خبرگزاری شبستان-مازندران
18 فروردین در ایران به عنوان روز سلامت و 24-17فروردین به عنوان هفته سلامت نامگذاری شده است.
سلامت دارای ابعاد و تعاریف مختلف و همچنین شامل افراد زیادی می شود اما سلامت مادران از نکات حائز اهمیتی است که باید به آن، توجه ویژه شود.
سید پرویز رضوی، کارشناس ارشد مدیریت بهداشت و درمان امروز (23 فروردین) درباره اهمیت سلامت مادران و تاثیرات آن، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: افزایش سطح آگاهی مردم منجر به تغییر رفتار می شود که در این بین، خانواده از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه در بین اعضای خانواده، نقش مادر به عنوان «مادر» حائز اهمیت است، افزود: سلامت مدیر خانواده (مادر)، سلامت اعضای دیگر خانواده را درپی دارد.
رضوی اظهار کرد: سطح آگاهی یک مادر منجر می شود که خود مادر از دوران بارداری، خود مراقبتی را آغاز نماید یعنی اطلاع داشته باشدکه فرزندانی را به دنیا خواهند آورد در جهت سلامت کودکشان، نقش ایفا نماید.
وی افزود: همین مادر آگاه و سالم، مراقبت های دوران کودکی و نوزادی فرزند خود از جمله ارتباط با مرکز بهداشت جهت الگوی سلامت، جدول واکسیناسیون قد و وزن کودک، ایفا خواهد نمود.
رضوی بیان کرد: ما معتقد هستیم که پیشگیری بهتر از درمان است و همچنین مخارج درمان را ندارد و در این سطح پیشگیری، مادر نقش اول را در جهت سلامت خانواده و در مرتبه بعدی، سلامت جامعه را دارد.
وی ابراز کرد: مادر مدیر و سالم در تغذیه خانواده هم نقش مهم و اثر گذاری دارد وهمچنين تغذیه کودکان، تغذیه بیماران منزل، تغذیه سالمندان و تغذیه مهمانان و همچنین سلامت آنها، نقش مهمی را دارد.
رضوی گفت: مادر سالم و مدیر در رفتار اعضای خانواده و آماده کردن فضای شاداب در خانواده و در مرتبه بعدی انتقال این سلامت به جامعه، نقش مهمی را اجرا می کند.
منصوره علیزاده، کارشناس علوم آزمایشگاه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: بی توجهی به مادران، خسارت های جبران ناپذیری بر خانواده، جامعه و ... دارد که باید مسئولان در تببین نقش مادران، اهتمام مضاعف داشته باشند.
وی به نقش مهم مادران در تربیت فرزندان اشاره کرد و یادآور شد: با بهبود سلامت خانواده، سلامت جامعه تضمین می شود.
علیزاده با اشاره به ولادت پرخیر و برکت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و روز مادر، تصریح کرد: مادران در بهداشت و سلامت خانواده، نقش موثری دارند و باید بیش از پیش به آنها، توجه شود.
وی به مراجعه بیماران برای آزمایش خون اشاه کرد و افزود: بسیاری از بیماران از اهداء چند قطره خون، واهمه دارند که با توجه به مشاهده عینی و تحقیق میدانی، بیشتر این ترس ها از دوران کودکی نشات می گیرد.
علیزاده تصریح کرد: مادران باید برای سلامت خانواده، ارزش بیشتری قائل شوند و علاوه بر سلامت جسم به سلامت روحی فرزندان نیز عنایت ویژه داشته باشند.
وی بیان کرد: ارزش مادران در خانواده باید به درستی بین فرزندان نهادینه شود چرا که ارتقاء و بهبود سلامت خانواده و جامعه در گرو سلامت مادران است.
علیزاده ابراز کرد: فرزندان که آینده ایران و مادران فردا می شوند و در جامعه نیز نفش های متعدد را ایفا می کنند در دامن مادران، تربیت و پرورش می یابند.
وی، تکیه گاه بودن برای اعضای خانواده، ایفای نقش مادری و دوست دلسوز را از نقش های بانوان ایرانی دانست و تاکید کرد: تغذیه، توجه عاطفی، روحی و اجتماعی را زنان سالم بر عهده دارند و باید به نقش ارزشمند آنها در جامعه، آگاه بود.
پایان پیام/
نظر شما