به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست خبری امروز دوشنبه 24 فروردین که با عنوان گزارش 600 روزه وزارت کشور برگزار شد گفت: امروز گزارش 20 ماهه وزارت کشور را و ستاد وزارت کشور را ارایه میدهیم و گزارش استانداریها را در جلسه دیگر ارایه میکنیم.
وی اظهار کرد: دولت تدبیر و امید با اعلام برنامهها در زمان انتخابات از طرف رییس جمهور سیاستهای کلی و برنامه ها را در حوزه های مختلف اعلام کرد و در هنگام رای اعتماد به وزرا نیز این برنامه ها به مجلس اعلام شد.
رحمانی فضلی تصریح کرد: وزارت کشور هم در حوزه سیاست داخلی با توجه به تهدیدات و برنامه رییس جمهور بحث وحدت و همگرایی و مشارکت فعال و فعالیتهای قانونی را در حوزه احزاب و حمایت از فعالیتهای احزاب و ایجاد یک پارچگی در مورد فعالیت و احزاب پیگیری کرد و هم در حوزه امنیت پایدار به ویژه در مناطق مرزی وضع امنیت را مورد پیگیری قرار داد.
رحمانی فضلی تصریح کرد: موضوع توسعه در مناطق محروم و مرزی در استانها از جمله سیاستهای وزارت کشور بود که خوشبختانه این موضوع پیگیری شد.
وی با اشاره به انتخاب استانداران خاطرنشان کرد: ما در بحث انتخاب فرمانداران به عنوان یکی از فعالیتهای مهم پرداختیم زیرا فرمانداران در فصل انتخابات بسیار مهم هستند و بایستی سوابق موضوع همانند بحث اعتدال و قبول سیاستهای دولت در بحث فرمانداران لحاظ می شد و در همین زمینه تاکنون دولت تدبیر و امید 392 فرماندار را از مجموع 429 فرماندار یعنی 91 درصد از فرمانداران انتخاب و انتصاب کرده است.
وزیر کشور تاکید کرد: 37 فرماندار در مرحله استعلام هستند و یکی از ویژگیهای انتخاب فرمانداران در دولت تدبیر و امید این بوده است که فرمانداران از کادر وزارت کشور انتخاب شده اند این در حالی است که در دولت دهم تنها تعداد 164 فرماندار جزء کادر وزارت کشور بودهاند اما در دولت یازدهم تاکنون 308 نفر از فرمانداران یعنی حدود 79 درصد جزء کادر وزارت کشور هستند و 84 نفر از سایر دستگاهها مامور شده اند که این رقم، رقم قابل قبولی است.
وزیر کشور گفت: ما در یک دولت دهم یک فرماندار زن نداشتیم اما در دولت یازدهم 4 نفر فرماندار زن داریم و در عین حال 7 نفر نیز بخشدار زن داریم.
وی با اشاره به فعالیتهای وزارت کشور در حوزه خانه احزاب گفت: ما بحث راه اندازی خانه احزاب را با جدیت پیگیری کردیم و جلسات متعددی با دوستان احزاب برگزار کردیم که در این جلسات نظرات اینها به هم نزدیک شده است و انشاالله خانه احزاب در آینده نزدیک کارش را شروع می کند.
وی بیان کرد: در بحث قانون احزاب نیز سعی کرده ایم بین مجلس مرکز پژوهشها نمایندگان احزاب و وزارت کشور یک همگرایی ایجاد شود تا هر چه سریعتر قانون احزاب را تهیه و به دولت بفرستیم که بااین قانون پشتیبانی های خوبی از فعالیت احزاب و کمک های قانونمند انجام میشود.
وی همچنین با بیان اینکه لایحه تقسیمات کشوری را وزارت کشور به دولت فرستاده است گفت: تاکنون 650 جلسه شورای امنیت و کمیتههای زیرنظر آن در حوزه امنیت داشتهاند که خوشبختانه ما شرایط پایداری را در حوزه های امنیتی در مناطق مرزی داریم.
وی اضافه کرد: ما به جز موارد جزیی در بحث های امنیتی مشکل حاد امنیتی نداشتهایم و تمام کسانی که در ترور معلمین و سربازان در مرزهای شرقی دست داشته اند دستگیر شده اند و امیدواریم بتوانیم در آینده در حوزه فیزیکی و اطلاعاتی در مناطق مرزی مستحکم تر عمل کنیم.
وی گفت: ما سال گذشته همچنین بحث گروگانها را داشتیم که یک نفر از 5 گروگان به شهادت رسید اما 4 نفر دیگر نجات پیدا کردهاند.
وی با اشاره به حادثه اسیدپاشی در این زمینه گفت: کمیته ای در این زمینه تشکیل شد و همچنان مشغول فعالیت هست و این حادثه با توجه به تاکیدات رییس جمهور و دستگاههای حمایتی مورد پیگیری جدی قرار گرفت.
وزیر کشور همچنین با اشاره به حادثه شیراز گفت: ما سعی کردیم در بحث شیراز یک بررسی دقیق و میدانی و اسنادی را با صحبت با افرادی که در این حادثه به عنوان شاهد بوده اند داشته باشیم و در این زمینه 8 نفر را به عنوان متعرض و 2 نفر به عنوان کسانی که قصور داشته اند معرفی کردیم و گزارش نیز به رییس جمهور داده شده است و رییس جمهور نیز دستورات لازم به قوه قضاییه و وزارت اطلاعات برای کشف عوامل سازماندهی دهنده این موضوع دادند و هدف ما نیز شناسایی کسانی است که این حادثه سازماندهی کردهاند.
رحمانی فضلی همچنین با اشاره به بحث اتباع بیگانه گفت: ما حدود 900 هزار نفر افاغنه را به کشورشان فرستادیم و در این زمینه نیز برنامههایی را برای امسال داریم.
وی با اشاره به فعالیتهای وزارت کشور در حوزه عمرانی خاطرنشان کرد: 95 درصد اعتبارات پرداختی ما نسبت به دولت دوم افزایش داشته است که در این زمینه 36 هزار میلیارد دلار یعنی 95 درصد افزایش از نظر پرداختی به شهرداریها و دهیاریها داشتیم.
وزیر کشور با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در حوزه مدیریت بحران گفت: ما در 11 ماهه سال 93، 80 حادثه ای داشتیم که منجر به خسارت و ضرورت تخصیص اعتبار بودهاند که بیشترین خسارات مربوط به سیل، باران بوده است که در این حوادث 46 نفر جان خود را از دست دادهاند و 6 هزار و 200 میلیارد تومان هم بابت پیگیری و خسارت به حادثه دیدگان پرداخت کردیم.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: وزیر کشور با بیان اینکه وزارت کشور در حوزه کنترل مرزها با جدیت عمل می کند گفت: خانه احزاب در آینده ای نزدیک کارش را شروع می کند.
کد خبر 450763
نظر شما