حجت الاسلام محمدجواد نوروزی، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به چگونگی تحقق شعار "دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی" در خصوص پروسه تحول علوم انسانی اظهار کرد: پیش از پاسخ به این سوال باید دانست ضرورت همدلی و همزبانی ملت و دولت باید بر اساس مبنای فکری مشترک باشد؛ مبنای فکری که می توان در مباحث جامعه شناسی از آن به هویت تعبیر کرد.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر مبنای فکری ما توجیه و تبیین کننده همدلی و همزبانی میان دولت و ملت است به این معنا که آبشخور این همدلی و همزبانی، مبانی فکری مشترک است و اگر بخواهیم این مساله را در سطح کاربردی و ایعاد زنگی اجتماعی خود ساری و جاری کنیم، طبیعتا نیازمند نظریه پردازی خواهیم بود.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در حقیقت همدلی و همزبانی میان دولت و ملت می تواند پایه و اساس دیدگاه ها و نظریات و چارچوب های علمی باشد و برای کشف این چارچوب ها و تبیین علمی آنها به طور طبیعی باید ورود به عرصه علوم انسانی پیدا کرد، اما علومی که پایه و مبانی فکری آن اسلامی است.
وی افزود: بنابراین، اگر موفق شویم در ابعاد مختلف این همدلی و همزبانی را در چارچوب دینی تبیین و تعیین کنیم، قادر خواهیم بود یک رویه علمی از مبانی خود را از آن لایه های بنیانی و فکری به عرصه روزمره زندگی کشانده و موجب پویایی و پایداری این همدلی و همزبانی در گذار زندگی اجتماعی خود شویم.
مولف کتاب های "نظام سیاسی اسلام" و " فلسفه سیاست" تاکید کرد: دولت با توجه به ساختار اجرایی که متصدی آن است و ضرورت برنامه ریزی ساختاری و ساماندهی، می تواند به لحاظ مدیریت فکری و مهندسی فرهنگی کمک شایانی در خصوص تحول علوم انسانی داشته و به این ترتیب مصداق شعار همدلی و همزبانی دولت و ملت شود.
حجت الاسلام نوروزی در ادامه ابراز کرد: همچنین دولت با بسیج کردن امکانات اعم از مادی و معنوی و شناساندن نیروها و برنامه ریزی در جهت تحول علوم انسانی و اسلامی کردن این علوم می تواند کمک شایانی را انجام دهد.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) ابراز کرد: بنابراین، اگر دولت قصد دارد ضمن همدلی و همزبانی با ملت، گام هایی در زمینه علمی و تحول علوم انسانی بردارد، باید به صورت عملی بر این همدلی و همزبانی جامه عمل بپوشاند.
این کارشناس علوم سیاسی با تاکید دوباره بر نقش دولت در تحول علوم انسانی یادآور شد: دولت با کوشش در جهت زمینه سازی برای تولید علم می تواند همدلی و همزبانی خود را با ملت در قالب نظریه های مختلف در ساحت های گوناگون علوم انسانی به منصه اجرا برساند.
پایان پیام/
نظر شما