به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، روز گذشته(۲۶ فروردین) در یادواره شهدای شهرستان کرمانشاه که در حسینیه ثارالله برگزار شد، استان کرمانشاه را مجاهد خیز خطاب کرد و گفت: برگزاری این محفل نورانی باعث می شود نام و یاد و آن همت بزرگ مجاهدان راستین و همچنان عطر آن ها در کشور ما وجود داشته باشد و این میراث گرانقدر به نسل های بعدی تسری پیدا می کند.
وی با اشاره به این که فرهنگ مجاهدت در راه اسلام و شهادت در این راه، فرهنگ بسیار متعالی و بلند مرتبه ای است که به برکت انقلاب اسلامی در کشور ما به وجود آمد، اظهارکرد: برخی از ملت ها این هوشیاری را پیدا کرده اند تا به این حرکت دست پیدا کنند درصورتی که اکثر کشور ها از این امر غافلند.
وی تصریح کرد: این فرهنگ عزت آفرین و حماسه ساز است اما برخی کشورها از این دست برداشته اند، لذا عقب افتاده اند و دچار مشکلات در درون خود شده اند.
لاریجانی ابراز کرد: این یک علو درجه برای یک ملت است که درک درستی از مجاهدت فی سبیل الله و شهادت در راه خدا پیدا کند و طعم آن را بچشد و جوانانش افتخار کنند که لباس مجاهدت به تن کرده اند، این درک بزرگی برای یک ملت است.
وی افزود: در این دوران منطقه ما دچار آشفتگی های متعددد شده، در لسان سیاسیون که مسائل منطقه را و نسبت شان با ایران را به مسائل عرب و فارس یا شیعه و سنی و یا درگیری هایی که در منطقه هست را به نوعی قدرت گرایی، این گونه تعبیر می کنند.
رئیس قوه مقننه، ابراز تأسف کرد: برخی کشورها تصور می کنند هنوز در اعصار گذشته سیر می کنند و فکر می کنند می شود شرایط منطقه را به سمت نوعی امپراطوری گری سوق داد.
لاریجانی تصریح کرد: منهای آن جریانات خبیثی که در صحنه بین المللی مبارزه جدی با ایران و انقلاب ایران داشتند و دارند مثل رژیم صهیونیستی و آمریکایی ها، برخی از کشورهایی که صورت ظاهرشان کشورهای اسلامی است اما نسبت به ملت ایران و جمهوری اسلامی جفا کردند و می کنند و با یک عینک خاصی به جمهوری اسلامی و ملت ایران نگاه می کنند از همین صنف حرف ها می زنند.
وی ابراز کرد: در جنگ ۳۳ روزه که مصاف بزرگی بین رژیم صهیونیستی و ملت مقاوم لبنان بود ما به کمک حزب الله لبنان شتافتیم اما برخی کشورهای اسلامی این کار را نکردند بلکه بدتر رفتند به رژیم صهیونیستی کمک کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی، به بیان علل این مسئله پراخت و اظهار کرد: این کشورها از آن جایی که از معارف و سنت الهی دور شدند، به جای اینکه طرف مجاهدت باشند خود را به قدرت های دیگر متکی کردند و آن وقت درچنین مصاف هایی آن قدرت ها دستور دادند که شما کنار رژیم صهیونیستی قرار بگیرد.
لاریجانی، اضافه کرد: به همین واسطه سبک زندگی آنها از سبک زندگی اسلامی دور شده و مجبور شدند یک ساختار دیگری را برای خودشان طراحی کنند لذا نوع نگاه مجاهدانه ای که در لبنان بود را در مصاف با دیکتاتوری های خودشان می دانستند به همین دلیل در جبهه مقابل قرار گرفتند اما در ظاهر می گفتند جنگ شیعه و سنی است ما وارد نمی شویم.
وی عنوان کرد: در جنگ غزه که حماس و جهاد بودند باز زمانی که رژیم صهیونیستی به آن ها حمله کرد ایران به کمک مردم مظلوم فلسطین شتافت آن جا دیگر نمی توانستند بگویند جنگ شیعه و سنی گفتند جنگ فارس هاست چون ایران حمایت کرد.
رئیس قوه مقننه، با تأسف بار خواندن شرایط کنونی منطقه، بیان کرد: امروز هم در مشکلاتی که در منطقه به وجود آمده است تقلید تفکر سیاسی در بین اصحاب سیاست در منطقه مشاهده می شود اینکه به تروریست ها کمک می کنند تا جبهه مقاومت در سوریه را از بین ببرند یا در یمن این فضاحت را به وجود می آورند که یک کشور اسلامی که داعیه دارد قطب اصلی کشورهای اسلامی هست به یک کشور اسلامی مظلوم مثل یمن حمله می کند و زنان و کودکان آن ها را می کشد و زیرساخت هایشان را از بین می برد.
لاریجانی مسلط شدن مردم یمن بر سرنوشتشان و خارج شدن از زیر چتر عربستان را مهمترین تجاوز آل سعود به این کرمانشاه دانست و گفت: چرایی این جنایت بر حول همین محور است اما بعد می گویند چون ایران از انقلاب آن ها حمایت می کند ما در مقابلش می ایستیم.
وی ادامه داد: ما کتمان نمی کنیم که از مردم سالاری در آن کشور حمایت می کنیم اما دخالتی در یمن نداریم کما اینکه در مصر و تونس هم دخالت نداشتیم اما ما از مردم سالاری حمایت می کنیم.
این مقام مسئول، تصریح کرد: حاکم شدن مسلمانان بر سرنوشت خود یک امر بسیار مهم و یک نزول فکر سیاسی در منطقه است.
لاریجانی، با بیان اینکه این قدرت ها جهاد جمهوری اسلامی و حرکت بزرگ انقلاب اسلامی را درک نکردند، عنوان کرد: حرکت انقلاب اسلامی یک حرکت تمدن ساز بود محور آن آرامش انسان و امنیت ملت ها و تسلط آن ها بر سرنوشتشان، این را درک نکردند.
وی اظهار کرد: اکنون در صحنه بین المللی انواع اضطراب ها را می بینید در منطقه ما اضطراب زیاد هست و در غرب هم به یک صورت دیگر، در تمدن جدید غرب اضطراب در زندگی فردی موج می زند، چون دور شدند از حقایق، به زندگی مادی توجه کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحران خانواده و سست بودن این بنیان در جوامع غربی، تصریح کرد: چون بنای آن ها وحیانی نبوده و مادی است در زندگی اجتماعیشان هم همین مشکلات را دارند برای اینکه سیاسیونشان به یک جایی برسند فریبش می دهند، نزاع های قدرت در جامعه شان زیاد هست و مضطربشان می کند.
لاریجانی، با اشاره به کشتار میلیون ها نفر در جنگ های جهانی اول و دوم که در تمدن نوین غرب شکل گرفت، عنوان کرد: این تمدنی که می گویند همه باید به سمت آن حرکت کنند و این جریان لیبرالیزمی که می گویند آرمان اساسی بشری است در همین تفکر لیبرالیزم و در همین تفکر مدرن غرب این دو جنگ بزرگ جهانی که داشت نسل بشر را از بین می برد
وی افزود: بطن این ماجرا در غرب شکل گرفت بعد برای اینکه جلوی جنگ را بگیرند مسابقات تسلیحاتی را به راه انداخته اند که محور آن هم سلاح های هسته ای است آیا اضطراب ا از بین برد یا بیشتر کرد.
رئیس قوه مققنه، بیان کرد: همین کشورها گروه های تروریستی در منطقه را به وجود آورده اند و تصور می کردند وقتی این ها را تسلیح کنند بعد به مقاصدشان برسند می توانند بیایند کنترل کنند که به اهدافشان برسند اما توفیق پیدا نمی کنند در نتیجه یک قلیانی در جامعه منطقه ای و آن ها و به وجود آمده است این وضعیت حادی است که در دنیای امروز هست.
لاریجانی در ادامه با بیان این که امروز بالندگی مردم کرمانشاه به سپاه نبی اکرم(ص)، به شهدا آن و آن میراث بزرگی که مردم کرمانشاه در دفاع مقدس داشتند و دفاعی که کردند از کیان و عزت ایران و انقلاب اسلامی کردند و دفاعی که در مرصاد داشتند است، گفت: این روحیه ای است که از نظر اسلامی امام در این جامعه به وجود آورد یعنی عزت مندانه زیستن امر بسیار مهمی است که جز از روشی مجاهدانه دست نمی دهد.
وی تصریح کرد: زندگی یک مسلمان زندگی با آرامشی است چون به وظیفه اش عمل می کند در مسائل اجتماعی هم همین طور است سبک زندگی خانوادگی در تفکر اسلامی سبک این نیست که هرکس به یک جایی در زندگی خانوادگی رسید بقیه را کنار بزند و برود دنبال منافعش برای ما مهمترین مسئله این است که پدران و مادران ما از ما راضی باشند وقتی به سن کهولت می رسند نعمت برای خانواده های ما فرض می شوند نه اینکه آن ها را طرد کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تفاوت دید ها این گونه است که ما خدمت به پدر و مادر را نعمت دانسته و یک دعای آنان را عامل برکت زندگی خود می دانیم، محبت به خانواده یک محبت معنوی است و یک عشق معنوی در خانواده ها موج می زند نه اینکه یک معامله صورت گرفته باشد اما وضعیت خانواده در غرب یک نوع معامله است یک پیوند عمیق نیست لذا یک روح واحد در خانواده حاکم نیست حال آنکه در سنت اسلامی این گونه نیست.
لاریجانی یکی از نتایج و آثار تفکر مجاهدانه را به وجود آمدن روح حماسی در کشور عنوان و ابراز کرد: شهدا هستند که در جوامع روح حماسی را تقویت می کنند و روح حماسی است که باعث عزت مند زندگی کردن می شود.
وی ادامه داد: یکی از خصوصیات تفکر مجاهدانه و شهادت طلبانه این است که جامعه به نحو کامل روحیه حماسی می گیرد یک جامعه ای که روح حماسی گرفت دیگر ذلت نمی پذیرد، ایستادگی می کند چه در مقابل سفاکی مانند صدام، چه در مسئله ای هسته ای و یا بسیاری دیگر از مسائل.
رئیس مجلس، ایستادگی ملت ایران در مسئله هسته ای را هم نشأت گرفته از همین روحیه حماسی برشمرد و تأکید کرد: آمریکایی ها تصور نکنند با برخی دغل کاری های خودشان می توانند فشار دیگری به ایران وارد کنند، حرف ما همانی است که از اول گفتیم یعنی ملت ایران خودشان به تکنولوژی هسته ای صلح آمیز رسیده اند و همین ملت از این تکنولوژی صیانت خواهد کرد و شما نمی توانید با دغل کاری و بیان اینکه فلان بخش از حکومت، به ما فشار آورد این فشار را به مذاکرات منتقل کنید این به ما مربوط نیست.
لاریجانی، خطاب به آمریکا گفت: هر پیچشی از نظر حکومتی یا به درستی دارید یا تصنعی درست می کنید به خودتان مربوط است.
وی ایستادگی و مقاومت ملت ایران در تمامی صحنه ها حتی در حوزه اقتصادی را مرهون شهدا دانست و ابراز کرد: اگر اقتصاد ما که امروز دچار آفت هایی است بخواهد یک حرکت مهمی داشته باشد در پناه روحیه مجاهدانه امکان پذیر است.
این مقام مسئول، اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در اولین سخنرانی در مشهد فرمودند اقتصاد کشور باید مردمی شود و در دست مردم قرار بگیرد و این صحنه یک نوع مجاهدت است، با همین دید هم ما موفق می شویم امروز ما مشکل بیکاری و رونق اقتصادی را در کشور داریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: خیلی باید تلاش کرد تا از این شرایط عبور کنیم خیلی برای ما دردآور است که استان کرمانشاه نرخ بیکاری بالاست این بچه های خود ما هستند جوانانی هستند که می توانند شرایط کشور را عوض کنند باید محیط کار برای تولید آن ها فراهم شود که راهش مردمی کردن اقتصاد است دولت را تسهیل کند این یک نوع مجاهدت است که باید به آن باور داشته باشیم.
لاریجانی با بیان این که باید از کارهای تولیدی حمایت کنیم زیرا این یک کار مجاهدانه است، افزود: اگر این گونه نگاه کنیم شرایط کشور تغییر پیدا می کند و لازم هست، در مجلس سال گذشته چند قانون مهم برای تسهیل بازار کسب و کار داشتیم در دولت باید تلاش شود این قوانین را اجرا کنند اگر به اقتصاد این گونه نگاه کنیم آن وقت شرایط کشور تغییر پیدا می کند.
وی بیان کرد: اکثر کشورهای منطقه در قلیان هستند و مشکل دارند برخی هم که هنوز صدمه ای ندیده اند در آینده مشکل پیدا می کنند چون امروز به تروریست ها کمک می کنند فردا گریبان خودشان را می گیرد اما در جمهوری اسلامی آرامش حاکم است.
لاریجانی عنوان کرد: تربیت مجاهدانه باعث شده که دشمنان ما بدانند با افراد سلحشوری در ایران مواجه اند این روحیه مجاهدانه امنیت ساز و آرامش بخش است و سایر شئون آرامش بخشی هم در سایه همین روحیه مجاهدانه شکل می گیرد این یک سرمایه بزرگ است.
این مقام مسئول اظهار کرد: این گونه نشست ها که برای پاسداشت شهدا شکل می گیرد این روحیه مجاهدانه و شهادت طلبی را به نسل های بعدی منتقل می کند کار بسیار بزرگی است تجربه ای که ملت ما پس از انقلاب داشت یک تجربه با ارزش است که در پناه معارف اسلامی و تربیت فکر اسلامی شکل گرفت، این تجربه را باید حفظ کنیم این میراث بزرگی است که باعث عزت ما شده است.
وی تصریح کرد: اگر به نکته ای که رهبری گفتند امسال سال همدلی و همزبانی است توجه داشته باشیم می توانیم این میراث را به خوبی حفظ کنیم زیرا ما چه در مسائل منطقه ای و مصاف بین المللی همچنین مشکلات داخلی امسال نیازمند این همگرایی درونی هستیم و نباید اختلاف های فکری موجود در جامعه را دست مایه ای برای عمیق کردن اختلافاتمان کنیم.
لاریجانی در ادامه نمایندگان استان کرمانشاه را افراد خدوم پر تحرک و خوش فکر در مجلس دانست و گفت: نمایندگان این استان مسائل استان را خوب پیگیری می کنند هم در بحث مسائل زیربنایی استان هم برای کارهای اقتصادی و روان سازی در این مسیر تلاش های خوبی داشته اند و این همدلی که بین نمایندگان و مسئولان استان است یک فضای خوب برای حل مشکلات اقتصادی استان به وجود آورده که باید از آن استفاده کرد.
رئیس مجلس افزود: سال 94 سال مهمی برای آینده کشور است چرا که امسال باید برنامه ششم توسعه ورونمای 5 ساله کشور تدوین شود.
وی با بیان اینکه باید به مردم کرمانشاه به خاطر ایستادگی در جنگ توجه مضاعفی شود، تأکید کرد: در استان کرمانشاه به عنوان یک استان مرزی مهم باید برای آب آن سرمایه گذاری کنیم همچنین برای رفع بیکاری استان باید سرمایه گذاری صنعتی شود و این استان در برنامه ششم باید به عنوان یک قطب مهم در کشور مورد توجه قرار گیرد.
لاریجانی درپایان ابراز امیدواری کرد: در سایه این روحیه مجاهدانه و توجه به معنویات و ایستادگی در مقابل دشمنان و مقاومت و ایثارگری، یک جهش جدی در اقتصاد را هم شاهد باشیم.
پایان پیام/
نظر شما