امیدوارم با پیگیری جدی اقدامات ناصحیح چون حادثه شیراز در کشور ریشه کن شود

خبرگزاری شبستان: رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدام عده‌ای در شیراز این اقدام را بسیار زشت دانست و گفت: از رییس جمهور و رییس قوه قضاییه که دستورات اکید برای بررسی موضوع داده اند تشکر می کنم و امیدوارم با پیگیری جدی اینگونه اقدامات ناصحیح در کشور ریشه کن شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس در ابتدای جلسه علنی نوبت صبح امروز یکشنبه 24 اسفند با اشاره به اقدام عده‌ای در شیراز این اقدام را بسیار زشت دانست و گفت: از رییس جمهور و رییس قوه قضاییه که دستورات اکید برای بررسی موضوع داده اند تشکر می کنم و امیدوارم با پیگیری جدی اینگونه اقدامات ناصحیح در کشور ریشه کن شود.

وی اظهار کرد: عرض بنده با کسانی است که گاه تصور می کنند به خاطر نظام این اقدامات توجیه شرعی و یا انقلابی دارد سوال این است مقصود از نظام چیست؟ نظام علی العموم به معنای هویت جمعی است که بر پایه قانون اساسی شکل یافته است و یکی از ارکان قانون اساسی آزادی بیان است به ویژه در مورد نمایندگان مجلس که نص قانون اساسی این است که در تمام مسایل داخلی و خارجی می توانند اظهارنظر کنند لذا اقدامی از این سنخ که برخورد فیزیکی و غیرقانونی به خاطر اظهارنظر فردی آن هم نماینده مجلس صورت گیرد یک اقدام مخالف نظام است و تصور نشود اینگونه اقدامات کمک به نظام است بلکه درست خلاف ان است.

وی ادامه داد: با توجه به نظر صریح مقام معظم رهبری که در قبال اینگونه اقدامات فرموده اند خلاف است و کسانیکه به نظر ما تعهد دارند بدانند و مسئولین را موظف کرده اند که با این گونه اقدامات که جلسات را به هم می زنند برخورد شود.

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از طرفی باید توجه کنند که این سنخ اقدامات فقط تبعات داخلی ندارد ایران به عنوان مهمترین کشوری در منطقه که دارای ثبات قوی می باشد و نظامی دموکراتیک دارد با این روشها در اذهان مردم سایر کشورها لطمه جدی می خورد زیرا برخی ذهنهای بیمار متوسط هستند که این گونه مسایل را برجسته کنند نظیر برخی اقدامات نادرست در مورد موقعیت ایران که در این چند وقت بیان شد و دیدیم که چگونه متمسک دیگران برای تخریب چهره ایران شد.

رییس مجلس گفت: بحث در مورد درستی همه عقایدی که مطرح می شود نیست بلکه بحث این است که فایده اظهارنظر آزادانه بیشتر از آن است که به خاطر اطمینان از صحت عقاید نظامی سخت گیرانه طراحی کنیم که افراد نتوانند نظرات خود را بیان کنند لذا شیوه درست کردن نظامی که آزادی بیان رکن آن است این است که پاسخ نظراتی که تصور می شود دقیق نیست ارایه شود یعنی نوعی گفتگوهای انتقادی در کشور رایج باشد طبعاً بیش از 99 درصد آرای مختلف با این روش مورد ارزیابی قرار می گیرد که مبنای آن جدال احسنت است ممکن است مواردی توهین یا افترا یا شکستن مرزهای امنیت ملی باشد که در این موارد دادگاههای صالحه باید طبق قانون رسیدگی کنند نه اقدامات غیرقانونی از این سنخ زیرا قانون برای رفع همین گونه مرافعات وضع می شود نه اینکه هر کس سرخود حتی برای دفاع از حق خود اقدام کنند حتی اگر تعدی در حد قتل باشد صاحبان دم نمی توانند خود بدون مجوز دادگاه عمل کنند به ویژه کسانی که به نوعی محل رجوع عده ای هستند و یا قدرتی دارند باید مراقب باشند که نه تنها از گفتار و کردار آنها تلقی مباح بودن اینگونه اعمال استشمام نشود که باید تلاش کنند که فرهنگ قانون گرایی که امام (ره) در نظام جمهوری اسلامی ایران مبنای شرعی داده اند رایج کنند.

لاریجانی تاکید کرد: هم باید وزارت کشور و وزارت اطلاعات با این مساله برخورد جدی کنند و هم افرادی که به این امور می پردازند توجه کنند که اقدامات آنها نه توجیه دینی دارد و نه توجیه انقلابی و نه توجیه قانونی.

همچنین ریاست مجلس در ادامه سخنان خود به آيت الله یزدی که ریاست مجلس خبرگان رهبری را به عهده گرفته اند از جانب خود و نمایندگان تبریک گفت و برای وی آرزوی توفیق کرد.

وی همچنین از تلاشهای وزارت اطلاعات در آزادکردن دیپلمات ایرانی آقای نیکبخت نیز سپاسگزاری کرد و برای این دیپلمات نیز آرزوی توفیق کرد.


پایان پیام/

 

کد خبر 446439

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha