نماز از فحشا و گناه انسان جلوگیری می کند

خبرگزاری شبستان: رئیس شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد با بیان این که نماز از فحشا و گناه انسان جلوگیری می کند، افزود: اگر ما امر به معروف و نهی از منکر کنیم، جامعه اصلاح می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، آیت الله سیدعلی اصغر حسینی، امام جمعه یاسوج امروز (24 اسفند) در نشست شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به موضوع خودکشی در استان، گفت: این بحث برای استان ما زود است.

آیت الله حسینی با بیان این که این مساله (خودکشی) شاید 30 سال قبل کسی اسم آن را نشنیده و تا سال های اخیر در استان ما سابقه نداشته، خطاب به مسئولان استان افزود: استان را با تهران یا شهرهای بزرگ مقایسه نکنید که مثلا اینجا تصادف یا خودکشی کم است، ولی در تهران زیاد است؛ چون جمعیت کم است، باید تصادف و خودکشی بسیار کم باشد.

وی بیان داشت: باید بررسی شود چرا در استانی که نمی دانستند طلاق یا خودکشی چیست، این دو معضل بزرگ رواج پیدا کرده است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد در ادامه با اشاره به حدیثی که در آن آمده: «هر کس یک نفر را بکشد، مثل این است که همه مردم را کشته است»، عنوان کرد: هیچ کس حق ندارد در مجالس عمومی کلمه خودکشی را بر زبان آورد، زیرا این کار تبلیغ برای این کار است.

حسینی اظهار داشت: ما باید بدانیم و فکر کنیم که چکار کنیم تا اعتقادات قوی شود؛ باید از خانواده شروع کرد.

وی با بیان این که فرزند از زمان تولد همه چیز را می فهمد با ذکر داستانی از سید رضی، ادامه داد: سید رضی نقل می کند "وقتی شیخ مفید کفالت این دو را به عهده گرفت سید مرتضی (در بحث علمی تبحر داشت) به مادرش گفت: بعضی بحث ها را وقتی استاد شروع می کند می فهمم، مادرش گفت: پدرت درس خصوصی برای چند شاگرد داشت گاهی در اتاقی که نوزاد بودی درس ها را شروع می کرد و به خاطر این بعضی درس ها که با همان موضوع است را می فهمند."

امام جمعه مرکز کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: پدر و مادر باید بتوانند و بدانند چگونه تربیت کنند.

 آیت الله حسینی نخستین معلم را پدر و مادر مخصوصا مادر دانست و افزود: اگر والدین برای تربیت فرزند در کودکی نتوانستند کاری کنند، در بزرگسالی دیگر نمی شود کاری کرد.

وی با ذکر مثالی در این زمینه که اگر درختی بزرگ باشد و بخواهند بلندش کنند، می شکند، تصریح کرد: اگر فرزند در کودکی تربیت شود از هر استادی، دستگاهی و معلمی اثر آن بیشتر است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد دومین عامل تاثیرگذار در تربیت فرزندان را معلم دانست و اظهار داشت: صدا و سیما و مبلغین نیز به دلیل تاثیرگذاری، نقش موثری در این زمینه دارد.

حسینی با بیان این که برخی افراد فقط کار اداری را کار می دانند، تصریح کرد: باغداری، دامداری، کشاورزی و کار در خانه هم کار محسوب می شود؛ اگر فرهنگ کار را رواج دهیم، فقیر در جامعه کم می شود.

وی یادآور شد: اگر کار به این مفهوم است که در ذهن ماست فقیر زیاد داریم، ولی اگر مفهوم کار تغییر کرد و کار بنایی، باغداری، دامداری و ...کار بدانیم، فقیر کم می شود؛ البته با این وضع موجود سخت است، اما نشد نیست.

امام جمعه یاسوج با بیان این که کار فرهنگی مثل ساختمان سازی زودبازده نیست و نیازمند زمان است و  در آینده نتیجه آن ثمر بخش است، اذعان کرد: روحانیون، صدا و سیما، اساتید و همه دست به دست هم بدهند و نه فقط در قالب جلسات و کارگروه ها، بلکه همه مبلغ شوند و کار کنند.

حسینی با بیان این که اگر ما امر به معروف و نهی از منکر کنیم جامعه اصلاح می شود، عنوان کرد: وقتی مادری با وضو به بچه خود شیر داده و خدا و پیغمبر را در لالایی به او یاد بدهد، مفید است اما اگر بخواهد در سن 15 یا 16 سالگی مسائل را به او یاد بدهند، بسیار مشکل است.

وی با بیان این که نماز از فحشا و گناه انسان جلوگیری می کند، گفت: اسلام برای شادی و خوب زندگی دستوراتی دارد.

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 446650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha