کتب قدیمی و نسخ خطی دانشگاه شهید چمران اهواز رونمایی رونمایی شد

خبرگزاری شبستان: بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ کتاب قدیمی، نسخ خطی، چاپ سنگی و سربی امروز(۲۴ اسفند) در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر محمد رعایایی اردکانی سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، در این آیین با تاکید بر حفاظت و نگهداری مطلوب کتاب های قدیمی گفت: هر گونه کمکی جهت حفاظت از این مجموعه نفیس لازم باشد، انجام می دهیم.

 

دکتر علیرضا جلیلی فر رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز اضافه کرد: این مجموعه نفیس پیش از این تقریبا به مدت 40 سال بدون استفاده و بهره برداری در ساختمان دانشکده سه گوش نگهداری می شد.

 

وی با بیان اینکه از سال گذشته مراحل انتقال این کتاب ها به پردیس دانشگاهی و ساختمان جدید دانشکده آغاز شد افزود: نیمه اول سال جاری امسال مرحله دوم انتقال کتاب های قدیمی و با ارزش انجام شد و بالغ بر یک هزار و 200 جلد کتاب خطی، چاپ سربی و سنگی اکنون در این دانشگاه نگهداری می شود.

 

جلیلی فر با اشاره به اینکه این کتب مجموعه ای بسیار نفیس است و شاید در هیچ کتابخانه ای در کشور این مقدار کتب با ارزش قدیمی یافت نشود تصریح کرد: ارزش مالی بعضی از این کتاب ها به 30 میلیون تومان و ارزش کل این مجموعه را نزدیک به یک میلیارد تومان است.

 

همچنین دکتر قاسمی مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، قدمت برخی نسخه های قدیمی این کتابخانه را 400 سال عنوان کرد و اذعان داشت: برخی نسخ آن مانند ترجمه ای از صحیفه سجادیه، مخزن الاسرار با حاشیه نویسی، کتب چاپ سنگی کلکته یا استانبول، کتب شاعران هندی منحصر به فرد هستند.

 

وی با بیان اینکه کتب منحصر بفرد زیادی در این مجموعه وجود دارد که از جمله آنها توضیح المسائل و قرآن، کتب ستاره شناسی کهن، پزشکی، ادبیات و... است عنوان کرد: فهرست بندی کتاب های قدیمی و نسخ خطی در حال انجام است و پس از آن به صورت کتابچه توصیفی در اختیار دانشگاه قرار می گیرد.

 

دکتر نصرالله امامی عضو هیات علمی گروه زبان وادبیات فارسی نیز با اشاره به آغاز جمع آوری کتب قدیمی و نسخ خطی از دهه 1350 در دانشگاه خاطر نشان کرد: کتب موجود، حاصل خرید تعدادی از کتب نفیس در آن سال ها و کتب اهدایی برخی خیرین است.

 

در ادامه دکتر پروین گلی زاده عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی، نگهداری و حفاظت از کتب قدیمی را امری مهم دانست و تاکید کرد: در بین کتب قدیمی و خطی 125 جلد کتاب با موضوع فرهنگ ملل مختلف وجود دارد و این مجموعه با ارزش میراث و اموال فرهنگی کل جامعه است که باید حفاظت و پاسداری شود.

 

آرش آذر پناه دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه ارزش برخی نسخه های چاپ سربی از کتب خطی بیشتر است از جمله این کتاب های با ارزش در مجموعه را سفرنامه مظفرالدین شاه به فرنگ دانست که نخستین کتاب چاپ سربی در چاپخانه سربی ایران در تبریز به شمار می رود.

 

پایان پیام/

کد خبر 446664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha