نویسنده‌ها پس از جشنواره ها به حال خود رها نشوند

خبرگزاری شبستان: جلال سمیعی با اشاره به تهدیدها و فرصت‌هایی كه هر جشنواره با خود دارد، گفت: یكی از تهدید این است كه نویسنده بعد از جشنواره رها می شود تا دوره بعدی.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، جلال سمیعی، نویسنده و طنزپرداز، در آستانه برگزاری سیزدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره با اشاره به وضعیت امروز جریان داستان نویسی جوان گفت: من در اینجا سعی می كنم بیش از این كه از منظر یك داستان نویس به ماجرا نگاه كنم، از زاویه دید یك داستان خوان حرفه ای حرف بزنم. از این رو فكر می كنم اتفاقی كه در سال های اخیر در عرصه داستان نویسی افتاده، وارد شدن مدیوم های تازه داستان نویسی است. مدیوم هایی كه با توجه به شرایط و ذائقه مخاطب ایجاد شده است.

وی در باره قالب های داستان نویسی جریان داستان نویسی جوان گفت: امروز دیگر مخاطب آن لاین هست و به دلیل علاقه ای كه به سرعت پیدا كرده است، نوشته های كوتاه را با توجه به مشغله های روزمره بیشتر می پسندد. به خاطر همین هم داستان نویس های جوان به شیوه های روایت كوتاه، داستان های كوتاه و داستان های مینی مال، گرایش بیشتری پیدا كرده اند.

این نویسنده با اشاره به قالب های نویی كه داستان نویس های امروز به كار می گیرند خاطرنشان كرد: جوانان ما توانسته اند پیشرفت های قابل توجهی در داستان نویسی داشته باشند، مدیوم هایی كه جوانان ایجاد كرده اند و ساختاری كه برای شیوه روایتی امروز ایجاد كرده اند بسیار چشمگیر است. در داستان نویسی امروز با تاثیری كه از جریان روز برگرفته است، آثاری در قالب های وبلاگی و یا پیامكی تولید شده كه بسیار قابل توجه است.

سمیعی در توصیف تاثیر جشنواره ها در جریان داستان نویسی جون تصریح كرد: هر جشنواره ای معمولا مجموعه ای تهدیدها و فرصت هاست. یكی از فرصت های مهم جشنواره ها این است كه نویسنده دیده می شود و به جشنواره به مانند یك ترییون می نگرد.

وی ادامه داد: البته امروز با رونق و ترویج شبكه های اجتماعی و رسانه های شخصی شاید این فرصت جشنواره بسیار اهمیت نداشته باشد. ولی همین كه نویسنده جوان در جشنواره می تواند در كنار نویسنده های معروف باشد و چنان زیستی را تجربه می كند اهمیت دارد.

این طنز پرداز در خصوص تهدیدهای جشنواره ها تاكید كرد: یكی از تهدید هایی كه متوجه شركت كنندگان جشنواره ها است قانع شدن نویسنده با جایزه گرفتن از جشنواره است. نویسنده وقتی برگزیده می شود دیگر نیازی به بازبینی و تلاش های دیگر نمی بیند.

وی در نهایت گفت: تهدید دیگر جشنواره ها كه متوجه بیشتر برگزار كنندگان است رها كردن نویسنده بعد از جشنواره تا دوره بعد است. به نظر می رسد باید بعد از جشنواره حتی كسانی كه برگزیده نشده اند از طریق محافل ادبی پیگیری شوند تا استعدادهایشان بارور شده و به صورت مستمر در فضای ادبی قرار گیرند.

سیزدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره در بخش های داستان كوتاه بزرگسال، داستان كوتاه كودك و نوجوان، شعر كودك و نوجوان، شعر نو (نیمایی و آزاد)، شعر كلاسیك، ترانه و سرود 28و 29 اردیبهشت 1394 در استان قزوین برگزار می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 452322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha