مجید مهردوست، مسئول گنجینه نجوم، سلاح و ظروف موزه آستان قدس رضوی به خبرنگار خبرگزاري شبستان در مشهد گفت: ماکت دستاوردهای انرژی صلحآمیز هستهای ایران در گنجینه موزه آستان قدس رضوی به نمايش گذاشته شده است.
وي افزود: این ماکت از جنس پتینه است که به صورت نقشه ایران طراحی شده و دستانی که یکی از آنها از منطقه خراسان و دیگری از بوشهر به نشان نیروگاههای هستهای آن منطقه بیرون آمده است، بیانگر دستاورد دانشمندان هستهای است.
مسئول گنجینه نجوم، سلاح و ظروف موزه آستان قدس رضوی با بیان اینکه به همراه این ماکت نمادهایی از کیک زرد خالص، کیک زرد ناخالص، پودر اکسید اورانیوم و نمک سبز نیز در معرض نمایش قرار گرفته است، گفت: همچنین اولین تمبر یادبود انرژی هستهای که در بهمن سال 1385 توسط رئیسجمهور وقت، رونمایی و در فروردین 1386 توسط پست جمهوری اسلامی به چاپ رسید، در این مرکز نگهداری میشود.
مهردوست با اشاره به اینکه طراحی و انتشار تمبر انرژی هستهای، به دنبال اعلام دستیابی ایران به اورانیوم غنیسازی شده با غنای 5/3 درصد در فروردین سال 1385، صورت گرفت، اظهار داشت: این تمبرِ یک قطعهای در تیراژ450هزارسری، تصاویری نمادین از پرچم ایران، به نشانه اراده ملی ایرانیان، کبوتر سفید درحالیکه برگ زیتون به دهان گرفته به نشانه صلح جهانی، و در چهارگوشه، نمادهایی از کاربرد صلحآمیز انرژی هستهای در عرصه کشاورزی، برق، پزشکی و صنعت را در کنار برگ زیتون به نمایش گذاشته است.
مسئول گنجینه نجوم، سلاح و ظروف موزه آستان قدس رضوی تصريح كرد: این فرایند، در تاریخ 22 فروردین 1385، توسط رئیس جمهور وقت و رئیس سازمان انرژی اتمی آن زمان، به صورت نمادین به موزه مرکزی آستان قدس رضوی اهدا شد.
گفتني است، ایران در 20 فروردین سال 1385، موفق به توليد چرخه كامل سوخت هستهاي در مقياس آزمايشگاهي شد و خبر دستيابى به فناورى غنىسازى اورانيوم و راه اندازى يك زنجيره كامل غنىسازى توسط سانتريفيوژهاى ساخت ايران اعلام شد که در پی این موفقیت، ايران به كشورهاي عضو باشگاه اتمي پيوست و پس از آن با تصويب شوراى عالى انقلاب فرهنگى، به پاس قدردانى از دانشمندان جوان ايرانى در دستيابى كشور به فناورى صلح آميز هسته اى، 20 فروردين در تقويم رسمى ايرانيان «روز ملى فناورى هستهاى» نام گرفت.
پايان پيام/
نظر شما