نوجوانان با کتاب به‌ویژه کتاب‌های حوزه دین، از اهداف حمایت‌های اداره تبلیغات اسلامی شهرستان از این کتابخانه‌ها است.

فعالیت 10 مرکز قرآنی در صومعه‌سرا

رئیس تبلیغات اسلامی صومعه‌سرا با بیان اینکه 10 مرکز قرآنی در صومعه‌سرا فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: از تعداد مذکور هشت خانه قرآنی در روستاها و 2 موسسه قرآنی در صومعه‌سرا فعالیت می‌کنند.

حجت‌الاسلام احمدی‌پور با بیان اینکه در سال 93 چهار هزار و 200 نفر در کلاس‌های عمومی، تخصصی، محافل انس با قرآن و ... حضور داشتند، خاطرنشان کرد: امسال بیش از 20 محفل انس با قرآن کریم در صومعه‌سرا، تولمات و بخش گوراب‌زرمیخ برگزار شد که بیش از دوهزار نفر در این محافل شرکت کردند.

وی با بیان اینکه باید با درس آموختن از قرآن آن را در زندگی خود پیاده کنیم، اظهار کرد: درس آموختن از قرآن سبب رشد و تعالی انسان در تمام مراحل زندگی می‌شود.

رئیس تبلیغات اسلامی صومعه‌سرا افزود: قرآن کریم سرشار از دستورات سازنده زندگی است که اگر جوانان ما با این دستورات آشنایی دقیقی داشته باشند زندگی سالمی را برای خود و خانواد‌هایشان فراهم می‌کنند.

حجت‌الاسلام احمدی‌پور با اشاره به اهمیت فراگیری قرآن کریم گفت: قرآن کریم از معجزات نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و اله) است که در میان امت اسلامی به امانت گذاشته شده و همه ما وظیفه داریم تا در جهت پاسداری از این مصحف شریف تلاش کنیم.

پایان‌پیام/

کد خبر 446188

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha