به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، اختتامیه سومین جشنواره منطقهای مجسمههای نمکی تالاب کجی نمکزار نهبندان عصر دیروز (29 فروردین) با حضور هنرمندانی از استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و یزد برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در این مراسم اظهار کرد: نقش تالابها و جنگلها به عنوان ریههای تنفسی شهرهای بزرگ بر کسی پوشیده نیست.
احمد محبی با بیان اینکه تالابها نقش مهمی در تعادل زیست محیطی هر منطقه جغرافیایی دارند، افزود: ارزش اقتصادی تالاب ها 10 برابر زمین های کشاورزی است و ما نباید بیاهمیت از کنار آنان عبور کنیم.
وی ادامه داد: بنا به گفته کارشناسان هیچ جایگزینی برای تالابها وجود ندارد و همه ما وظیفه داریم برای حفظ محیط زیست تلاش کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به پناهگاه حیات وحش تالاب کجی نمکزار نهبندان گفت: این تالاب هر سال میزبان ۵ هزار قطعه از پرندگان مهاجر منطقه سیبری است که این ظرفیت بسیار خوبی برای استان محسوب میشود.
محبی با تاکید بر اینکه وظیفه دستگاههای فرهنگی برای حفظ محیط زیست ظرفیتسازی برای خلق آثاری مربوط به این حوزه است، عنوان کرد: امروز شاهد هستیم وقتی کار خوبی مانند جشنواره مجسمه های نمکی در تالاب کجی نهبندان برگزار میشود بسیاری از هنرمندان و دوست داران محیط زیست شرکت میکنند.
وی شناسایی و معرفی پتانسیل موجود در منطقه زیبای تالاب کجی نمکزار نهبندان، اجرای اثر هنری مطابق با محیط طبیعی و تاثیرگذاری آن برمخاطب، ایجاد جاذبه های گردشگری در منطقه، ایجاد روحیه نشاط در بین هنرمندان و الهام از طبیعت برای خلق اثر و تاثیرپذیری انسان از محیط طبیعی و بالعکس را از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه در مرحله نخست 96 نفر برای شرکت در این جشنواره ثبتنام کردند، تصریح کرد: از این تعداد 48 نفر در قالب 17 گروه هنرنمایی کردند .
محبی با تاکید بر اینکه پیام عمومی طرحهای ارائه شده در این جشنواره دغدغه هنرمندان برای حفظ محیط زیست بود، بیان کرد: آثار هنرمندان نشان میدهد که حق نداریم محیط زیست را تخریب کنیم تا میراثی که از گذشتگان به ما رسیده برای نسل آینده باقی نماند.
محمود بزرگی یکی از شرکت کنندگان جشنواره از خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: امسال دومین سالی بود که در جشنواره مجسمههای نمکی شرکت کردم.
وی افزود: یکی از طرحهای ما ساخت 50 فرفره رنگی با پایه حصیری و ارتفاع مختلف در تالاب بود که نمادی از اهالی منطقه بود.
این هنرمند با بیان اینکه وزش باد موافق و چرخش فرفرهها حاکی از رونق منطقه و جنب جوش مردم بود، ادامه داد: به این دلیل فرفرههای رنگی را انتخاب کردیم که منطقه چه دارای رونق باشد یا نه، اهالی منطقه همیشه شاد هستند.
یوسف علیزاده، معلم 51 ساله نهبندانی با ابراز خوشحالی از شرکت نخستین بار در جشنواره گفت: با ساخت مجسمه یوز ایرانی قصد داشتم تا دغدغه خود از بحرانهای محیط زیست و حیوانات در حال انقراض نشان دهیم.
وی با احساس پشیمانی از اینکه در گذشته شکار انجام میدادم، افزود: اما اکنون 13 سال است با ترک این کار و پیبردن به اشتباه خود با طبیعت پیمان دوستی بستهام.
این هنرمند خاطرنشان کرد: سال آینده گونه دیگر از حیوانات در حال انقراض را به صورت مجسمه به نمایش بگذارد.
علی خیراندیش، هنرمندی از استان یزد نیز با بیان اینکه به صورت اتفاقی با جشنواره مجسمههای نمکی در خراسان جنوبی آشنا شدم، اظهار کرد: موضوع نمکزار برای من بسیار جالب بود و قصد داشتم با اثر خود هشداری برای محیط زیست به دیگران اعلام کنم.
وی با اشاره به انتخاب نام مرثیهای بر تالاب برای مجسمه هنری خود، تصریح کرد: در این طرح چند ماهی که از دل آب و نمکزار بیرون آمده در حال شکوه و گلایه از مردم هستند و یا به تعبیری برای نجات از محیط آلوده با دعا چشم به آسمان دوختهاند.
این هنرمند یزدی متذکر شد: به نظر من وضعیت تالاب به دلیل شرایط جوی و عواملی که در آن جا مشاهده کردم در حال تخریب است.
خیر اندیش همچنین در خصوص جشنواره عنوان کرد: باید قبل از برگزاری جشنواره نظرات داوران در سایت قرار داده شود تا شرکتکنندگان توجیح شوند و برنامهریزی اولیه برای خود داشته باشند.
گفتنی است در پایان این جشنواره هیات داوران به اتفاق آراء لوح تقدیر و تندیس جشنواره و جایزه نقدی را به عنوان برگزیده اول به خاطر ساخت مجسمه یوز ایرانی به گروه یوسف علیزاده، محمد جرسنی، سید مهران هاشمی از نهبندان اهدا کرد.
همچنین گروه حسین نخعی و علیرضا صلاحی مقدم با اثر درخت زندگی از خراسان جنوبی مقام دوم و گروه علی خیراندیش و طاهره روشنی بخش از استان یزد با اثر مرثیه ای برتالاب مقام سوم راکسب کردند.
هیات داوران گروه حامد حسین زاده و حامد نورایی را برای ساخت مجسمه انسان و طبیعت و گروه بهزاد امیرآبادی زاده و سامان ضابطی و هدی رجبزاده را برای ساخت مجسمه پنجره حقیقت شایسته تقدیر اعلام کرد.
پایان پیام/
نظر شما