سایه تقلید از غرب بر سر موسیقی سنتی ایران

خبرگزاری شبستان: رئیس حوزه هنری استان قزوین با اشاره به مشکل تقلید در حوزه موسیقی گفت: وقتی یک سلیقه و سبک روی کلیت موسیقی ایران سایه انداخت آن زمان نشانه ای از هنر موسیقی ایرانی نخواهد ماند.

محمد کرم اللهی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین بیان کرد: در بحث موسیقی آنچه اهمیت دارد این است که موسیقی باید ترجمان آهنگ و ریتم درونی و اعتقادی مردم ایران باشد و اگر چیزی غیر از این باشد، ناکوک و ناساز است و در واقع آن ساز خوش نشین و خوش لحن انقلاب به صدا درنیامده و در سازی ناکوک و بی ارتباط با اجتماع ایران دمیده شده است.

وی ادامه داد: موسیقی یک هنر ویژه و اثرگذار است و باید دید در خصوص این موسیقی که حساسیت هایی نیز در حوزه فکری نسبت به آن وجود دارد چگونه باید برخورد کنیم.

رئیس حوزه هنری استان قزوین با اشاره به نقش هنر در تعالی انسان اضافه کرد: موسیقی و هنر اگر در خدمت تعالی انسان ها باشد، این موسیقی سالم و در خدمت مردم و خلق خدا است ولی اگر موسیقی و یا هر هنر دیگر نسبتی با ارزش ها و اعتقادات ما نداشته باشد، دچار انحراف است.

وی عنوان کرد: البته اگر هم نگوییم این انحراف مطلق است ولی این چنین هنری خنثی است زیرا دردی را درمان نکرده و فکری را تعالی نمی بخشد و در واقع یک حرکت رو به پایین است زیرا هر جریان فرهنگی باید انسان را میل به صعود داده نه اینکه میل به سقوط دهد.

کرم اللهی افزود: اگر عرصه موسیقی نسبتی با ارزش ها و هنجارهای اسلامی و انقلابی نداشته باشد میل به سقوط دارد و وضعیت امروز نیز در حوزه موسیقی یک وضعیت بینابین است زیرا ما کار خوب، بد و خنثی در این حوزه داریم که اینگونه کارها در همه عرصه ها و رشته ها هنری قابل رصد است ولی در عرصه موسیقی کار خنثی و بد بسیار داریم و کار معیار و هم تراز انقلاب اسلامی کم داریم.

وی تأکید کرد: هنر موسیقی سنتی ما نسبت بسیار نزدیکی با بایدها، باورها و ارزش ها، هنجارها و اعتقادات ما دارد، این سوال وجود دارد این حوزه چه سهمی از فعالیت های موسیقی کشور را دارد و ما بیشتر به کدام جنبه ها و بخش های موسیقی متمرکز شدیم.

رئیس حوزه هنری استان قزوین توضیح داد: ما بیشتر به سمت مباحث جدیدی که پیش می آید می رویم در حالی که این جدید بودن به معنای به روز بودن نیست بلکه به معنای مقلد بیشتر بودن است زیرا این جدید بودن و نوآوری را در بستر موسیقی سنتی خود پیدا نمی کنیم بلکه از فضای بیرون مرزها و غرب می آوریم و سپس می خواهیم آن را با فشار به ساختار اجتماع خود تحمیل کنیم که به تبع مقاومت و واکنش وجود دارد زیرا ما صاحب فرهنگ و تمدنی بزرگ و باستانی هستیم.

وی اعلام کرد: در فرهنگ و تمدن بزرگ ما هر چیزی که بخواهد بیاید و در شاکله فرهنگی ما جای گیرد باید شرایطی داشته باشد تا بتواند خود را همراه با جریان های فکری و اعتقادی قالب اجتماع ما کند و اگر خارج از این بخواهد باشد محکوم به سقوط باشد.

کرم اللهی با اشاره به سبک های مختلف موسیقی اظهار کرد: در حوزه موسیقی سبک جاز، الکترونیک و پاپ وجود دارد که ما اینها را رد نمی کنیم  زیرا یک بخش از موسیقی هستند ولی به همین اندازه که به این سمت تمرکز می کنیم باید به همین میزان به موسیقی سنتی خود نیز توجه کنیم.

وی تصریح کرد: سبک های دیگر نیز یک بخش و سلیقه در موسیقی هستند ولی وقتی یک سلیقه و سبک روی کلیت موسیقی ایران سایه انداخت آن زمان نشانه ای از هنر موسیقی ایرانی نخواهد ماند زیرا تعریف از موسیقی نیز تغییر می کند.

رئیس حوزه هنری استان قزوین یادآور شد: شرایط امروز این است که هر نوع ترنمی را موسیقی می دانیم چه این ترنم اصالت و ارتباطی با حوزه های فرهنگی ما داشته باشد و چه نداشته باشد که این امر غلط است و یک نگاه راهبردی نیست.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه موسیقی الکترونیک سهل الوصول است و آسان نواخته می شود و با یک ساز قدرت نواختن 20 ساز وجود دارد در نتیجه دسترسی آسان تر و جذابیت بیشتر است و موسیقی سنتی ما توان مقاومت در این عرصه را نخواهد داشت.

پایان پیام/

 

کد خبر 450418

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha