اقدام به ساخت مساجد به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته می شود

خبرگزاری شبستان: مجلس مصوب کرد کسانی که اقدام به ساخت مسجد می کنند هزینه های پرداخت شده شان به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته می شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 18 فروردین و در بررسی طرح یک فوریتی حمایت از احداث تجهیز نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه ها در ماده 17 مصوب کرده اند چنانچه معدیان مالیاتی با هماهنگی معاونت نسبت به ساخت تجهیز و تکمیل توسعه نوسازی مساجد و یا فضاهای فرهنگی مربوط اقدام کنند هزینه های پرداخت شده به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته می شود.

در ادامه بررسی این ماده مقداد نجف نژاد نماینده بابلسر پیشنهاد حذف این ماده را داد و گفت: با وجود این ماده درآمدهای دولت کم می شود و کار خیری را که افراد برای مساجد انجام می دهند با عدم پرداخت مالیاتی زیرسوال می بریم.

محمدرضا باهنر نایب رییس دوم مجلس که ریاست جلسه را به عهده داشت این اخطار را وارد دانست و گفت: این ماده با اصل 75 مغایر است و باعث کم شدن درآمدهای دولت می شود.

وی این اخطار را به رای نمایندگان گذاشت تا طبق آن ماده 17 حذف شود اما نمایندگان با آن مخالفت کردند.

جعفر قادری نماینده شیراز در مخالفت با حذف این ماده گفت: کمترین کاری که ما در نظام دینی و اعتقادی مان که می توانیم انجام دهیم کمک به کارهای خیر و عام المنفعه است.

وی گفت: کشورهای اروپایی حجم نظامهای خیریه شان بسیار بیشتر از ما است و آن به دلیل این است که در خدمت کارهای خیر است و این جزئی از هزینه های قابل قبولی مالیاتی است.

وی تصریح کرد: اگر مسجدی ساخته می شود دولت یک پنجم را پرداخت می کند و اینگونه نیست که تمامی هزینه ها از محل مالیاتها تامین شود بلکه مردم خودشان را مساجد را می سازند و ما فقط از دولت انتظار حمایت داریم.

محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان در موافقت با حذف این ماده گفت: شاه بیت این طرح این است که مساجد را از ما می گیریم این در حالی است که از اغاز دین اسلام مساجد با رویکرد مردم محوری ایجاد شده اند.

وی تصریح کرد: ما داریم روحیه خیرخواهی در مساجد به بحث مالیات گره می زنیم و این درست نیست.

محمدرضا خباز معاونت تقنینی معاون پارلمانی رییس جمهور نیز در موافقت با پیشنهاد حذف این ماده گفت: این ماده مخالف اصل 75 قانون اساسی است و قطعاً شما مایل نیستید چیزی را تصویب کنید که مخالف قانون اساسی باشد و قطعا شورای نگهبان این ماده را برمی گرداند.

وی گفت: هرگونه تخفیف و ترجیح در قانون برنامه ممنوع است چه برای مسجد و چه حسینیه تخفیفات و ترجیحات در قانون برنامه پنجم ممنوع شده است.

وی با اشاره به استفتایی که در زمان حیات امام خمینی (ره) در مورد مساجد از وی شده بود فرمودند: مردم خودشان مساجد را می سازند پس اجازه دهید خودشان نیز آنها را اداره کنند تا احساس کنند که مساجد متعلق به آنهاست پس چرا ما می خواهیم با این کار را مساجد را از مردم بگیریم.

حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی رییس کارگروه بررسی طرح فوق نیز در مخالفت با پیشنهاد حذف این ماده گفت: می گویند این خلاف قانون برنامه است در حالیکه در قانون برنامه چهارم و پنجم همچین چیزی آمده است ما می بینیم در تمام دنیا و به ویژه در آمریکا دیده ایم چگونه کارهای خیر را می پذیرند و از انها استقبال می کنند.

وی تصریح کرد: بعضی دوستان می گویند با این ماده ممکن است افراد ریا کنند چه ایرادی دارد ما کار خوب افراد را تشویق کنیم چرا ما برای احیای مراکز دینی و به ویژه مساجدمان نباید تشویقهایی را در نظر بگیریم.

در نهایت نمایندگان با پیشنهاد حذف این ماده مخالفت کردند و بدین ترتیب ماده 17 مصوب شد و کسانی که اقدام به ساخت مساجد می کنند هزینه های پرداخت شده شان به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پرداخت شده، پذیرفته می باشد.

پایان پیام/

 

کد خبر 449405

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha