می‌خواستیم برخی مسائل را جیغ بزنیم/ تماشای فیلم حال مردم را خوب می کند

خبرگزاری شبستان: محمدعلی حسین نژاد گفت: اصرار داشتیم که فیلم را خارج از تهران بسازیم تا جغرافیای بهتری از از کشورمان نشان دهیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، شاید بتوان فیلم سینمایی «طعم شیرین خیال» با تهیه کنندگی محمدعلی حسین نژاد، کارگردانی کمال تبریزی مناسب‌ترین اثر در جمع فیلم‌های اکران نوروزی برای خانواده دانست که تهیه کننده و کارگردان آن ضمن اشاره به نکاتی مهم و جدی برای حفاظت از محیط زیست، تمام تلاششان را برای ساخت اثری نشاط آور به کار برده اند. در این فیلم دختری به نام شیرین(نازنین بیاتی) که به معرفی داستان خواستگارش که استادش(شهاب حسینی) نیز هست می پردازد. محمد علی حسین نژاد تهیه کننده فیلم سینمایی طعم شیرین خیال در یک گفتگوی به مناسبت اکران نوروزی این فیلم به زوایای مختلف تولید این اثر پرداخته است. وی معتقد است که مردم با تماشای این فیلم در ابتدای فصل بهار حال خوبی پیدا خواهند کرد و این این آن چیزی بوده که در ابتدا مد نظر این سینماگر کهنه کار بوده و بر همین اساس به انتخاب عوامل فیلم هم پرداخته است. مشروح این گفت و گو در دو بخش تقدیم شما می شود:

 

آیا گمان نمی کنید که این فیلم با توجه به دیالوگ‌های خیلی رو و مستقیم کاراکتر استاد، شباهت زیادی به فیلم های آموزشی پیدا کرده است؟

 بخشی از این مسئله بر می گردد به داستان و شخصیت اول مرد فیلم که استادی با تخصص انرژی‌های نو و محیط زیست است و موضوع و عنوان کلاس و اردوی علمی هم که برگزار می کند همین است بنابراین نکاتی که گفته می شود متناسب با همین فضا و مسائلی است که ما هم می‌خواستیم عنوان کنیم. البته این دیالوگ‌ها می‌توانست پیچیده‌و تخصصی‌تر هم باشد که به اصرار کارگردان و با توجه به اینکه در سینما کمتر گفته شده و باید برای مخاطب عام قابل فهم باشد، سعی شد ساده تر شود. گرچه به قول کارگردان ما به دلیل اینکه برخی از مسائل در جامعه ما به شدت مورد غفلت واقع شده، می خواستیم آنها را جیغ بزنیم و به همین دلیل از برخی دیالوگهای خیلی رک و مستقیم استفاده کردیم که شاید بر اساس منطق سینمایی کمی مشکل ایجاد کند اما بر اساس نیاز زمان لازم بود.

 

آیا برای ساخت این فیلم سفارش دهنده داشته اید؟

این ایده ای بوده که به ذهن من رسیده وسپس با فیلمنامه نویس مطرح کردم البته بعد آن را به جاهایی ارائه کرده ایم که از ما حمایت کنند اما متاسفانه تا این لحظه هیچ کمکی به ما نشده است و همه کار نتیجه سرمایه و ایمان و تعهد کلیه گروه سازنده است.

 

 چرا از خانم نغمه ثمینی که بیشتر در عرصه تئاتر فعالیت داشته اند برای نوشتن فیلمنامه استفاده کرده اید؟

به دلیل شکل روایت می خواستیم فردی باشد که به لحاظ دراماتوروژی تخصص و سابقه کافی داشته باشد و از سویی دیگر شیوه بیانمان مانند افسانه و حکایت‌های کهن ایرانی و شرقی باشد که سعس می کند در قالب روایت یک قصه شیرین حکم و پیام و توصیه‌های اخلاقی و فلسفی خودش را بیان کند و در آنجا راوی خودش در متن قضایا و داستان حضور دارد و به همین دلیل شما هم اکنون در ساختار سینمایی اثر هم می بینید که حتی در لحظات حساس چون راوی در خود را در موقعیت خاصی تصور می کند ما هم او را در همان محل می بینیم. به همین دلیل فکر می کردیم که خانم نغمه ثمینی بهترین گزینه برای نوشتن در چنین قالبی هستند ضمن اینکه ایشان تجربه نگارش چندین فیلمنامه سینمایی خیلی خوب هم دارند که البته به دلیل اینکه فیلمنامه های سختی هستند با توجه به وضعیت سینمای ایران امکان ساختشان وجود نداشته است.

 

چرا کرمان را به عنوان لوکیشن فیلم انتخاب کرده اید؟

اول اینکه با توجه به اینکه داستان اکثر فیلم‌های سینمایی در آپارتمان‌های تهران اتفاق می افتد ما اصرار داشتیم که خارج از تهران باشیم و جغرافیای بهتری از کشورمان نشان دهیم. دوم اینکه کرمان به لحاظ شرایط طبیعی‌اش که هم کویرو هم ییلاق  دارد و هم دانشگاه‌ها و مسائل اقتصادی پیشرفته ای دارد ولی در عین حال بافت بومی خود را به خوبی حفظ کرده و مردم آنجا هم خیلی شریف و هنردوست هستند که خیلی هم همکاری می کردند این منطقه را انتخاب کردیم.

 

گفته می‌شود که نمونه هایی از «خانه پاکی» که شما در این فیلم نمایش داده‌اید توسط تعدادی از محققین آلمانی در ایران ساخته شده است آیا شما آنها را دیده‌اید؟

بله به طور پراکنده نمونه‌هایی بوده و ما هم هر نمونه‌ای که در دنیا بوده را با بازدید و یا دیدن عکس و فیلمشان مورد بررسی قرار داده‌ایم اما مشاورین معماری ما در طراحی صحنه سعی کردند که در طراحی شهر ایده‌آل فیلم ما به معماری سنتی و بومی ایران و کرمان اما مناسب برای زندگی امروزی رجوعی داشته باشند و به ترکیبی مناسب با منطقه دست پیدا کنند.

 

آقای تبریزی کارگردان محترم اثر اعلام کرده اند که از پیشرفته ترین تکنولوژی‌های سینمایی برای ساختاین اثر بهره برده‌اند، لطفا کمی در این خصوص توضیح دهید.

در این فیلم به صورت ترکیبی از رئال و انیمیشن بهره برده‌ایم که در طول اثر تصاویر تخیل راوی با تکنولوژی کمیک کپچر ساخته شده اما در تصویر خیال آخر  که انیمیشن به سمت واقعیت حرکت می کند از تکنولوژی CGI یا همان تصویر سازی کامپیوتری سه بعدی استفاده کرده ایم.

 

 آیا کارگردانی بخش انیمیشن هم به عهده آقای تبریزی بوده؟

نظارت کارگردانی اصلی در این بخش هم به عهده ایشان بوده اما ، مدیر امور طراحی و اجرای سکانس‌های انیمیشن که تحت نظر آقای تبریزی کار کرده اند آقای حسین جمشیدی گوهری بودند.

 

آیا این امکانات در ایران وجود داشته و یا این کار در خارج از کشور انجام شده؟

بخشی از امکانات این کار در ایران وجود داشته است و بخش دیگری را از خارج از کشور به صورت اجاره‌ای آورده ایم و یا از هنرمندان و متخصصین ایرانی که در خارج از کشور مشغول به کار بوده‌اند و در ا ین زمینه تخصص داشته اند بهره برده ایم.

 

نحوه شناسایی این افراد چگونه بوده است؟

 بخشی  از این افراد را من وآقای جمشیدی در فستیوال‌های خارجی دیده بودیم. درابتدا هم ازسبکیاز کمیک کپچر که کمی فانتزی تر بود استفاده کرده بودیم که با اصرار کارگردان تیم و سبک را تغییر دادیم.

 

ادامه دارد...

 

گفتگو:محمدصالح حجت الاسلامی

کد خبر 448518

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha