به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی شبستان، علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز دوشنبه 24 فروردین در نشست خبری پنجاه و ششمین بینال بین المللی ونیز در موزه هنرهای معاصر گفت: بینال ونیز یکی از اتفاقات مهمی است که در جهان هر دو سال یک بار برگزار می شود، فضای بینال ونیز فضای حرفه ای است و معرفی هنرمندان و آثار آنان است، در واقع بینال ونیز معرفی فرهنگ و هنر یک کشور است، ما وضعیت مناسبی در این رویداد فرهنگی داریم و این برای دیپلماسی فرهنگی لازم است و آنطور که می توانیم باید نخبگان هنری کشورمان را در بینال ونیز معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه بخشی از تاثیرگذاری ما در به فرهنگ و هنرهای کشور برمی گردد، گفت: امیدوارم به زودی مجموعه فعالیت ما در عرصه های مختلف هنر که معاونت هنری، دست اندرکار آن است اتفاق بیفتد.
معاون امورهنری خاطر نشان کرد: امیدوارم جناب ملانوروزی هماهنگی لازم را داشته باشند که نمایندگان رسانه ها از نزدیک بتوانند بینال ونیز را ببییند و اتفاقات آنجا را از نزدیک و رصد و داوری کنند و مردم کشور را در جریان این اتفاقات قرار دهند.
علی مرادخانی همچنین اظهار داشت: ما تاکنون فقط ۵ دوره موفق شده ایم در این رویداد بین المللی حضور داشته باشیم اما امیدوارم از این پس با تلاش هایی که در دولت یازدهم اتفاق می افتد شرایطی پیش بیاید که از این پس بتوانیم حضور مستمر و فعالی داشته باشیم.
معاون امور هنری گفت: معمولا در بینال ها آثار معرفی می شوند هرچند که معرفی همه می تواند به اقتصاد این بخش کمک کند، یکی از آسیب هایی که در سال های گذشته داشتیم این بود که در سال های گذشته کمتر به معرفی چهره ها و افراد می پرداختیم، مگر اینکه هنرمندان خودشان در عرصه بین المللی حضورداشتند، ما در اغلب رشته ها معرفی درستی نداشتیم، باید بتوانیم در مجامع بین المللی تخصصی خودمان را بیشتر وارد کنیم و مذاکره کنیم و ارتباط برقرار کنیم.
علی مرادخانی افزود:ما با چندین گالری و موزه بزرگ دنیا در ارتباط هستیم و قرار است آثاری از ایران در کشورهای آمریکایی، اروپایی و استرالیا امسال به نمایش درآید.
معاون امور هنری یادآور شد: وقتی که بحث آثار نقاشی در شرق می شود در خیلی از جاها به جای اینکه به هنر ایران توجه شود به هنر چین توجه می شود، این به دلیل عدم حضور هنرمندان ایرانسی در مجامع بین المللی بوده است، موزه هنرهای معاصر برای ارتباط با هنرمندان و موزه داران جهان تلاش وافری دارد ما در انواع برنامه ها در عرصه اقتصادی و غیر اقتصادی فعالیت می کنیم. بخش عمده از آسیب های ما در داخل کشور خودمان است، برخی از مواقع رسانه ها هم ضعیف عمل کرده اند در زمینه هنری رسانه ها بیشتر فعالیت کنند و تلاش کنند که افراد را به یک سری موضوع ترغیب کنند.
معاون امور هنری همچنین درباره علت حضور کمرنگ ایران در مجامع هنری دنیا گفت: حضور داشتن در عرصه بین المللی معرفت داشتن در حوزه بین المللی می خواهد و این راهکار اساسی است که ما بدانیم در حوزه هنر چه اتفاقات مهمی می افتد ما باید اینها را رصد کنیم و در جریان قرار بگیریم، مرکز هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر در این حوزه دست اندرکار هستند، ما باید اطلاعات مان از وقایع هنری به روز باشد و باید در این وقایع حضور پیدا کنیم و امکاناتمان را تجهیز کنیم از طرفی رسانه های ما باید نسبت به وقایع دنیا حاضر و ناظر باشند تا با ما یک تعامل داشته باشند.
وی افزود: سیاست دولت دیپلماسی فرهنگی است و باید در این زمنیه کار اساسی انجام دهیم در این حوزه باید ارتباطات خودمان را با دولت ها و جریان های هنری بیشتر کنیم اینها کمک می کند بتوانیم انتظارات را برآورده کنیم.
پایان پیام/
نظر شما